Ga terug
–+ servings

Iberico Tapilla

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: iberico, iberico steak, iberico tapilla, tapilla
Porties: 4 personen

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal het vlees ongeveer een uur voor je de steaks wilt bereiden uit de koeling en de verpakking.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Dep de Iberico Tapilla steaks rondom droog met wat keukenpapier en breng ze daarna op smaak door ze te bestrooien met zwarte peper, zout en knoflook granulaat. Laat de steaks op een bord even rustig op kamertemperatuur liggen, tot de BBQ op temperatuur is.
  • Is de BBQ heet? Haal dan even een borstel over je rooster en leg daarna de steaks op de grill. Grill de Iberico steaks 4 tot 5 minuten per kant, tot ze een mooie grilstreep hebben en er een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
  • Haal de Iberico steaks bij die kerntemperatuur van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten op een houten snijplank of voorverwarmd bord. Serveer de steaks daarna in hun geheel of snijd ze eerst in dunne repen en serveer ze daarna. Eet smakelijk!

Notities

Iberico Tapilla is met alleen zout, peper en knoflook erg lekker, omdat dan de smaak van het vlees mooi terugkomt in het gerecht. Dat neemt niet weg dat dit stukje vlees ook erg lekker is met een mooie dry rub.