Ga terug
+ servings

Gerookte Tomatensoep

Gang: Lunchgerecht, Voorgerecht
Trefwoord: soep, tomatensoep
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van de gerookte tomatensoep gaan we de tomaten eerst ontdoen van hun velletje. Op die manier nemen de tomaten de rook beter op als ze op de BBQ liggen. Vul de soeppan hiervoor tot halverwege met water en zet op hoog vuur om het water aan de kook te brengen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.
  • Snijd de onderkanten van de tomaten kruislings in. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Pel ook de tenen knoflook en kneus de teentjes. Doe de uien en knoflook in de braadslede.
  • Is het water aan de kook? Voeg dan een derde van de tomaten toe en laat ze even wellen. Doe dit 1 tot 2 minuten, tot je ziet dat het vel van de tomaten los begint te zitten. Schep de tomaten er vervolgens uit en doe nog eens een derde van de tomaten in de pan. Herhaal de vorige stappen tot alle tomaten een heet bad hebben gekregen en ontdoe de tomaten vervolgens van hun vel.
  • Snijd nu alle door de helft en doe ze in de braadslede bij de ui en knoflook. Voeg de Italiaanse kruiden en de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan het blokje rookhout toe en schuif de braadslede op het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de groenten een uurtje roken en garen.
  • Spoel ondertussen de soeppan even om en doe er de bouillon in. Warm de bouillon op als de groenten bijna van de BBQ maken.
  • Hebben de groenten een uurtje op de BBQ doorgebracht? Dan mag de braadslede weer van de BBQ. Schep vervolgens alle ingrediënten in de soeppan bij de bouillon en breng het geheel kort aan de kook.
  • Haal nu de pan van het vuur en pak de staafmixer er bij om de soep wat gladder te draaien. Ga hierbij zover als je zelf lekker vindt. Breng de soep verder op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer met een lekker broodje. Eet smakelijk!