Pizza Nduja

Eén van mijn laatste favorieten voor op de pizza (en tosti’s!) is Nduja. Nduja is een smeerbare salami met lekker veel pit er in. Het is momenteel erg populair en in diverse supermarkten heb ik het al in het schap gezien. Ik vind het echt super lekker en deze smeerbare salami is dus ook zeer geschikt als topping voor je pizza’s. Ik combineerde de nduja op deze pizza’s met gekarameliseerde uien en natuurlijk lekkere mozzarella. En die combinatie kan ik je van harte aanraden als je wel van een beetje […]

Choripan Pizza

Het werd wel weer eens tijd om een paar lekkere pizza’s te bakken, dus ging ik op zoek naar inspiratie. Nu had ik nog ingrediënten liggen om chimichurri te maken en in de vriezer lagen nog een paar chorizo worstjes. Misschien niet de eerste ingrediënten waaraan je denkt bij het bakken van pizza’s, maar een pizza-versie van de choripan, een erg populair streetfood broodje in Argentinië, leek mij een top idee. En zo geschiedde. Met nog wat geraspte provolone werden het heerlijke pizza’s en ik kan je dan ook aanraden […]

Tuna Melt Pizza

Als het om tosti’s gaat is de tuna melt één van mijn favorieten. Je komt de tuna melt in allerlei vormen tegen, maar mijn favoriet bevat naast tonijn, in ieder geval rode ui, cheddar en zwarte olijven. En die ingrediënten lenen zich ook prima voor een pizza dacht ik zo. Dus stak ik onlangs de BBQ aan voor Tuna Melt Pizza’s. Een aanrader voor iedereen die een tuna melt ook wel kan waarderen!  

Caveman Style Longhaas

Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!

Uiensoep Pizza

Voor een goede kom uiensoep, met zo’n broodje met gesmolten kaas er bovenop, kun je me wakker maken. En ook voor een goede pizza mag je me midden in de nacht uit bed trekken. Dat zal voor de Fransen en Italianen geen reden zijn om die twee te combineren, maar ik deed het toch. En ik kan je aanraden om dit ook te doen, want deze Uiensoep Pizza was TOP! Belangrijk is wel dat je de uien echt even goed de tijd geeft om smaak op te bouwen in de […]

Jalapeño Popper Pizza

Jalapeño Poppers ken je misschien wel. De BBQ afgeleide worden hier vaak Atomic Buffalo Turds genoemd, al komen ze ook geregeld voorbij als jalapeño poppers. De combinatie van jalapeño, Philadelphia kaas, cheddar en spek scoort altijd erg goed, dus ik besloot ze te gebruiken op een pizza. De Jalapeño Popper Pizza dus. En ik kan je vertellen dat het een goede keuze was om dat te proberen, want deze pizza’s waren zo weg!  

Pizza met Chorizo

De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!  

Knoflookpizza met Tomaat & Burrata

Telkens als ik hier thuis vertel dat ik pizza’s ga bakken krijg ik de vraag of ik ook een pizza met burrata kan maken. Uiteraard geen probleem, zeker niet aangezien ik enkele dagen daarvoor ook al een video doorgestuurd kreeg met een pizza waar de burrata bij betrokken was. Ik bereidde al veel pizza’s met een tomatensaus als basis, een aantal met een witte basis en dit keer werd het een soort kruising tussen pizza en knoflookbrood, die na het bakken werd belegd met een heerlijke tomatensalade en een bol […]

Pizza Bianca met Spek

Ik moet bekennen dat ik bij het bakken van pizza al snel naar de tomatensaus als basis grijp. En dat terwijl een pizza bianca zo lekker kan zijn. Het werd dus wel weer eens tijd voor een pizza zonder tomatensaus. Deze pizza bianca met spek en baby spinazie is een aanrader. De basis van crème fraîche combineert goed met de spek, spinazie en rode ui, terwijl de groene pesto een aangename verrassing was bij de rest van de ingrediënten. Wat mij betreft zet je deze pizza dan ook op je […]

Pizza Diavola

Een bekende pizza qua naam, maar overal waar je hem tegenkomt bevat deze pizza weer net andere ingrediënten. De gemene deler? De Pizza Diavola is altijd een pizza met pit. In dit recept deel ik mijn toppings voor de pizza diavola met je, waarbij Spianata Romana een belangrijke is, maar ook de chili olie niet mag ontbreken. Houd je echt van pit? Dan druppel je ook nog wat Tabasco over de pizza!  

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!  

Tex Mex Pizza

De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!