Ga terug
+ servings

Broodje Rookworst

Gang: Lunchgerecht
Trefwoord: broodje rookworst, broodje worst, rookworst
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Snijd ondertussen de uien in ringen va ongeveer 0,5 cm dik. Pak er vervolgens een kommetje en doe hier de mayonaise, grove mosterd, Amerikaanse mosterd en honing in en meng door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en laat de pan even warm worden. Voeg dan de olijfolie toe en wacht tot ook deze warm is.
  • Is de olijfolie warm? Doe dan de uienringen in de skillet en bak ze in 5 minuutjes glazig. Doe daarbij tussendoor de deksel geregeld op de BBQ, anders schiet de temperatuur te ver omhoog.
  • Voeg na 5 minuten peper en zout toe naar smaak en bak de uienringen verder tot ze lekker zacht zijn en een beetje gaan karamelliseren. Haal de skillet dan weer van de BBQ en laat de uien een klein beetje afkoelen.
  • Leg nu de rookworst op de BBQ en grill hem 4 minuten. Keer hem vervolgens en gril nog eens 4 minuten. Haal de rookworst nu weer van de BBQ.
  • Nu is het tijd om de broodjes af te maken. Snijd hiervoor de pistolets open (ik vind het makkelijk om ze aan de bovenkant in te snijden). Snijd nu de rookworst in tweeën en leg in iedere pistolet een helft. Schep nu ruim uien over de broodjes, gevolgd door wat van de mosterdsaus. Serveer de broodjes rookworst van de BBQ vervolgens direct. Eet smakelijk!