Meer BBQ dan baked beans gaat een bijgerecht van de BBQ niet worden. Baked Beans is dan ook een echte BBQ klassieker, die in zo’n beetje ieder BBQ restaurant in de Verenigde Staten wel op het menu staat. In allerlei varianten trouwens, want het is een gerecht waar enorm mee geëxperimenteerd wordt. Verwacht van baked beans overigens geen gezond BBQ bijgerecht want door BBQ saus, basterdsuiker en stroop toe te voegen krijg je voor een week suiker binnen. Desalniettemin is baked beans een BBQ gerecht dat je zeker eens moet […]
Archieven
Roadkill Chicken
Hoewel de Beer Can Chicken een echte BBQ Klassieker is, vind ik het niet de beste manier om een hele kip te bereiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een gevlinderde kip, ook wel bekend als roadkill chicken of spatchcock chicken. De naam Roadkill Chicken komt van de platte, denk aan overreden door een vrachtwagen, vorm van de kip. Door de kip plat te bereiden krijg je een gelijkmatigere garing en wordt ook het vel krokanter dan bij een Beer Can Chicken. Neemt niet weg dat ook een kip op een […]
Juicy Lucy
De Juicy Lucy, of Jucy Lucy zoals ie ook wel genoemd wordt, is een heerlijke burger, die gevuld wordt met kaas. Op het oog ziet deze burger er dan ook niet heel bijzonder uit, maar bij iedere hap die je neemt, heb je ook die heerlijke gesmolten cheddar. De Juicy Lucy komt oorspronkelijk uit Minneapolis, maar wie hem bedacht heeft daar is wat onenigheid over. Maakt ook verder niet uit. Feit is dat deze heerlijke burger bij jou op je to-do lijstje moet komen te staan. En snel ook!
Sticky Chicken Wings
Kippenvleugels van de BBQ is toch wel een BBQ klassieker. Een tijdje terug maakte ik al eens een Chicken Wing Roulette, maar ik had eigenlijk nog geen recept online staan voor lekkere, sticky kippenvleugels. Daar moest maar eens verandering in komen, want chicken wings zijn het perfecte voorgerechtje en zijn ook te gek als snack bij de borrel. Je kunt er daarnaast een heleboel tegelijk bereiden op je BBQ en zo een grote groep van een hapje voorzien. Doen dus!
Mexicaanse Short Rib Taco’s
In dit recept gaan we low & slow aan de slag met short ribs. Short ribs zijn eigenlijk de tegenhanger van de spareribs van het varken en ik vind het echt een prachtig stuk vlees. Als je short ribs één keer geprobeerd hebt, ga je het zeker vaker proberen. Dat weet ik zeker. En deze Mexicaanse short rib taco’s zijn dan een welkome aanvulling om de short ribs te serveren. Heerlijk in kleine tortilla wraps, met avocado crème en een lekker pittige picco de gallo. En voor de echte liefhebber […]
Short Ribs
Als je een beetje bekend bent met het Low & Slow BBQ’en, dan heb je waarschijnlijk al vaak pulled pork, spareribs en andere grote stukken vlees bereid op de BBQ. Maar ben je ook wel eens voor Short Ribs van de BBQ gegaan? Short Ribs, ook wel bekend als Beef Ribs, zijn spareribs, maar dan van het rund. Een prachtig stuk vlees dat zich perfect leent voor een low & slow sessie en rook. Het is heel smaakvol en ziet er ook nog eens gaaf uit. Short Ribs van de […]
Pork Belly Burnt Ends
Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blokjes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard!
Coleslaw
Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden is en die ook nog eens snel klaar is.
Kip Lollies
Vandaag een BBQ recept dat toch wel bij de klassiekers hoort die je echt een keer gemaakt moet hebben: Kip Lollies. Gekke naam, maar toch ook wel weer logisch als je de foto bekijkt. In dit recept wordt het vlees los gesneden van het gewricht, waardoor het botje vrijgemaakt kan worden en zo als het stokje van een lollie dient. Een lollie van kip en bacon wel te verstaan. Dus dat wil je proberen!
Beenham Honing Mosterd
Eén van mijn favorieten van de laatste tijd is de beenham! Relatief korte bereidingstijd, wel roken en een heerlijk resultaat. Vandaag een recept voor de beenham zoals deze bij de meesten waarschijnlijk bekend is: met honing-mosterd saus. Heerlijk op een broodje, maar ook los erg lekker! Hier komt ie in ieder geval vaker op tafel. Ga jij hem ook proberen?
Atomic Buffalo Turds
Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf of als onderdeel van een hele BBQ platter met allerlei heerlijke gerechten van de BBQ. In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas en cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je!
Bananen met Chocolade
Ik ben er zelf geen liefhebber van, maar bij veel mensen, waaronder hier in huis, vallen ze erg in de smaak: Bananen met chocolade van de BBQ. Klaarblijkelijk heel lekker als nagerecht, als je nog niet genoeg hebt gegeten. Ik ben niet zo van de bananen, dus ik maakte ze voor mijn gasten. Zij waren enthousiast. Kies je hun kant? Of de mijne?