Ga terug
+ servings

Amerikaanse Pan Pizza

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: amerikaanse pan pizza, amerikaanse pizza, bbq chicken pan pizza, skillet pizza
Porties: 2
calorieën: 1147kcal

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 390 gram Bloem
  • 275 gram Water
  • 8 gram Zout
  • 7 gram Droge Gist
  • 7 gram Olijfolie (+ extra)

Voor de saus:

Voor de topping:

  • 50 gram Geraspte Mozzarella
  • 75 gram Geraspte Provolone
  • 50 gram Pepperoni

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van deze heerlijke pizza beginnen we met het deeg, want dit moet in totaal 7 uur rijzen. Neem hiervoor de mengkom en doe hier alle ingrediënten voor het deeg in en meg deze met een spatel door elkaar tot er geen droge ingrediënten meer zijn.
  • Maak vervolgens de theedoek vochtig en dek de mengkom af met de theedoek. Laat het deeg nu 6 uur rijzen op een niet te warme, maar ook geen koude plek in huis.
  • Terwijl het deeg rijst heb je nu mooi tijd om je eigen pizzasaus te maken. In dit recept gaan we voor een envoudig, maar heerlijke saus. Zet hiervoor de steelpan op laag vuur en voeg olijfolie toe.
  • Snipper, terwijl de pan warm wordt, de ui en teentjes knoflook redelijk fijn en doe dit vervolgens in de pan. Bak de ui en knoflook 5 minuutjes, tot de ui zacht en glazig begint te worden en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de saus 30 minuten pruttelen. Breng de pizzasaus daarna op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
  • Heeft het deeg 6 uur gerezen? Neem dan de skillet er bij en vet deze in met wat olijfolie. Leg vervolgens het deeg in het midden van de pan en druk het uit over de bodem van de pan. Bestrijk het deeg vervolgens met wat olijfolie en dek de pan vervolgens af met de theedoek. Laat het deeg nu nog een uur rijzen.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 300 graden.
  • Heeft het deeg wederom een uur gerezen en is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de pan pizza te gaan beleggen en bakken.
  • Druk nu het deeg nogmaals in de randen van de pan en verdeel er vervolgens wat van de geraspte mozzarella en provolone over. Hierna volgt een relatief dikke laag van de pizzasaus, gevolgd door weer wat van de geraspte kazen. Laat hierbij een centimeter van de rand van het deeg vrij. Verdeel nu de plakjes pepperoni over de pizza en strooi nog wat kaas over de pizza.
  • Tijd om te bakken! Zet de skillet op het rooster van de BBQ en bak de pizza 12 tot 15 minuten. De deegrand moet mooi goudbruin gekleurd zijn en knapperig aanvoelen.
  • Haal de skillet met de Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ en laat hem 5 minuten rusten. Neem vervolgens een spatel om de pizza uit de pan te liften. Als het goed is gaat dit relatief eenvoudig. Mocht het deeg tot een beetje aan de pan blijven kleven, probeer het dan een beetje los te steken.
  • Snijd de pizza nu in punten en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1147kcal | Carbohydrates: 165g | Protein: 43g | Fat: 33g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 2402mg | Potassium: 592mg | Fiber: 8g | Sugar: 9g | Vitamin A: 502IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 489mg | Iron: 10mg