Ga terug
+ servings

Côte de Boeuf met Blauwe Kaas Boter

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Blauwe Kaas Boter, Boter met blauwe kaas, Côte de Boeuf
Porties: 4 personen
calorieën: 1409kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de Côte de Boeuf uit de verpakking en dep het vlees rondom droog. Bestrooi het vlees rondom met grof zeezout en leg op een bord. Zet de Côte de Boeuf in de koeling.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees en leg het vlees op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de Côte de Boeuf tot een kerntemperatuur van 45 graden. Dit duurt naar verwachting 60 tot 75 minuten.
  • Neem ondertussen een ruime mengkom en doe hier de roomboter, blauwe kaas, olijfolie, peterselie, bieslook, chili vlokken en de olijfolie in. Snipper het teentje knoflook ragfijn en voeg ook toe. Prak alle ingrediënten goed door elkaar met een vork, tot je een mooie blauwe kaas boter hebt.
  • Neem nu een groot stuk vershoudfolie en schep de boter op het midden. Pak de boter nu in met de vershoudfolie en maak er een stevige rol van. Knoop deze eventueel dicht en leg in de koelkast om op te stijven.
  • Is de kerntemperatuur van 45 graden bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ en leg het op een snijplank. Is het buiten wat kouder? Laat het vlees dan binnen rusten, terwijl jij de BBQ gereed maakt voor directe hitte en een temperatuur van 230 tot 250 graden. Heb je een sear grate in je bezit? Gebruik deze dan voor een extra mooi korst op je Côte de Boeuf. Ik gebruikte de Sear Zone met een extra brander van de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue voor de perfecte hitte om de Côte de Boeuf af te grillen.
  • Is de BBQ weer op temperatuur? Neem dan de Côte de Boeuf en gril deze per kant 2 tot 2,5 minuten af.
  • Haal het vlees nu weer van de BBQ en laat het op een snijplank 5 tot 10 minuten rusten. Snijd het vlees vervolgens eerst langs het bot los en vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Spreid de gesneden Côte de Boeuf mooi uit op een serveerplank en leg het bot van het vlees er langs. Bestrooi het vlees nu met versgemalen peper en eventueel nog wat grof zeezout.
  • Pak daarna de blauwe kaas boter uit de koeling en haal deze uit de folie. Snijd er 4 of 5 plakken van en leg deze op het vlees. Serveer de Côte de Boeuf vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1409kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 53g | Fat: 131g | Saturated Fat: 63g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 51g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 311mg | Sodium: 691mg | Potassium: 880mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 1553IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 179mg | Iron: 5mg