Gegrilde Bavette

Bavette op de BBQ is tegenwoordig erg populair en in dit recept vertel ik je precies hoe ik Bavette BBQ, door twee methodes met je te delen. De populariteit van bavette is overigens niet onterecht, want het is een heerlijk stuk vlees! Bavette is ook wel bekend als vinkelap of flank steak en is wat grover van structuur dan de wat verfijndere steaks. Dat maakt het vlees uniek qua smaak en textuur en niet te vergelijken met een ossenhaas , kogelbiefstuk of ribeye van de BBQ. Bavette wordt uit de […]

Tomahawk Steak

Als BBQ liefhebber ben je ongetwijfeld ook fan van een mooi groot stuk vlees van de BBQ en een mooie Tomahawk Steak moet je dan ook echt eens proberen. Een mooie grote tomahawk steak is zeer geschikt om via de reverse sear methode te bereiden. Daarnaast ziet dit stuk vlees er met het uitstekende bot natuurlijk heel gaaf uit. Ben je nog niet bekend met de reverse sear methode? Geen paniek! In het recept leg ik je uit wat het inhoudt en hoe het werkt. Snel een mooie tomahawk halen […]

Griekse Pulled Lam Flatbreads

Pulled pork, pulled chicken en pulled beef heb je misschien allemaal al eens geprobeerd. Allemaal erg lekker, maar het is tijd voor iets anders. Pulled Lam. Griekse Pulled Lam wel te verstaan, want we gaan voor heerlijke flatbreads met pulled lam en diverse Griekse toppings. We beginnen met het zelf samenstellen van een Griekse rub voor het vlees en tzatziki is één van die toppings, want een flatbread met pulled lam kan niet zonder, toch?

Reverse Sear Varkens Ribeye

Een ribeye heb je ongetwijfeld wel eens gegeten. Dit deel van het rund is erg smakelijk en is misschien wel mijn favoriete steak. Heb je echter ook wel eens een varkens ribeye geprobeerd? Ja, een ribeye van varkensvlees. Het bestaat. Sterker nog, het is super lekker! Ik ontving een paar mooie exemplaren van het Livar varken en bereidde ze middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je de varkens ribeyes eerst indirect op lage temperatuur, waarna je ze aan het eind op een hete BBQ af grilt. Het resultaat? Een […]

Iberico Koteletten

Als ik voor varkensvlees op de BBQ ga, dan is Iberico vlees favoriet! Iberico vlees wordt wel eens vergeleken met Wagyu rundvlees, maar dan van het varken. Ik snap dat wel. Iberico vlees heeft zo’n mooie vetmarmering door het vlees, die zoveel smaakt af geeft. Dat moet je echt eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze Iberico koteletten van de BBQ, die je eerst lekker rubt en daarna volgens de reverse sear methode bereidt. Heerlijk!

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Iberico Presa

Iberico Presa

Wil je voor een mooi stukje varkensvlees op de BBQ gaan? Dan is Iberico vlees een aanrader! Schreef ik eerder al een recept voor Iberico Secreto, is vandaag de Iberico Presa aan de beurt. De Iberico Presa is een stuk vlees dat slagers in Nederland eigenlijk bijna nooit uitsnijden. Het wordt gesneden uit het deel tussen de nek en schouder van het Iberico varken en wordt gekenmerkt door een mooie dooradering van vet en een heerlijk malse smaak. Kortom: een prachtig stuk vlees dat je zeker eens moet proberen op […]

In Whiskey Azijn gemarineerde Flanksteak

Flank Steak in Whiskey Marinade

Als je de BBQ aan wilt steken kan je alle kanten op als het gaat om wat er op gaat. Ga je voor vlees, vis, gevogelte of groenten op de BBQ? Ga je voor een low & slow bereiding of ga je grillen? De keuze is reuze. En als je dan hebt besloten om voor een lekkere steak te gaan, ben je er nog steeds niet. Want ga je voor een entrecôte, ribeye, picanha, skirt steak, of toch een ander deel van het rund? Als ik een tip mag geven: […]

Low & Slow Oosterse Stijl Spareribs

Spareribs Oosterse Stijl

Spareribs blijven voor mij toch wel echt het ultieme BBQ gerecht! In geen restaurant zijn ze net zo lekker als wanneer ik ze zelf maak en als we gasten hebben, dan krijg ik er ook altijd complimenten over. Daarnaast is het natuurlijk het perfecte BBQ gerecht om een zondag niks doen te verantwoorden, waarbij je ook nog eens zeker weet dat je op tijd kunt eten. Dat is bij bijvoorbeeld pulled pork nog wel eens anders, omdat je daar van een kerntemperatuur uit gaat. Bij spareribs staat de bereidingstijd vast. […]

Côte a L'os met Chimichurriboter

Côte a L’os met Chimichurri Boter

Een Côte de Boeuf heb je wellicht al eens geprobeerd. Maar ben je ook bekend met de Côte a L’os? Het is eigenlijk een entrecote, maar dan met het been er nog aan. En nu hoor ik je al vragen: ‘Waarom neem je dan niet gewoon een entrecote?’ Nou, allereerst omdat vlees aan het bot bereid er toch wel erg mooi uit ziet. Daarnaast geeft het ook extra smaak wanneer je vlees aan het bot bereid. De Côte a L’os is dan ook zeker een aanrader om eens te proberen. […]

Lams Tournedos

Lams Tournedos

Een tijdje terug ontving ik een prachtig pakket met vlees van The Butchery. In dat pakket zaten ook 2 lams tournedos. Iets dat ik nog niet eerder bereid en gegeten had, dus ik was erg benieuwd. Ik besloot niets geks met het vlees te doen en ze enkel met wat peper en grof zeezout te bereiden middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je het vlees eerst middels indirecte warmte, waarna je het kort af grilt. Voor mij de beste methode om een mooie steak te bereiden en heerlijk om […]

Low & Slow Pulled Beef van de BBQ

Pulled Beef

Pulled Pork kennen we inmiddels allemaal en ook pulled chicken heb je ongetwijfeld al eens gegeten. Maar heb je wel eens pulled beef bereid op de BBQ? Nee? Doen! Ik vind het persoonlijk lekkerder dan pulled pork en net als met pulled pork kun je pulled beef op allerlei manieren serveren. ’s Winters kun je pulled beef bijvoorbeeld serveren bij de stampot, maar je kunt het ook als topping op een burger gebruiken. Heerlijk!