Ga terug
+ servings

Champiñones al Ajillo

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: champignons, Champiñones al Ajillo, knoflook champignons
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 8 Champignons
  • 2 teentjes Knoflook
  • 8 eetlepels Olijfolie
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout
  • 2 takjes Verse Bladpeterselie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kleine Spiesjes
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Ga je voor dit gerecht gebruik maken van houten spiesjes? Week ze dan een paar uurtjes in water, zodat ze minder snel verbranden.
  • Neem de ziplockzak en doe hier de olijfolie in. Voeg er naar smaak peper en zout aan toe. Snipper de tenen knoflook ragfijn en voeg ook toe. Hak nu ook de blaadjes peterselie vast klein.
  • Maak nu de champignons schoon en snijd ze doormidden. Doe de gehalveerde champignons in de ziplock zak met marinade en sluit de zak af. Meng de marinade en champignons goed met elkaar en zet een half uurtje koel weg.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de champignons uit de koeling en pak je spiesjes er bij. Spies 2 halve champignons op ieder spiesje en leg de spiesjes op een bord. Overgiet nog met de marinade uit de ziplock zak en je bent klaar om richting de BBQ te gaan.
  • Leg de spiesjes op het directe deel van de BBQ en gril ze daar in 10 minuutjes mooi gaar. Keer de spiesjes regelmatig en verplaats ze eventueel even naar het indirecte deel als het te hard gaat.
  • Als de spiesjes met champignons klaar zijn mogen ze van de BBQ. Leg ze op een plankje en strooi er wat peterselie over.