Ga terug
+ servings

Gamba’s al Ajillo

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: gamba's, gamba's al ajillo, garnalen, knoflook garnalen
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram Garnalen
  • 3 teentjes Knoflook
  • 0,5 Rode Peper
  • 2 takjes Verse Bladpeterselie
  • 5 eetlepels Olijfolie
  • Grof Zout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kleine Skillet (ø 20 cm)
  • BBQ Handschoen

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Snijd ondertussen de tenen knoflook in flinterdunne plakjes. Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en pitjes en hak goed klein. Hak ook alvast de blaadjes peterselie klein.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op het directe deel van de BBQ en voeg de olijfolie toe. Laat de olie even warm worden en voeg dan de knoflook en rode peper toe. Bak dit 2 minuutjes en voeg dan de garnalen toe.
  • Bak de garnalen al omscheppend 3 tot 5 minuten, tot ze mooi roze kleuren. Haal het pannetje vervolgens weer van de BBQ en bestrooi de garnalen met wat grof zout en de peterselie.