Cote de Boeuf BBQ

Côte de Boeuf

Als je eenmaal een beetje BBQ verslaafd bent, wil je natuurlijk met mooie, grote stukken vlees aan de gang op de BBQ. De Cote de Boeuf staat waarschijnlijk dan ook wel op je to-do lijstje. Dit prachtige stuk rundvlees is het lekkerst als je het reverse sear bereidt. Dat wil zeggen dat je de Cote de Boeuf eerst indirect gaart op lage temperatuur, waarna je het boven directe hitte op hogere temperatuur af grilt. Het resultaat? Een heerlijk mals stuk rundvlees! Reverse sear Cote de Boeuf is wat mij betreft […]

Rotisserie voor de BBQ? Dan moet je deze kip van het spit zeker eens proberen!

Kip aan het Spit

Er zijn veel manieren om kip op de BBQ te bereiden, maar de leukste vind ik toch wel aan het spit. Ziet er niet alleen leuk uit trouwens, want het smaakt ook nog eens erg lekker zo’n kippetje van de rotisserie. Er zijn diverse braadspitten beschikbaar voor de BBQ en welke je nodig hebt hangt af van het type BBQ dat je hebt. Ik gebruik The Spit on Fire om van mijn Bastard een rotisserie te maken, waar ik een heerlijk kippetje op heb gegaard. Maar ook voor ketel BBQ’s […]

De ultieme burger van de BBQ? Voeg wat pulled pork toe!

Pulled Pork Cheeseburgers

Wie mijn Burger Friday collectie kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van een goede hamburger van de BBQ. Soms is het dan ook weer een uitdaging om een nieuwe burger te bedenken. Deze stond echter al een tijdje op het lijstje, want wat voeg je toe aan een burger om er een echte BBQ Classic van te maken? Juist, Pulled Pork! Niets lekkerder dan pulled pork bereiden op de BBQ en dan een restje gebruiken als topping op je burger. Afmaken met een beetje BBQ saus en je […]

baked beans uitgelicht nieuw

Baked Beans

Meer BBQ dan baked beans gaat een bijgerecht van de BBQ niet worden. Baked Beans is dan ook een echte BBQ klassieker, die in zo’n beetje ieder BBQ restaurant in de Verenigde Staten wel op het menu staat. In allerlei varianten trouwens, want het is een gerecht waar enorm mee geëxperimenteerd wordt. Verwacht van baked beans overigens geen gezond BBQ bijgerecht want door BBQ saus, basterdsuiker en stroop toe te voegen krijg je voor een week suiker binnen. Desalniettemin is baked beans een BBQ gerecht dat je zeker eens moet […]

BBQ Recept Road Kill Chicken

Roadkill Chicken

Hoewel de Beer Can Chicken een echte BBQ Klassieker is, vind ik het niet de beste manier om een hele kip te bereiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een gevlinderde kip, ook wel bekend als roadkill chicken of spatchcock chicken. De naam Roadkill Chicken komt van de platte, denk aan overreden door een vrachtwagen, vorm van de kip. Door de kip plat te bereiden krijg je een gelijkmatigere garing en wordt ook het vel krokanter dan bij een Beer Can Chicken. Neemt niet weg dat ook een kip op een […]

Juicy Lucy BBQ Recept

Juicy Lucy

De Juicy Lucy, of Jucy Lucy zoals ie ook wel genoemd wordt, is een heerlijke burger, die gevuld wordt met kaas. Op het oog ziet deze burger er dan ook niet heel bijzonder uit, maar bij iedere hap die je neemt, heb je ook die heerlijke gesmolten cheddar. De Juicy Lucy komt oorspronkelijk uit Minneapolis, maar wie hem bedacht heeft daar is wat onenigheid over. Maakt ook verder niet uit. Feit is dat deze heerlijke burger bij jou op je to-do lijstje moet komen te staan. En snel ook!

sticky chicken wings uitgelicht

Sticky Chicken Wings

Kippenvleugels van de BBQ is toch wel een BBQ klassieker. Een tijdje terug maakte ik al eens een Chicken Wing Roulette, maar ik had eigenlijk nog geen recept online staan voor lekkere, sticky kippenvleugels. Daar moest maar eens verandering in komen, want chicken wings zijn het perfecte voorgerechtje en zijn ook te gek als snack bij de borrel. Je kunt er daarnaast een heleboel tegelijk bereiden op je BBQ en zo een grote groep van een hapje voorzien. Doen dus!  

mexicaanse short rib tacos uitgelicht

Mexicaanse Short Rib Taco’s

In dit recept gaan we low & slow aan de slag met short ribs. Short ribs zijn eigenlijk de tegenhanger van de spareribs van het varken en ik vind het echt een prachtig stuk vlees. Als je short ribs één keer geprobeerd hebt, ga je het zeker vaker proberen. Dat weet ik zeker. En deze Mexicaanse short rib taco’s zijn dan een welkome aanvulling om de short ribs te serveren. Heerlijk in kleine tortilla wraps, met avocado crème en een lekker pittige picco de gallo. En voor de echte liefhebber […]

Low & Slow: Short Ribs

Short Ribs

Als je een beetje bekend bent met het Low & Slow BBQ’en, dan heb je waarschijnlijk al vaak pulled pork, spareribs en andere grote stukken vlees bereid op de BBQ. Maar ben je ook wel eens voor Short Ribs van de BBQ gegaan? Short Ribs, ook wel bekend als Beef Ribs, zijn spareribs, maar dan van het rund. Een prachtig stuk vlees dat zich perfect leent voor een low & slow sessie en rook. Het is heel smaakvol en ziet er ook nog eens gaaf uit. Short Ribs van de […]

pork belly burnt ends uitgelicht

Pork Belly Burnt Ends

Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blokjes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard!

coleslaw uitgelicht

Coleslaw

Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden is en die ook nog eens snel klaar is.   

kip lollies uitgelicht

Kip Lollies

Vandaag een BBQ recept dat toch wel bij de klassiekers hoort die je echt een keer gemaakt moet hebben: Kip Lollies. Gekke naam, maar toch ook wel weer logisch als je de foto bekijkt. In dit recept wordt het vlees los gesneden van het gewricht, waardoor het botje vrijgemaakt kan worden en zo als het stokje van een lollie dient. Een lollie van kip en bacon wel te verstaan. Dus dat wil je proberen!