Ga terug
+ servings

Griekse Lamszadelkoteletten

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: griekse lamskoteletten, griekse lamszadelkoteletten, lamskoteletten, lamskoteletten van het zadel, lamszadelkoteletten
Porties: 2 personen
calorieën: 627kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Ziplock Zak
  • Knoflookpers
  • Fijne Rasp

Instructies

  • Neem een mengkom en doe hier de olijfolie, azijn, oregano, tijm, zwarte peper en zout in. Knijp er vervolgens de teentjes knoflook in uit en voeg een eetlepel citroenrasp en een eetlepel citroensap toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet in de ziplock zak.
  • Haal de lamszadelkoteletten uit de verpakking en voeg ze toe aan de zak met marinade. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit deze af. Masseer de marinade in het vlees en leg in de koeling om een uur te marineren.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Gebruik eventueel een gietijzeren rooster voor mooie grilstrepen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal de lamszadelkoteletten dan uit de verpakking en laat de een klein beetje uitlekken. Leg de koteletten vervolgens op de BBQ en gril ze 2 minuten per kant.
  • Haal de lamskoteletten nu weer van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 627kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 62g | Fat: 40g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 24g | Cholesterol: 189mg | Sodium: 342mg | Potassium: 819mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 68IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 54mg | Iron: 6mg