Ga terug
+ servings

Spaanse Ree Hotdogs

Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: hotdogs, ree, wild
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 2 Pistolets
  • 2 Merguez van Ree
  • 30 gram Geraspte Manchego
  • 1 Puntpaprika
  • 2 eetlepels Aioli

Overige Benodigdheden:

  • Diepvriezak
  • Keukenmachine

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 170 graden. Zijn je pistolets nog niet afgebakken? Zet dan ook de oven aan en bak ze even af.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de puntpaprika op het rooster en gril deze tot deze rondom zwart geblakerd is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Is de paprika rondom zwart geblakerd? Haal hem dan van de BBQ en stop hem in de diepvrieszak. Draai deze dicht en laat de paprika zo 10 minuutjes liggen om een beetje af te koelen.
  • Pak er nu de merguez van ree bij en leg deze op het BBQ rooster. Gril de worstjes 8 tot 10 minuten en haal ze vervolgens weer van de BBQ.
  • Nu is het tijd om de paprika er weer bij te pakken en deze te ontdoen van zijn velletje en de zaadlijsten. Doe de stukken paprika in de keukenmachine, en draai tot een puree. Je kan dit eventueel ook met een mes fijn hakken, maar dat duurt iets langer.
  • Snijd nu de pistolets aan de bovenkant open en bestrijk de binnenzijde met de aioli. Leg vervolgens een merguez worst in ieder broodje en schep daar wat van de geroosterde paprika puree op. Maak de Spaanse hotdogs af met de geraspte manchego en serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!