Ga terug
+ servings

Italian Sausage Skillet

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: italiaanse braadworsten, italiaanse skillet, italian sausage skillet
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in repen van ongeveer 0,5 cm breed. Snijd de uien in halve ringen van ook ongeveer 0,5 cm breed en snipper de tenen knoflook klein.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op het directe deel van de BBQ en voeg wat olijfolie toe. Sluit de BBQ met de deksel en laat de olie een paar minuten warm worden.
  • Is de olie warm? Voeg dan de uien toe en bak ze 3 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 3 minuutjes mee. Roer regelmatig door. Voeg daarna ook de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe aan de skillet en laat de pan op het directe deel staan tot het vocht begint te borrelen.
  • Verplaats de skillet nu naar het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Laat het geheel nu 10 minuutjes pruttelen.
  • Haal na 10 minuten de worsten uit de verpakking en leg ze bovenop de ‘saus’ in de skillet. Sluit de BBQ met de deksel en laat nog eens 10 minuten pruttelen, waarbij je de worsten halverwege even omdraait.
  • Nu is het tijd om de worsten af te grillen en de saus verder op smaak te brengen. Leg de worsten daarom op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 2 á 3 minuten per kant, tot ze mooie grilstrepen hebben.
  • Breng de saus in de skillet ondertussen op smaak met de oregano, versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.
  • Leg de gegrilde braadworsten weer op de saus in de skillet en serveer de skillet in zijn geheel. Serveer je deze Italian Sausage Skillet met pasta? Zorg er dan voor dat je pasta gereed is als de skillet van de BBQ komt en snijd de worst eerst in stukken voor je de pasta met de saus en worst serveert. Eet smakelijk!