Ga terug
+ servings

Honey Glazed Halloumi

Gang: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: gegrilde halloumi, halloumi met honing, halloumi van de bbq, honey glazed halloumi
Porties: 4 personen
calorieën: 357kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Snijd ondertussen de halloumi in 8 gelijke delen en doe de honing in een kommetje.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de stukken halloumi dan op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 3 á 4 minuten per kant, tot de kaas een mooie grilstreep heeft en een krokante buitenkant krijgt.
  • Verplaats de gegrilde halloumi vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ en bestrijk ze met de bastingkwast rondom met honing. Laat daar nog een paar minuten liggen en haal de stukken halloumi vervolgens van de BBQ.
  • Serveer de gegrilde halloumi met honing vervolgens direct. Eet smakelijk!

Notities

Wil je nog wat meer smaak meegeven aan de halloumi, dan zou je bijvoorbeeld ook voor Hot Honey kunnen gaan bij het bestrijken van de kaas. Of je kiest voor de Chili variant van de Halloumi. Deze is in veel winkels verkrijgbaar.

Nutrition

Calories: 357kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 25g | Fat: 28g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Sodium: 1350mg | Potassium: 1mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 1125mg | Iron: 0.01mg