Ga terug
+ servings

BBQ Chicken Pan Pizza

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: amerikaanse pan pizza, bbq chicken pan pizza, bbq chicken pizza, pan pizza
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 390 gram Bloem
  • 275 gram Water
  • 8 gram Zout
  • 7 gram Droge Gist
  • 7 gram Olijfolie + extra

Voor de saus:

Voor de topping

  • 2 Kippendijen
  • 50 gram Geraspte Mozzarella
  • 75 gram Geraspte Cheddar
  • 1 kleine Rode Ui
  • 0,5 Rode Paprika
  • 3 eetlepels Maiskorrels
  • BBQ Rub

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van deze pan pizza begin je met het deeg, want dit moet in totaal 7 uur rijzen. Neem hiervoor de mengkom en doe hier alle ingrediënten voor het deeg in en meg deze met een spatel door elkaar tot er geen droge ingrediënten meer zijn.
  • Maak vervolgens de theedoek vochtig en dek de mengkom af met de theedoek. Laat het deeg nu 6 uur rijzen.
  • Terwijl het deeg rijst heb je nu mooi tijd om de pizzasaus te maken. Zet hiervoor de steelpan op laag vuur en voeg olijfolie toe.
  • Snipper de ui en teentjes knoflook redelijk fijn en doe dit vervolgens in de pan. Bak de ui en knoflook 5 minuutjes, tot de ui zacht en glazig begint te worden en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de saus 30 minuten pruttelen. Breng de pizzasaus daarna op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal de kippendijen uit de verpakking, dep ze rondom droog en bestrooi ze vervolgens met je favoriete BBQ rub voor kip.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de kippendijen dan op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kippendijen tot een kerntemperatuur van 70 graden en haal ze vervolgens weer van de BBQ.
  • Laat de kippendijen een kwartiertje rusten en verwerk ze vervolgens tot pulled chicken.
  • Heeft het deeg 6 uur gerezen? Neem dan je skillet er bij en vet deze in met wat olijfolie. Leg vervolgens het deeg in het midden van de pan en druk het uit over de bodem van de pan. Bestrijk het deeg vervolgens met wat olijfolie en dek de pan vervolgens af met de theedoek. Laat het deeg nu nog een uur rijzen.
  • Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 300 graden.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne, halve ringen en de paprika in dunne reepjes.
  • Heeft het deeg wederom een uur gerezen en is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de pan pizza te gaan beleggen en bakken.
  • Druk nu het deeg nogmaals in de randen van de pan en beleg deze met een relatief dikke laag van de pizzasaus, gevolgd door de helft van de geraspte mozzarella. Laat hierbij een centimeter van de rand van het deeg vrij. Verdeel nu de rode ui, paprika en mais over de pizza, gevolgd door de pulled chicken. Strooi tot slot de rest van de mozzarella en de cheddar over de pizza.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op het rooster van de BBQ en bak de pizza 12 tot 15 minuten. De deegrand moet mooi goudbruin gekleurd zijn en knapperig aanvoelen.
  • Haal de skillet met de Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ en laat hem 5 minuten rusten. Neem vervolgens een spatel om de pizza uit de pan te liften. Als het goed is gaat dit relatief eenvoudig. Mocht het deeg tot een beetje aan de pan blijven kleven, probeer het dan een beetje los te steken met een aardappelschilmesje.
  • Snijd de BBQ chicken pan pizza nu in punten en serveer ze direct. Eet smakelijk!