Ga terug
+ servings

Pinchos de Pollo

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: kipspiesjes, pinchos, pinchos de pollo, spaanse kipspiesjes
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 350 gram Kippendijen
  • 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Honing
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kleine Spiesjes
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Ga je voor dit gerecht gebruik maken van houten spiesjes? Week ze dan een paar uurtjes in water, zodat ze minder snel verbranden.
  • Neem de ziplock zak en doe hier de olijfolie en honing, het paprikapoeder en chilipoeder in. Snipper de teen knoflook ragfijn en voeg ook toe, samen met zwarte peper naar smaak. Meng alle ingrediënten door elkaar tot marinade.
  • Neem nu de kippendijen en snijd loshangende stukjes vet en vlees weg. Snijd de kippendijen vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm groot. Doe de blokjes kip in de ziplock zak bij de marinade.
  • Sluit de zak nu af en meng de kip goed met de marinade. Leg de ziploack zak in de koeling en laat de kip 1 tot 2 uur marineren.
  • Heeft de kip lang genoeg gemarineerd? Steek de BBQ dan aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Haal de kip uit de koeling en rijg op ieder spiesje 2 stukjes kippendij. Leg de spiesjes op een bord en wacht tot de BBQ gereed is.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de kipspiesjes dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de spiesjes hier nu 10 minuutjes.
  • Verplaats de kipspiesjes na 10 minuten van het indirecte deel naar het directe deel van de BBQ en grill ze daar nog 3 á 4 minuten per kant. Haal de spiesjes vervolgens van de BBQ en serveer ze direct.