Gerookte Kip

Gerookte kip. We kennen het allemaal uit de supermarkt en gebruiken het ongetwijfeld wel eens in een salade of ander recept. Maar wist je dat het zelf roken van kip supermakkelijk is en nog veel lekkerder dan dat gerookte kippetje uit de supermarkt? Probeer dit recept één keer en ik durf te wedden dat je vaker zelf kipfilets staat te roken!

Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van smaak!

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken. Het proberen waard dus, maar dat bewijst de foto hieronder ook wel!  

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn allen te smullen. Een tijdje terug ontving ik een pakketje met rubs en sauzen van The Dutch BBQ Crew en deze keer ging ik voor spareribs met een pittige twist. Ook een keer spareribs maken […]

Gevulde Appels van de BBQ

Richting de kerst is iedereen altijd heel druk met het samenstellen van het kerst menu. Nu ben ik van mening dat jouw kerst diner prima van de BBQ kan komen. Dat is waarom ik deze week BBQ gerechten deel die prima in een kerstmenu passen. Vandaag het slotstuk; toetjes. Fruit kan prima op de BBQ en deze appels worden er heerlijk zacht en smeuïg van! Met een bolletje ijs dus heerlijk als afsluiting van je kerstdiner!

Ribeye Rollade met Peterselie Pesto

Het is bijna kerst en ik ben van mening dat een kerst diner prima van de BBQ kan komen. Maar dan is het natuurlijk wel aan mij om dat te bewijzen met kerst waardige BBQ recepten. Hierbij de eerste: Ribeye Rollades met een pesto van peterselie en walnoten. Een mooie rollade van de BBQ, die je gesneden serveert. Iedereen 2 plakjes van deze heerlijke rollade met een twist.

Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs rubs en sauzen van The Dutch BBQ crew, die ik van De Vleesboerderij kreeg een tijdje terug. Hoewel ik voorheen mijn rubs vrijwel altijd zelf samenstelde, moet ik zeggen dat het toch best handig is […]

Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, om ze vervolgens indirect te garen en te roken op de BBQ. Het resultaat was heerlijk mals, dus dit kun je zeker eens proberen!

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. Wat wil je nou nog meer? Niks! Proberen dus! Recept Video MOINK Balls De bereiding van MOINK Balls op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je […]

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]

Gerookte Entrecôte met Paprika Saus

Afgelopen week kreeg ik BBQ post van Cow Under. Van hen ontving ik een prachtig stuk entrecôte uit Australië, rechtstreeks afkomstig van de boerderij van de familie Angus. De runderen van de familie Angus hebben flink de ruimte, want de boerderij in Australië is even groot als de provincie Utrecht. Aan mij de taak om iets moois, maar vooral lekkers met dit stuk entrecôte te maken. Mijn eerste recept met een deel van dit prachtige vlees is dit recept voor gerookte entrecôte met een pittige paprikasaus.

De ultieme klassieker: Broodje Pulled Pork

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het is één van die BBQ klassiekers die iedere BBQ liefhebber op zijn to-do lijstje heeft staan, of misschien zelfs al een aantal keren heeft bereid. Pulled Pork doet het de laatste jaren ook erg goed op alle food festivals en dat is ook wel begrijpelijk. Want wordt het beter dan prachtige stukken vlees langzaam tot een perfect BBQ gerecht bereid en geserveerd op een lekker broodje met BBQ saus en coleslaw? Nee natuurlijk niet! En als je een beetje fan van de BBQ bent, wil je dit […]