Ga terug
+ servings

Dry Rub voor Varkensvlees - BBQ Junkie

Gang: Dry Rub
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bbq rub, dry rub, dry rub voor varkensvlees
Porties: 2 porties
calorieën: 182kcal

Ingrediënten:

Instructies

  • Neem een mengkom en meng hierin alle ingrediënten tot een rub. Gebruik de rub vervolgens om een stuk procureur of spareribs mee te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.
  • Ga je de rub gebruiken voor het grillen van vlees op hogere temperatuur? Laat de suiker dan achterwege.

Notities

Ik gebruik deze rub regelmatig voor pulled pork, waarbij ik het vlees eerst in smeer met mosterd. Doe je dit niet? Dan kun je ook een halve eetlepel mosterdpoeder toevoegen aan de rub.
Wil je toch met een kant-en-klare rub aan de gang? Ik gebruik regelmatig deze BBQ rub voor varkensvlees en die doet het ook goed voor pulled pork en spareribs. Deze rub is minder geschikt voor vlees dat je gaat grillen, omdat de rub suikers bevat.

Nutrition

Calories: 182kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 3g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 0.5g | Sodium: 17495mg | Potassium: 430mg | Fiber: 6g | Sugar: 30g | Vitamin A: 4639IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 137mg | Iron: 5mg