Ga terug
+ servings

Bacon & Cheddar Aardappelsalade

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: aardappel salade, aardappelsalade
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram Iets Kruimige Aardappelen
  • 100 gram Ontbijtspek (plakken)
  • 2 Lente Uien
  • 30 gram Geraspte Cheddar
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 3 takjes Verse Peterselie
  • 3 eetlepels Cajun Kruiden
  • 2 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Braadslede

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2,5 cm groot. Doe de blokjes in de braadslede en voeg de olijfolie toe. Hussel de aardappelblokjes even door elkaar, zodat de olijfolie zich kan verdelen en strooi vervolgens de cajun kruiden over de aardappelen. Hussel nogmaals zodat alle aardappels van wat kruiden worden voorzien.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de braadslede dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aardappeltjes nu ongeveer 45 minuten, tot ze mooi een mooi goudbruin kleurtje hebben en gaar zijn.
  • Zijn de aardappeltjes ongeveer 25 minuten onderweg? Dan mag ook de ontbijtspek op de BBQ. Leg de plakken op het indirecte deel van het BBQ rooster en sluit de BBQ weer met de deksel. De ontbijtspek heeft 15 tot 20 minuten nodig om mooi krokant te worden.
  • Haal de aardappeltjes en ontbijtspek van de BBQ als ze klaar zijn en laat ze 15 minuutjes afkoelen. Hak ondertussen de peterselie fijn en snijd de lente uien in dunne ringen.
  • Pak er een saladekom bij en doe hier de iets afgekoelde aardappelblokjes in. Snijd iedere plak ontbijtpek in 4 stukken en voeg toe. Voeg nu de mayonaise en peterselie toe en meng alles door elkaar.
  • Voeg vervolgens ook de geraspte cheddar en ringen lente ui toe en meng kort door de salade.
  • Serveer de salade terwijl deze nog een beetje warm is. Eet smakelijk!