Ga terug
+ servings

Cuban Sandwiches

Gang: Lunchgerecht
Keuken: Cubaans
Trefwoord: bbq tosti, cubaanse sandwich, cuban sandwich, cuban sandwiches, tosti van de bbq
Porties: 2 personen
calorieën: 1271kcal

Ingrediënten:

  • 2 Mini Baguettes
  • 200 gram Pulled Pork
  • 4 plakken Achterham
  • 100 gram Emmentaler (geraspt)
  • 100 gram Gruyère (geraspt)
  • 4 Augurken
  • 2 eetlepels Dijon Mosterd
  • 4 eetlepels Zachte Roomboter

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Bakplaat
  • Gietijzeren Pan
  • Spatel

Instructies

  • Voor de bereiding van de Cuban Sandwiches ga ik er van uit dat je al een restje pulled pork in de koelkast hebt liggen om te gebruiken. Is dat niet het geval, dan raad ik je aan om een dag eerder met mijn recept voor pulled pork aan de slag te gaan. Daarnaast ga ik er van uit dat de mini baguettes al afgebakken zijn. Doe dit indien nodig terwijl de BBQ opwarmt.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Op mijn gasbarbecue van Weber kan ik de bakplaat gelijk op de BBQ leggen, maar als je bijvoorbeeld een houtskool BBQ gebruikt leg je de bakplaat pas op de BBQ als deze op temperatuur is.
  • Is de BBQ warm? Verdeel dan de pulled pork over de bakplaat en bak deze in 5 minuutjes even warm. Snijd ondertussen de augurken in dunne plakken en zet alle overige ingrediënten klaar.
  • Haal de pulled pork van de BBQ wanneer deze warm is en maak de bakplaat een klein beetje schoon.
  • Snijd nu de mini baguettes open en bestrijk de onderste snijkanten met de mosterd. Beleg de broodjes vervolgens met de helft van de geraspte kazen. Hierop gaan achtereenvolgens de plakken achterham, de pulled pork, de plakjes komkommer en tot slot de overgebleven geraspte emmentaler en gruyère. Vouw de baguettes nu zo goed als gaat dicht en bestrijk de onderkanten met de helft van de roomboter.
  • Leg de cuban sandwiches in wording nu met de beboterde kant op de bakplaat en pak er een skillet bij die je als gewicht op de sandwiches kunt leggen. Ik had toevallig een rechthoekige pan van gietijzer die ik hiervoor kon gebruiken, maar een ronde met een diameter van minimaal 20 centimeter doet zijn werk ook.
  • Bak de Cuban Sandwiches nu 5 minuten, of tot de kaas in de broodjes begint te smelten. Haal de dan skillet van de broodjes en bestrijk de bovenkanten van de baguettes met de resterende roomboter.
  • Draai de sandwiches nu met een BBQ tang om en gebruik de skillet wederom als gewicht om de broodjes mooi plat de krijgen. Bak de Cuban Sandwiches nu nog eens 5 minuten, of tot de kaas volledig gesmolten is en bij de randen mooi goudbruin en krokant begint te worden.
  • Nu mogen de Cuban Sandwiches van de BBQ. Leg ze op een snijplank en snijd ze schuin door, waarna je ze direct serveert. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1271kcal | Carbohydrates: 142g | Protein: 66g | Fat: 48g | Saturated Fat: 23g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 3689mg | Potassium: 539mg | Fiber: 7g | Sugar: 28g | Vitamin A: 1328IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 1334mg | Iron: 10mg