Ga terug
+ servings

Knolselderij met Olijventapenade

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: knolselderij, olijventapenade
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem de knolselderij en snijd de wortels en de schil dun weg. Snijd de knolselderij vervolgens in plakken van ongeveer een centimeter dik.
  • Bestrijk de plakken knolselderij aan beide kanten met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakken knolselderij dan eerst op het indirecte deel van de BBQ en sluit deze met de deksel. Gaar de knolselderij nu ongeveer 30 minuten.
  • Pak ondertussen de olijven, knoflook en peterselie erbij, samen met een ruime mengkom. Doe de olijven en de teen knoflook in een keukenmachine en hak ze tot kleine stukjes. Je kunt dit eventueel ook met een keukenmes doen. Doe ze in de mengkom en voeg daar 2 eetlepels olijfolie aan toe. Hak tot slot de peterselie fijn en meng door de tapenade.
  • Verplaats na 30 minuten de plakken knolselderij naar het directe gedeelte van de BBQ en gril de plakken nu aan beide kanten een paar minuten, tot er een mooi grilstreepje ontstaat. Haal de plakken vervolgens van de BBQ en serveer ze direct met de tapenade. Eet smakelijk!