Ga terug
–+ servings

BBQ Aardappel Schijfjes

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Aardappel schijfjes, Aardappelschijfjes, BBQ aardappel schijfjes
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  • Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappel schijfjes vervolgens 5 minuten. Giet de aardappelen vervolgens af en spoel ze af onder de koude kraan. Leg alle schijfjes los van elkaar op keukenpapier en laat een minuut of 5 uitlekken en drogen.
  • Smeer de schijfjes vervolgens in met olijfolie en bestrooi met de helft van het zeezout, de zwarte peper, het paprikapoeder en het knoflookpoeder. Draai alle schijfjes nu om, smeer deze kant ook in met olijfolie en bestrooi de rest van de kruiden er over.
  • De aardappelschijfjes kun je direct boven de kolen grillen, maar let op dat je ze niet laat aanbranden. Draai de aardappel schijfjes regelmatig om en verplaats de schijfjes die al een mooie grilstreep hebben naar een minder heet deel op het rooster.
  • Serveer je aardappelschijfjes met je saus naar keuze bij een heerlijke steak en wat groenten van de BBQ en je maaltijd is compleet. Eet smakelijk!