Geitenkaas Pizza

Pizza’s van de BBQ zijn zoveel lekkerder dan gewoon uit de oven. Een pizzasteen is dan ook een waardevolle uitbreiding op je BBQ gereedschap. Door de BBQ goed heet te stoken kun je je pizza’s in 3 tot 5 minuten bakken, net alsof het een echte steenoven is! Deze keer maakte ik pizza’s met geitenkaas, rucola en crema di balsamico. Weer eens wat anders dan de doorsnee pizza’s, maar erg lekker!

Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies

Deze keer een heel simpel recept dat ik na een reis door Afrika nog een keer thuis moest maken: Braaibroodjies. Tosti’s van de BBQ dus. Tijdens een reis door o.a. Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia kregen we ze regelmatig voorgeschoteld door onze Zuid-Afrikaanse gidsen. Uiteraard van de braai. Super lekker! Dit braaibroodjies recept is trouwens een basisrecept. Je hebt ook zoete varianten en variëren is toegestaan. Doen dus!

BBQ Aardappel Schijfjes

Ik steek regelmatig de BBQ aan en dan wil ik natuurlijk wel een complete maaltijd op tafel zetten. Daarom bereid ik ook regelmatig bijgerechten op de BBQ. Deze keer werden het heerlijk gekruide BBQ aardappel schijfjes. Een simpel recept, maar oh zo lekker bij een steak of ander lekker stuk vlees.

Honing Mosterd Uien

Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden!  

Courgette met Ras el Hanout

Dat heerlijke bijgerechten en groenten van de BBQ makkelijk zijn bewijst dit recept voor gegrilde courgette met ras el hanout wel. In 5 minuten voorbereid en dus zo op tafel. Een heerlijk kruidige smaak, groenten op tafel tijdens de BBQ en dat alles in een handomdraai. Wat wil je nog meer?

Aardappelsalade

Naast vleesgerechten maak je ook de bijgerechten voor jouw BBQ gewoon zelf. Eerder deelde ik al een recept voor zelfgemaakt breekbrood, nu gaan we voor een aardappelsalade recept. De aardappelsalade is ten slotte vaste prik bij de gemiddelde BBQ in Nederland. Mijn versie bevat ook zoete aardappelen en is op basis van Griekse yoghurt. Dit maakt deze salade waarschijnlijk wel iets gezonder dan die uit de supermarkt, maar buiten dat is het gewoon een lekker bijgerecht dat je zo op tafel zet!

Gevulde Zoete Aardappelen

BBQ’en hoeft niet altijd alleen maar om vlees te draaien. Je kunt ook heerlijke bijgerechten op de BBQ bereiden. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappelen. Supermakkelijk, super lekker en als je het met een vlees gerecht combineert heb je een volwaardige maaltijd, compleet van de BBQ. Combineer deze gevulde zoete aardappelen bijvoorbeeld met mijn recept voor Turkse Kipgehakt Spiesen.