Ga terug
+ servings

Japanse Wagyu Ribeye

Gang: Hoofdgerecht, Snack, Voorgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: wagyu, wagyu bbq, wagyu ribeye, wagyu steak
Porties: 2
calorieën: 235kcal

Ingrediënten:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 250 graden.
  • Voor de bereiding van deze Wagyu ribeye gebruiken we een gietijzeren skillet. Normaal gril ik steaks het liefst af op een gietijzeren rooster, maar Wagyu vlees heeft zoveel vet dat op het rooster grillen één grote steekvlam zou opleveren.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op de BBQ en laat deze goed heet worden. Leg daarna de ribeye in de skillet en bak hem 1 minuut per kant.
  • Haal de ribeye vervolgens even uit de pan en meet de kerntemperatuur. We willen de ribeye garen tot een kerntemperatuur van 48 graden. Is deze nog niet bereikt? Bak de Wagyu ribeye dan nog even aan beide kanten en meet opnieuw.
  • Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Leg de steak dan op een snijplank en laat hem 5 minuten rusten. Snijd de Wagyu ribeye vervolgens in dunne plakken en bestrooi hem met grof zeezout naar smaak. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 235kcal | Protein: 23g | Fat: 16g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 69mg | Sodium: 59mg | Potassium: 303mg | Vitamin A: 17IU | Calcium: 8mg | Iron: 2mg