Neem de kippendijen en bestrooi ze rondom met de dry rub. Doe de kippendijen in een afsluitbare zak of in een kom en dek deze af en zet in de koeling.
Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de kippendijen uit de koeling en gril ze 3 minuten per kant op de BBQ. Vul ondertussen de Dutch Oven met de BBQ saus en bouillon en zet deze vast klaar.
Haal de kippendijen daarna weer van de BBQ en leg ze in de Dutch Oven. Wentel de kippendijen even door het vocht en sluit de pan met de deksel.
Maak nu de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden. Is de BBQ op temperatuur? Zet de Dutch Oven dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.
Gaar de kippendijen nu een uur in de Dutch Oven, waarbij je ze halverwege even omdraait.
Controleer vanaf dan ook af en toe de hoeveelheid vocht in de pan en voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe.
Controleer na een uur of je de kippendijen met 2 vorken eenvoudig uit elkaar kunt trekken. Is dat het geval? Dan mag de Dutch Oven van de BBQ. Voelt de kip nog niet zacht genoeg? Gaar de kippendijen dan nog iets verder.
Zijn de kippendijen goed mals en heb je de Dutch Oven van de BBQ gehaald? Laat het geheel dan 10 minuutjes rusten.
Trek de kippendijen daarna met twee vorken tot pulled chicken en schep met een lepel uit de pan. Vocht eventueel nog wat van de saus toe aan de pulled chicken.
Serveer vervolgens direct. Bijvoorbeeld op een zacht broodje met wat coleslaw.