Oosters Buikspek van de BBQ

Oosters Buikspek

Buikspek is een prachtig stuk vlees, dat zich perfect leent om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Je kunt daarbij ook nog eens alle kanten op qua smaak! In dit recept gaan we de Oosterse kant op, met een heerlijke marinade op basis van hoisinsaus en ketjap manis. Je kunt in de bereiding eventueel ook wat rookhout toevoegen, maar ook zonder krijg je een heel smaakvol resultaat. Dus haal de ingrediënten in huis en plan een middagje in de tuin, want dit wil je proeven!

Cote de Boeuf BBQ

Côte de Boeuf

Als je eenmaal een beetje BBQ verslaafd bent, wil je natuurlijk met mooie, grote stukken vlees aan de gang op de BBQ. De Cote de Boeuf staat waarschijnlijk dan ook wel op je to-do lijstje. Dit prachtige stuk rundvlees is het lekkerst als je het reverse sear bereidt. Dat wil zeggen dat je de Cote de Boeuf eerst indirect gaart op lage temperatuur, waarna je het boven directe hitte op hogere temperatuur af grilt. Het resultaat? Een heerlijk mals stuk rundvlees! Reverse sear Cote de Boeuf is wat mij betreft […]

Taco's al Pastor

Taco’s al Pastor

Bij een rotisserie voor de BBQ denk je al snel aan een kip van het spit. Maar met een rotisserie voor je BBQ kun je veel meer dan dat! Ik bereidde bijvoorbeeld al eens picanha aan het spit en dit keer ging ik voor een recept met buikspek. Het werden deze taco’s al pastor. Een heerlijk gerecht, met langzaam gegaard buikspek en ananas van het spit. Heerlijk kruidig, een beetje pittig, maar tegelijk ook fris door de ananas en salsa verde. Heb jij een rotisserie voor de BBQ? Dan zijn […]

BBQ Recept voor Babi Pangang van buikspek

Babi Pangang van Buikspek

Een hele tijd geleden deelde ik al eens het recept voor babi pangang van de BBQ. Ik gebruikte toen procureur en ondanks dat dat heerlijk was kreeg ik ook berichten dat je babi pangang met buikspek hoort te maken. Dat moest ik dus maar eens proberen! Ik gebruikte ongeveer dezelfde bereiding als voor de babi pangang van procureur en het resultaat was heerlijk!

BBQ Recept voor Lamsrack

Lamsrack van de BBQ

Lamsrack is niet alleen maar een schitterend stuk vlees om te zien, als je een lamsrack goed bereidt is het ook nog eens een heerlijk stuk vlees. Je eet een lamsrack als hij nog mooi rosé van binnen is. Alles dat verder is gegaard is eigenlijk al niet lekker meer en dat betekent dat het bereiden van een lamsrack op de BBQ iets is wat veel mensen niet aandurven. Maar dat is nergens voor nodig, want met een beetje oefenen op je temperatuurbeheersing gaat het jou ook lukken om een […]

BBQ Recept Rosbief met koffie cacao rub

Rosbief met Koffie Cacao Rub

Een tijdje terug kwam ik ergens een gerecht tegen met een rub op basis van koffie en cacao. In eerste instantie klonk me dat een beetje gek in de oren, maar ik was toch ook wel benieuwd naar de smaak. Ik ben zelf niet zo’n koffiedrinker en wist dan ook niet wat ik moest verwachten, maar de rub, bestaande uit koffie, cacao, paprika, chili, basterdsuiker, peper en zout, is echt te gek! Zeker als je hem gebruikt op een mooi stuk rosbief. Proberen dus!

MOINK Burgers

MOINK Burgers

MOINK Balls zijn inmiddels een echte BBQ Klassieker die je als BBQ fanaat toch wel geprobeerd moet hebben. De combinatie van heerlijke gehaktballetjes, gerookt ontbijtspek en BBQ saus doet het altijd goed. Dit keer turnde ik deze zo populaire balletjes echter om in een burger variant: de MOINK Burger. Geserveerd op een lekker hamburger broodje, belegd met coleslaw. Dit wil je proeven!  

Fricandeau met rozemarijn van de BBQ

Fricandeau met Rozemarijn

Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?  

Bourbon Infused Meatballs

Bourbon Infused Meatballs

Zeg bacon en BBQ saus en de gemiddelde BBQ’er wordt al enthousiast. Voeg daar nog whisky en rookhout aan toe en het wordt nog interessanter. Pak vervolgens de marinade injector er bij en je komt bij dit gerecht uit. Deze met whisky geïnjecteerde en met bacon omwikkelde gehaktballen worden eerst gerookt, vervolgens geïnjecteerd en tot slot bestreken met BBQ saus. Wat wil een mens nog meer?

Cote de Boeuf

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete […]

Mexicaanse Short Rib Taco’s

In dit recept gaan we low & slow aan de slag met short ribs. Short ribs zijn eigenlijk de tegenhanger van de spareribs van het varken en ik vind het echt een prachtig stuk vlees. Als je short ribs één keer geprobeerd hebt, ga je het zeker vaker proberen. Dat weet ik zeker. En deze Mexicaanse short rib taco’s zijn dan een welkome aanvulling om de short ribs te serveren. Heerlijk in kleine tortilla wraps, met avocado crème en een lekker pittige picco de gallo. En voor de echte liefhebber […]

Rib Eye met Salsa Verde

Wat is er nu mooier dan een mooie steak op de BBQ leggen en deze tot een perfecte kerntemperatuur garen? Niets toch? Zeker niet als je een lekkere dikke rib eye neemt en deze serveert met salsa verde. En dan gelijk een tip van mijn kant: Ga te allen tijden voor een dikke steak, die je bijvoorbeeld met zijn tweeën op eet. Een dun lapje rib eye is namelijk moeilijker perfect te bereiden dan een lekkere rib eye van een paar centimeter dik! Hier onder mijn recept voor de perfecte […]