Ga terug
+ servings

Longhaas Saté

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: caveman style longhaas, longhaas saté, saté, saté van longhaas
Porties: 2 personen
calorieën: 512kcal

Ingrediënten:

  • 300 gram Longhaas
  • 2 Sjalotten
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 Rode Peper
  • 5 eetlepels Kokosrasp
  • 1 eetlepel Palmsuiker
  • 2 theelepels Kurkuma
  • 2 theelepel Korianderzaad
  • 0,5 theelepel Zout
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Water
  • 6 eetlepels Pindakaas
  • 120 milliliter Kokosmelk
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 theelepel Sriracha

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Ziplock Zak
  • Spiesen
  • Keukenmachine

Instructies

  • Neem de keukenmachine en doe hier de zonnebloemolie, het water, de kurkuma, het korianderzaad, de palmsuiker en het zout in. Snijd de tenen knoflook, de sjalotten en de helft van de rode peper in stukken en voeg ook toe. Draai de ingrediënten vervolgens tot een gladde marinade. Roer hier tot slot de kokosrasp doorheen.
  • Doe de marinade in een ziplock zak. Snijd daarna de longhaas in stukken van ongeveer 2 x 2 cm groot en voeg ze bij de marinade in de zak. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit hem af. Masseer daarna de marinade in het vlees en leg in de koeling om 3 uur te marineren.
  • Ga je gebruik maken van houten spiesen? Leg deze dan nu in water, zodat ze wat vocht opnemen en minder snel verbranden. Zelf werk ik inmiddels vaker met RVS spiesen, omdat deze natuurlijk sowieso niet verbranden.
  • Heeft het vlees lang gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Haal ondertussen het vlees uit de ziplock zak en rijg het aan je spiesen.
  • Zet ondertussen je steelpan op laag vuur en doe hier de pindakaas, kokosmelk, sojasaus en sriracha in. Warm al roeren goed door en houd warm tot je klaar bent om de saté te serveren. De saus hoeft niet door te koken.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen met longhaas saté dan nu op de BBQ en gril ze 3 á 4 minuten. Draai de spiesen vervolgens nog eens 3 á 4 minuten.
  • Verdeel nu de pindasaus over een bord. Haal daarna de longhaas saté van de BBQ en leg deze in de saus. Snijd tot slot nog dunne ringetjes van de overgebleven halve rode peper en strooi deze over de saté. Serveer de longhaas saté met pindasaus vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 512kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 37g | Fat: 37g | Saturated Fat: 25g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 95mg | Sodium: 288mg | Potassium: 869mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 228IU | Vitamin C: 37mg | Calcium: 42mg | Iron: 5mg