Cheesy Potato Stacks van de BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: cheesy potato stacks, cheesy potatoes, potato stacks
Porties: 6 personen
calorieën: 135kcal
BBQ met Deksel
Kleine Prikkers
Ruime mengkom
Knoflookpers
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in plakjes van ongeveer 3 millimeter dik. Doe alle aardappelplakjes in een ruime mengkom en voeg hier de olijfolie aan toe. Hussel dit even door elkaar.
Voeg nu de geraspte kaas, het paprikapoeder, de zwarte peper en het zout toe en knijp de tenen knoflook uit in de mengkom. Meng alles goed door elkaar.
Maak nu 12 stapeltjes van aardappelplakjes, die allemaal ongeveer even hoog zijn. Steek een prikker door iedere stapel, zodat je ze als geheel op de BBQ kunt zetten.
Is de BBQ op temperatuur? Zet de stapeltjes met aardappel dan op de BBQ en druk de prikkers iets door, zodat ze er aan de onderkant uitsteken. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de aardappeltjes ongeveer 45 minuten, tot de aardappeltjes mooi goudbruin zijn.
Haal de aardappel stapeltjes nu weer van de BBQ en zet ze op een serveerplank. Haal de prikkers er uit en serveer direct. Eet smakelijk!
Calories: 135kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 13mg | Sodium: 240mg | Potassium: 447mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 281IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 99mg | Iron: 1mg