Pizza Breekbrood

Vandaag een wel heel simpel brood van de BBQ. Dit pizza breekbrood is namelijk gemaakt met een kant-en-klare rol pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus. Zo voorbereid dus. Vervolgens even 20 minuutjes op de BBQ en je schotelt je eters iets speciaals voor. En als je echt indruk wil maken, zeg je gewoon dat je het deeg ook zelf hebt gemaakt. Ik zal het niet verder vertellen!

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker! 

S’mores Chocolate Chip Skillet

Af en toe maak ik ook desserts op de BBQ. Over het algemeen komen de ideeën daarvoor bij mijn vriendin vandaan. Vandaar ook de reden dat de toetjes meestal over de top zijn en veel chocolade bevatten. Deze keer werd het een skillet met een deeg voor chocolate chip cookies, met kleine stukjes marshmallows als extra. Ben je van plan dit dessert te maken? Pak dan niet al te groots uit met je hoofdgerecht!

Kip Ananas Nachos

Als ik mensen uitnodig om te komen BBQ’en sloof ik me natuurlijk graag uit. Maar dat betekent wel dat een stuk vlees soms wat langer nodig heeft om gaar te worden. Ik vind het dan vaak leuk om alvast wat te serveren. Zelf brood bakken is dan leuk, maar kost veel tijd. Heb ik die tijd niet, dan ga ik vaak voor nacho’s van de BBQ. In een gietijzeren koekenpan of skillet is het een eitje en iedereen zit gegarandeerd alvast te smullen!

Karamel Fudge Brownie

Als de BBQ hier aan gaat probeer ik altijd diverse gerechten te maken. Ik ben meestal van de voor-, hoofd- en bijgerechten en mijn vriendin komt met de ideeën voor de toetjes. Over het algemeen zijn die toetjes voorzien, van chocolade, deeg of een ander ingrediënt dat goed machtig is. Regelmatig gaan mensen hier dan ook de deur uit met het gevoel dat ze misschien net iets te veel hebben gegeten.. Kan gebeuren! Zo’n lekker toetje als deze Karamel Fudge Brownie kun je moeilijk laten staan, toch?

Bacon Mozzarella Aardappelen

Een lekker bijgerecht van de BBQ toveren kan zo eenvoudig zijn. Aardappelen, spek en kaas zijn de ingrediënten die je nodig hebt en een gietijzeren koekenpan voor op de BBQ zorgt er voor dat je deze bacon mozzarella aardappelen maakt op jouw BBQ. Heerlijk naast een gegrild kippetje of een lekkere steak van de BBQ.

Tortilla de Patata

Vandaag het recept voor een klassiek Spaans gerecht, maar dan van de BBQ. Tortilla de Patata. Een typisch gerecht, dat je vast wel eens hebt gegeten. Met een gietijzeren pan of skillet maak je deze ook gewoon op de BBQ. Heerlijk als bijgerecht, want je kunt voor iedereen een punt afsnijden!

Reuze M&M’s Skillet Cookie

Dit keer een recept voor diegenen die nooit vol zitten. Vaak staat BBQ’en gelijk aan erg veel eten. Verschillende soorten vlees, salade, stokbrood. Menig BBQ’er zit daarna wel goed vol. Heb jij altijd nog wel ruimte voor een dessert? Dan is deze Reuze M&M’s Skillet Cookie het dessert voor jou! Gebakken in een gietijzeren pan op de BBQ, zo machtig als wat, maar overheerlijk. Hierna zit je gegarandeerd vol en kun je wel wachten met eten tot het ontbijt de volgende morgen!

Kaasdip met Spinazie & Artisjokken

Stookbrood met kruidenboter als bijgerecht tijdens de BBQ kennen we inmiddels wel. Het is tijd voor iets anders. Ik serveer graag alvast een hapje vooraf, alvorens ik een mooi stuk vlees serveer. Dat kan dan wel brood zijn, maar wel op een andere manier. Zo maakte ik deze kaasdip met spinazie en artisjokken. Heerlijk om een stokbroodje in te dippen en prima om je BBQ avond mee te starten!

Ratatouille van de BBQ

Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als je dit vervolgens van de BBQ haalt en in zijn geheel onder de neus van je eters schuift, zul je voor altijd hun BBQ held zijn. Beloofd!

Cinnamon Rolls

Ik heb al meermaals laten zien dat een setje gietijzeren pannetjes voor op de BBQ een goede aankoop is. Je kunt er namelijk zo veel verschillende dingen in bereiden. Van brood en groenten, tot desserts. Deze keer bakte ik cinnamon rolls op de BBQ, in een gietijzeren skillet. Super makkelijk en super lekker! Echt een aanrader voor de zoetekauwen onder ons.

Mozzarella Skillet Brood

Een tijdje terug kocht ik een gietijzeren skillet bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je!