Trefwoord: gamba's, gamba's al ajillo, garnalen, knoflook garnalen
Porties: 6personen
Ingrediënten:
200gramGarnalen
3teentjesKnoflook
0,5Rode Peper
2takjesVerse Bladpeterselie
5eetlepelsOlijfolie
Grof Zout
Overige Benodigdheden:
BBQ met Deksel
Kleine Skillet (ø 20 cm)
BBQ Handschoen
Instructies
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
Snijd ondertussen de tenen knoflook in flinterdunne plakjes. Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en pitjes en hak goed klein. Hak ook alvast de blaadjes peterselie klein.
Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op het directe deel van de BBQ en voeg de olijfolie toe. Laat de olie even warm worden en voeg dan de knoflook en rode peper toe. Bak dit 2 minuutjes en voeg dan de garnalen toe.
Bak de garnalen al omscheppend 3 tot 5 minuten, tot ze mooi roze kleuren. Haal het pannetje vervolgens weer van de BBQ en bestrooi de garnalen met wat grof zout en de peterselie.