{"id":855,"date":"2017-02-09T11:47:55","date_gmt":"2017-02-09T10:47:55","guid":{"rendered":"http:\/\/bbq-junkie.nl\/?page_id=855"},"modified":"2023-11-13T14:58:23","modified_gmt":"2023-11-13T13:58:23","slug":"bbq-boeken","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/bbq-junkie.nl\/bbq-boeken\/","title":{"rendered":"Boekenplank: BBQ boeken"},"content":{"rendered":"
Als echte BBQ fanaat heb ik de laatste jaren al flink wat BBQ boeken verzameld. Om recepten uit te proberen, om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten en om boek reviews te schrijven voor BBQ Junkie. Het leek me dan ook wel een goed plan om mijn boekenplank met jullie te delen. Want wellicht ben jij nog op zoek naar een nieuw BBQ kookboek. Voor jezelf, voor een verjaardag of misschien wel als Vaderdag cadeau. Op deze pagina vind je het grootste deel van de BBQ boeken die ik op de plank heb. Veel met een boekreview, maar daar kom ik helaas niet altijd aan toe.<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div>
Hieronder vind je een overzicht van veel van de BBQ kookboeken die ik heb. Met een korte beschrijving, mijn bescheiden mening, soms een link naar mijn uitgebreidere boek review en altijd een linkje naar de website waar je hem kunt bestellen. Twijfel je welk boek je moet kopen? Stuur me een mailtje via mijn contact pagina<\/a> en ik help je graag verder!<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div><\/div><\/div> De BBQ Bijbel van Julius Jaspers is een flinke verzameling van BBQ recepten, uitleg van technieken en tips. Meer dan 500 pagina's BBQ. Julius Jaspers houdt het graag simpel als het om de BBQ gaat. Niet te veel ingredi\u00ebnten of moeilijke smaakcombinaties, maar het recept laten draaien om het vlees, de vis of groente.<\/p>\n Vorig jaar schreef ik een uitgebreide boekreview over de BBQ Bijbel<\/a>.<\/p>\n Je kunt de BBQ Bijbel hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> BBQ Magic is het BBQ boek van Roel Westra, die waarschijnlijk bekender is onder de naam Pitmaster X. In zijn boek vind je 100 van zijn beste BBQ recepten. Dit BBQ boek gaat van snacks to low and slow werk en staat boordevol verrassende gerechten.<\/p>\n Een tijdje terug schreef ik iets meer over dit boek en \u00e9\u00e9n van de recepten die ik probeerde. Dat lees je hier: hier<\/a>.<\/p>\n Je kunt BBQ Magic hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> BBQ met Braai is een boek van de Zuid Afrikaanse Jan Braai en is het vervolg op zijn eerste boek 'Braai'. In dit tweede boek gaat Jan Braai er vanuit dat je de techniek en mogelijkheden van de Braai al kent en gaat het puur om recepten, recepten en recepten.<\/p>\n Ik schreef een uitgebreide review over BBQ met Braai<\/a>.<\/p>\n Je kunt BBQ met Braai hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> Nick Toet ken je misschien wel van zijn YouTube kanaal of social media, waar hij leuke kookvideo's maakt. Al eerder bracht Nick een boek uit dat Eten met Nick heet, maar ook Nick snapt dat BBQ'en toch wel heel erg leuk en lekker is, dus een BBQ boek mocht niet ontbreken. BBQ'en met Nick staat vol met diverse recepten die vrij toegankelijk zijn, maar je wel laten zien wat er allemaal kan op de BBQ. Van low & slow tot hot & fast en alles er tussen in. Leuk boek voor op de plank dus!<\/p>\n Je kunt BBQ'en met Nickhier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> Naast zijn Smokey Goodness boekenreeks heeft Jord Althuizen samen met Kasper Stuart ook een restaurant opgericht: Black Smoke in Antwerpen. Ter ere van het 2-jarig bestaan van het restaurant is het gelijknamige BBQ Boek uitgekomen, dat de hele sfeer van het restaurant perfect overbrengt, met prachtige foto's, verhalen en recepten zoals je van Jord gewend bent.<\/p>\n Ik schreef een uitgebreide review over Black Smoke<\/a>.