cheeseburger crunchwraps uitgelicht

Cheeseburger Crunchwraps

Ik kwam de laatste tijd veel copycat versies van crunchwraps tegen op social media. De crunchwrap is, volgens mij, één van de gerechten waar Taco Bell al jaren om bekend staat. Ik had er nog nooit een gegeten, maar zag wel direct een mogelijkheid om er een burger variant mee te maken op de plancha! Ik moet de burger verslaving toch een beetje onderhouden en waarom zou ik dan niet variëren met de samenstelling? Nou, dit pakketje met de naam crunchwrap werd een succes hoor! Het dichtvouwen moet je even […]

italian smashburgers uitgelicht

Italian Smashburgers

Hier in huis zijn we al een tijdje fan van smashburgers. Met slechts een paar ingrediënten, die we ook neg eens bijna altijd wel in huis hebben, een heerlijke burger bouwen is top en het is voor ons momenteel wel onze favoriet als het om ‘fastfood’ gaat. Nu kun je zo’n smashburger natuurlijk met van alles pimpen, maar die simpliciteit van zo’n burger is wat mij betreft één van de belangrijkste factoren voor een goede smashburger. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet gevarieerd kan worden, want ook met […]

longhaas rode chimichurri uitgelicht

Longhaas met Rode Chimichurri

Chimichurri ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Is het niet van de klassieke picanha met chimichurri, dan wel met één van de andere heerlijke gerechten met chimichurri. Die Argentijnse saus doet het goed bij steaks, maar combineert ook met bijvoorbeeld garnalen en kip erg goed. Ik wilde de chimichurri echter eens een andere twist geven, waarbij ook in het uiterlijk duidelijk is dat het niet om een standaard chimichurri gaat. Het werd deze rode chimichurri, waar onder andere geroosterde rode puntpaprika in gaat en gerookt paprikapoeder. Het resultaat was een erg […]

jalapeno smash burgers uitgelicht

Jalapeño Smash Burgers

Dat ik wel van een goede burger houd is geen verrassing meer he? De website staat vol met heerlijke Burger recepten, waarbij je nog wel even voort kunt. De laatste tijd worden er hier geregeld smashburgers op de BBQ bereid. Vaak heel eenvoudig met wat ingrediënten die ik nog heb liggen. Zo ook dit keer, toen er nog een paar jalapeños over waren van de boodschappen voor de Atomic Buffalo Turds. Net als bij de Onion Smash Burgers pakte ik de mandoline er bij en smashte de flinterdunne schijfjes jalapeño […]

onion smash burgers uitgelicht

Onion Smash Burgers

Burgers bouwen is altijd een goed idee en de laatste tijd zijn met name smashburgers erg populair. Ik bereid ze ook regelmatig en heb ook nu weer een lekker recept voor je. Als je een beetje bekend bent in de wereld van burgers ken je wellicht de Oklahoma Onion Burger wel. Op deze burger is mijn onion smashburger recept gebaseerd. Bij deze smashburgers druk je namelijk flinterdunne uienringen in je burger tijdens het smashen, die na het flippen van de burgers de tijd krijgen om te karameliseren op de bakplaat. […]

chorizo kaas dip uitgelicht

Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

patty melts uitgelicht

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

buffalo chicken dip uitgelicht

Buffalo Chicken Dip

Of het nou als voorgerecht is of als snack voor bij de borrel, een dip serveren met wat nacho’s of een stokbroodje scoort altijd goed. Nu stonden er al een paar recepten voor een lekkere dip op de website, maar deze Buffalo Chicken Dip moest daar zeker nog bij komen! Het stond al een tijdje op de to-do lijst om deze te maken en eindelijk kwam het er van. En dan betekent dat jij deze fantastisch lekkere dip nu ook kunt gaan proberen!  

longhaas chipotle boter uitgelicht

Longhaas met Chipotle Boter

Een steak geserveerd met kruidenboter is een klassieke combinatie, maar ook wel een beetje saai. De smaken zijn prima natuurlijk, maar het mag wel wat avontuurlijker wat mij betreft. Maar dat betekent niet dat je gelijk helemaal van de boter af hoeft te stappen! Eerd er deelde ik al eens het recept voor cowboy boter voor bij je steak en dit keer gaan we voor een heerlijke chipotle boter. Heerlijk romig door de boter, maar dan met wat meer pit van de chipotle. Ik ging voor een heerlijke longhaas om […]

griekse lamszadelkoteletten uitgelicht

Griekse Lamszadelkoteletten

Lamskoteletten van de BBQ is voor mij echt zo’n voorjaarsgerecht. Ik bereid ze niet vaak, maar als ik ze dan eet neem ik mezelf voor om ze vaker op de BBQ te leggen. Wat er dan vervolgens weer niet van komt door alle andere BBQ plannen. Maar nu had ik eindelijk weer eens lamskoteletten van de zadel had liggen, dus maakte ik een lekkere Griekse marinade waarin de koteletten een uurtje mochten zwemmen. Daarna kort en heet grillen en je hebt heerlijke Griekse lamszadelkoteletten.  

cote a los cowboy boter uitgelicht

Côte a l’Os met Cowboy Boter

Hoewel een steak soms niet meer nodig heeft dan alleen wat peper en grof zout nodig heeft kan een saus het vlees naar een hoger niveau tillen. De picanha geserveerd met chimichurri is immens populair en ook hier wordt chimichurri regelmatig gegeten bij een mooie steak. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet, die waarschijnlijk vaker op tafel zal gaan komen; Cowboy Boter. Een eenvoudig saus op basis van gesmolten roomboter, die op smaak is gebracht met een aantal kruiden en specerijen. Echt een aanrader om te proberen!

aziatische longhaas uitgelicht

Aziatische Longhaas

Hoewel je zou kunnen stellen dat een goede steak niet meer nodig heeft dan wat zout en peper is het natuurlijk ook gewoon lekker om wel met wat meer smaken te spelen. De laatste tijd stond er hier regelmatig longhaas op het menu en dus wilde ik wel eens variëren. Ik ging dit keer daarom voor een Aziatisch gemarineerde variant, want de Aziatische keuken is gewoon erg lekker én de smaken lenen zich ook erg goed voor steaks. Het resultaat van deze Aziatische Longhaas mocht er dan ook zijn en […]