Ga terug
+ servings

Wild Zwijn Rollade

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: rollade, wild rollade, wild zwijn
Porties: 6

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 120 graden.
  • Haal de rollade van wild zwijn uit de koeling en uit de verpakking en dep deze rondom droog met keukenpapier. Bestrooi de rollade vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel een chunk rookhout toe aan de brandende kolen (ik ging voor een chunk appelhout). Prik vervolgens de probe van je kernthermometer in het midden van de rollade en leg het vlees vervolgens op de BBQ.
  • Sluit de BBQ met de deksel en gaar de wild zwijn rollade nu tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 1 uur en 45 minuten.
  • Is de rollade gaar? Haal hem dan van de BBQ en leg hem op een voorverwarmd bord of op een houten serveerplank. Laat de rollade 10 minuutjes rusten en snijd het vlees daarna in plakken van 0,5 tot 1 cm dik. Het is daarbij natuurlijk het leukst als je het aansnijden aan tafel doet, waarbij je je gasten direct kunt serveren. Eet smakelijk!