<\/p>\n Je kunt Black Smoke hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> Braai is een BBQ boek van Jan Braai en richt zich op de Zuid Afrikaanse BBQ: De Braai. Bij braaien begin je met een houtvuur, dat zich ontwikkelt tot gloeiend houtskool. Het boek staat vol met mooie gril recepten voor vlees, vis en zelfs desserts. Het boek laat je zien hoe er in Zuid Afrika wordt gebarbecued en geeft je inspiratie voor je volgende BBQ.<\/p>\n Je kunt Braai hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> De Perfecte Barbecue is een boek van Rapha\u00ebl Guillot dat vol staat met mooie BBQ recepten voor ieder moment. Van voorgerechten en mooie bijgerechten, tot rubs, sauzen en grote stukken vlees. Daarnaast wordt in dit boek ook uitgewijd over verschillende technieken, spullen die je nodig hebt, etc. <\/p>\n Je kunt De Perfecte Barbecue hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div><\/div><\/div><\/div> Het boek Easy BBQ richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de wat toegankelijkere BBQ recepten die ook nog eens geschikt zijn voor ieder moment. De recepten in dit boek zijn heel divers, maar allemaal gericht op eenvoud in bereiding. Dus niet 101 ingredi\u00ebnten die je niet standaard in de kast hebt staan en geen ingewikkelde (voor)bereidingen. Leuk boek voor iedereen die de wereld van het BBQ'en een beetje begint te ontdekken!<\/p>\n Je kunt Easy BBQ hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div><\/div><\/div><\/div> Als je al een beetje bedreven bent met de BBQ is een pizzasteen een accessoire die het BBQ'en nog leuker maakt en in Easy Pizza op de BBQ vind je allerlei tips en recepten voor de heerlijkste pizza's van de BBQ. Aanrader voor iedereen die de wereld van pizza bakken op de BBQ wel eens wil gaan ontdekken!<\/p>\n Je kunt Easy Pizza op de BBQ hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div><\/div><\/div><\/div> Fire Food is een Engelstalig BBQ Boek, geschreven door DJ BBQ. Die ken je misschien wel van samenwerkingen met Jamie Oliver. Het boek staat vol leuke en verrassende recepten en erg mooie fotografie. Als de Engelse taal geen probleem vormt is Fire Food dan ook een aanrader!<\/p>\n Je kunt Fire Food van DJ BBQ hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div><\/div><\/div><\/div> Good Better Bastard is natuurlijk een boek uit de koker van The Bastard en Jeroen Wesselink. Waar het in eerdere boeken wat luchtiger werd gehouden en op speelse manier alle mogelijkheden van The Bastard BBQ aan bod kwamen in de meest uiteenlopende recepten, ga je met Good Better Bastard echt aan de slag. Het boek staat vol met prachtige foto's en recepten voor verschillende type BBQ'ers.<\/p>\n Je kunt Good Better Bastard hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n<\/div><\/div><\/div><\/div><\/div> Ben je net als Ben Tish en zie je de BBQ als verlengstuk van je keuken? Dan is Grill Rook BBQ een boek voor jou! Het is een boek vol prachtige recepten, waarvan soms slechts een enkel ingredi\u00ebnt op de BBQ wordt bereid. Maar die bereiding op de BBQ is essentieel voor de smaak van het gerecht. <\/p>\n Ik schreef een uitgebreide review over Grill Rook BBQ<\/a>.<\/p>\n Je kunt Grill Rook BBQ hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div> Dit boek staat vol BBQ tips en de lekkerste recepten van grillmasters Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem en is erg geschikt voor de meer beginnende BBQ'er. Dat neemt niet weg dat de recepten die je in dit boek vindt ook erg leuk zijn voor de gevorderde BBQ'ers onder ons, want alle technieken en bereidingen komen voorbij.<\/p>\n Je kunt Het BBQ Street Basis Boek hier<\/a> bestellen.<\/p>\n<\/div>\n\t\t<\/div><\/div><\/div><\/div>BBQ Bijbel<\/h3>\t\t\t
BBQ Magic<\/h3>\t\t\t
BBQ met Braai<\/h3>\t\t\t
BBQ’en met Nick<\/h3>\t\t\t
Black Smoke<\/h3>\t\t\t
Braai<\/h3>\t\t\t
De Perfecte Barbecue<\/h3>\n
Easy BBQ - Every Moment<\/h3>\n
Easy Pizza op de BBQ<\/h3>\n
Fire Food<\/h3>\n
Good Better Bastard<\/h3>\n
Grill Rook BBQ<\/h3>\t\t\t
Het BBQ Street Basis Boek<\/h3>\t\t\t