{"id":5285,"date":"2018-12-04T06:36:31","date_gmt":"2018-12-04T05:36:31","guid":{"rendered":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/?p=5285"},"modified":"2024-03-15T09:42:06","modified_gmt":"2024-03-15T08:42:06","slug":"sinterklaas-gehakt-letter","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/bbq-recepten\/sinterklaas-gehakt-letter\/","title":{"rendered":"Sinterklaas Gehakt Letter"},"content":{"rendered":"
\t\t\t

Wanneer Sinterklaas het land betreedt, liggen de winkels altijd vol met tal van zoetigheden. Van kruidnoten en pepernoten, tot chocoladeletters en speculaaspoppen. En dan heb je ook nog de banketletter die toch echt bij een Sinterklaasavond schijnt te horen. Allemaal hartstikke lekker hoor, maar mogen we ook wat hartigs naast al dat zoete geweld? Natuurlijk! Dat is geen probleem meer vanaf nu! Want als je deze Sinterklaas gehaktletter bakt op de pizzasteen<\/a> heb je een perfecte, hartige snack voor tijdens je Sinterklaasviering!<\/strong><\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div>

\n\n
\n\t\t\"Op\n\t<\/div>\n\n<\/div><\/div>
\n\n
\n\t\t\"Op\n\t<\/div>\n\n<\/div><\/div><\/div><\/div>
\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div> \n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t

Voorgerecht\/Snack<\/p>\n\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div>

\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div> \n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t

6 personen<\/p>\n\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div>

\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div> \n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t

45 minuten<\/p>\n\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div>

\t\t\t

Soort gerecht:<\/strong>\u00a0Voor\/Snack; Aantal personen:<\/strong>\u00a06;\u00a0Tijd: <\/strong>45 minuten<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div>

\t\t\t

Ingredi\u00ebnten<\/h2>\n

– 1 rol Vers Bladerdeeg
\n– 400 gram Rundergehakt
\n– 2 teentjes Knoflook
\n– 1 grote Ui
\n– 2 Eieren
\n– 3 eetlepels Sesamzaad (liefst 2 kleuren)
\n– 3 eetlepels Gedroogde Italiaanse Kruiden
\n– 2 eetlepels Ketchup
\n– 2 theelepels Chilipoeder
\n– 2 theelepels Versgemalen Zwarte Peper
\n– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder<\/a>
\n– 1 theelepel Zout
\n– 1 flinke hand Paneermeel<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div>

\t\t\t

Overige Benodigdheden<\/h2>\n

– BBQ met Deksel
\n–
Pizzasteen<\/a>
\n–
Pizzaschep<\/a>
\n– Bakpapier
\n–
Bakkwast<\/a><\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div>

\t\t\t

Bereiding<\/h2>\n

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen niet te lang van te voren op de BBQ, want dan wordt deze te heet. 5 minuten voor je gaat bakken is vroeg genoeg.<\/p>\n

Doe het gehakt in een mengkom en voeg 1 ei, de Italiaanse kruiden, ketchup, de peper, het paprikapoeder, het paneermeel en het chilipoeder toe. Snipper de ui en teentjes knoflook goed klein en voeg ook toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar en zet het gehaktmengsel even aan de kant.<\/p>\n

Neem nu de rol bladerdeeg en rol deze uit. Snijd hem over de lengte doormidden en plak vervolgens deze 2 delen aan elkaar zodat je een smalle, lange strook bladerdeeg hebt.<\/p>\n

Neem het gehaktmengsel en verdeel dit over het midden van de gehele strook bladerdeeg. Houd aan beide uiteinden wel een paar centimeter vrij, zodat je het deeg straks kunt omvouwen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div>

\n\n
\n\t\t\"Op\n\t<\/div>\n\n<\/div><\/div>
\t\t\t

Rol het bladerdeeg nu op tot een lange saucijs. Het kan handig zijn om hier een handje hulp bij te krijgen, want in je eentje is het best een lastig karweitje. Rol de saucijs door tot deze met de naad naar benden ligt en schuif deze vervolgens voorzichtig op een vel bakpapier. Vorm op het bakpapier de letter S van de saucijs, zodat de gehaktletter ontstaat.<\/p>\n

Klop nu in een kommetje het tweede uit los en bestrijk de gehaktletter hiermee. Bestrooi de gehaktletter vervolgens met de sesamzaadjes. Ik gebruik hierbij het liefst 2 kleuren sesamzaad, omdat dit er extra mooi uitziet.<\/p>\n

Schuif de gehaktletter, met bakpapier op de pizzaschep en vervolgens ook met bakpapier op de pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel en bak de gehaktletter nu 20 tot 25 minuten. De letter is klaar als het bladerdeeg een mooie goudbruine kleur heeft. Je kunt eventueel met een kernthermometer de temperatuur van het gehakt checken, maar dat is in 20 minuten wel gaar. <\/p>\n

Haal de letter met de pizzaschep weer van de BBQ en laat hem even 5 minuten rusten. Serveer de gehaktletter in zijn geheel en snijd hem aan tafel in stukken. Eet smakelijk!<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div>

\n\n
\n\t\t\"Op\n\t<\/div>\n\n<\/div><\/div>
\n\n
\n\t\t\"Op\n\t<\/div>\n\n<\/div><\/div><\/div><\/div><\/div>","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Wanneer Sinterklaas het land betreedt, liggen de winkels altijd vol met tal van zoetigheden. Van kruidnoten en pepernoten, tot chocoladeletters en speculaaspoppen. En dan heb je ook nog de banketletter die toch echt bij een Sinterklaasavond schijnt te horen. Allemaal hartstikke lekker hoor, maar mogen we ook wat hartigs naast al dat zoete geweld? Natuurlijk! Dat is geen probleem meer vanaf nu! Want als je deze Sinterklaas gehaktletter bakt op de pizzasteen heb je een perfecte, hartige snack voor tijdens je Sinterklaasviering!<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":5292,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"wprm-recipe-roundup-name":"","wprm-recipe-roundup-description":"","footnotes":""},"categories":[4,1262,1260],"tags":[1382,1383,1381,1380,1384],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5285"}],"collection":[{"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=5285"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5285\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/5292"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=5285"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=5285"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=5285"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}