Ga terug
+ servings

Tri-tip in Mojo Marinade

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: ezel, maminha, mojo, tir-tip
Porties: 6

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor dit recept gaan we de tri-tip eerst marineren. Doe dit minimaal 2 uur, maar bij voorkeur 6 tot 8 uur. Begin dus op tijd met het voorbereiden van de marinade.
  • Neem voor de marinade de keukenmachine en doe hier de tenen knoflook, komijn, zwarte peper, oregano, cayennepeper en paprikapoeder in. Scheur de blaadjes koriander af en voeg ook toe. Voeg vervolgens het rasp én sap van de limoenen toe, gevolgd door de olijfolie. Draai dit tot een glad mengsel en voeg vervolgens het sinaasappelsap toe. Meng dit door het mengsel en giet de marinade vervolgens in een grote ziplock zak of afsluitbare schaal.
  • Haal nu het vlees uit de verpakking en snijd loshangende stukjes vlees en vet weg. Is de vetlaag op de bovenkant erg dik? Snijd dit dan wat bij, zodat je overal een laag van maximaal 1 cm dik hebt.
  • Doe nu het vlees bij de marinade en masseer de marinade in het vlees. Snijd vervolgens de rode uien in dunnen ringen en voeg deze toe aan de marinade. Leg de marinade met het vlees en de rode uien in de koeling en laat wat uurtjes intrekken.
  • Heeft de tri-tip lang genoeg gemarineerd? Haal het vlees dan uit de koeling en steek de BBQ aan. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 100 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal het vlees dan uit de marinade en laat het even uitdruipen (gooi de marinade niet weg!). Leg het vlees vervolgens met de vetkant naar boven op j BBQ rooster. Steek de probe van je kernthermometer in het vlees en gaar de tri-tip nu tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  • Zet vervolgens een steelpan op laag vuur en doe hier de marinade met de rode uien in. Breng het geheel aan de kook en kook de marinade in tot een saus. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Dan mag het vlees even van de BBQ. Leg het op een bord of in een schaal en maak de BBQ vervolgens gereed voor direct grillen en een temperatuur van zo’n 200 graden.
  • Is de BBQ gereed? Leg dan het vlees met de vetzijde naar beneden op het rooster en gril de tri-tip 2 minuten. Let er hierbij op dat je niet te veel vlammen krijgt. Draai het vlees na 2 minuten om en gril nog eens 2 minuten. Draai het vlees tenslotte nog één keer om en gril het nogmaals 2 minuten op de vetkant. Haal de tri-tip daarna van de BBQ en laat hem 5 minuten rusten.
  • Leg het vlees nu op een mooie grote snijplank en snijd het vlees in plakken. Let er hierbij op dat de draad van het vlees verloopt en dat je dus steeds op de draad snijdt. Bestrooi het vlees nu met grof zeezout en serveer met de ingekookte marinade. Eet smakelijk!