Brisket

De Brisket. Hij stond al heel lang op het lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. Of stelde ik het steeds uit, door de verhalen over hoe moeilijk dit stuk vlees is om perfect te bereiden? Een beetje van beiden denk! Maar ik heb het inmiddels geprobeerd en kan het iedereen aanraden. Het resultaat was niet zo perfect als je soms op social media in video’s voorbij ziet komen, maar het vlees was zeker niet droog, de gebruikte rub paste erg goed bij het vlees en […]

SPG Spareribs

Dat spareribs van de BBQ ongekend populair zijn blijkt wel uit de cijfers van mijn blog. Er staan inmiddels diverse recepten voor spareribs online, allemaal met een specifieke smaak of stijl. Bij de meeste recepten draait de smaak van spareribs voor een groot deel om de rub, de saus waarmee je aflakt en het rookhout. Omdat ik dit keer met Iberico Spareribs aan de gang ging, wilde ik echter een recept dat ook om de smaak van het vlees zou draaien. Iberico heeft namelijk zo’n mooie smaak van zichzelf, dat […]

Gerookt Wild Zwijn Rack

Een varkensrack en lamsrack heb je wellicht al eens bereid op de BBQ, maar heb je al eens een wild zwijn rack geprobeerd? Nee? Ik kan het je aanraden! Het rack van een wild zwijn is enigszins vergelijkbaar met een varkensrack, maar is iets kleiner en minder vet. Daarbij heeft het vlees van een wild zwijn een veel rijkere smaak, omdat wilde zwijnen veel gevarieerder eten. Je eet een wild zwijn rack nog een beetje rosé en in dit recept voorzien we het rack van wildzwijn van een mooie rub […]

Porterhouse Steak

Als je vooral liefhebber van een goede steak op de BBQ bent is er nog altijd genoeg te variëren. Het aanbod in steaks is enorm en iedere steak heeft weer zijn eigen kenmerkende smaak en textuur. Ik ging dit keer voor een mooie Porterhouse Steak, die ik eerst langzaam gaarde en tot slot nog even goed heet af grilde. Waarom deze steak een Porterhouse heet en geen T-bone leg ik je hieronder trouwens uit. Wat is het verschil tussen een Porterhouse Steak en een T-bone Steak? Zo op het eerste […]

Bavette Rollade

Bavette van de BBQ is altijd een goed idee. In een eerder recept legde ik al uit hoe je een bavette op de BBQ bereidt. In dit recept gaan we ook met een lekkere bavette aan de gang, maar maken we er een bavette rollade van. Die vullen we met heerlijke ingrediënten, waarna we hem eerst rustig garen en vervolgens nog even afgrillen. Dan nog een paar minuutjes geduld om de rollade van bavette te laten rusten, om hem vervolgens in mooi plakken te snijden en te serveren. En wat […]

Rosbief Rollade met Mosterdsaus

Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!

Wild Zwijn Rugfilet

Sinds ik samenwerk met The Butchery word ik regelmatig uitgedaagd om met stukken vlees aan de slag te gaan die je in de winkel wellicht niet zo snel zal kiezen. Persoonlijk vind ik dat erg leuk, want het houdt het BBQ’en lekker divers en het is steeds weer een uitdaging om een leuk gerecht te bedenken. Dit keer ging ik aan de slag met een mooie Wild Zwijn Rugfilet, waarvoor ik wel even op onderzoek moest voor ik aan de bereiding begon. Uiteindelijk ging ik voor een relatief eenvoudig recept, […]

Chuck Eye Rollade

Als je met een wat groter gezelschap gaat eten en daarvoor één mooi stuk vlees wilt bereiden, dan is een rollade altijd een goed idee. Eerst langzaam garen en daarna nog even rondom afgrillen voor een krokant jasje. In dit recept gaan ik voor een Chuck Eye rollade, geschikt voor 6 tot 8 personen. Die rollade heb ik geserveerd met Salsa Mexicana, een heerlijke salsa waar een deel van de Ingredienten eerst wordt geroosterd op de BBQ. Zó lekker! De combinatie van de Chuck Eye rollade en de Salsa Mexicana […]

Steak Sandwich

Lunch van de BBQ? Waarom ook niet! Maar ga dan wel voor een goed lunchgerecht, zoals deze steak sandwich van de BBQ! Want veel beter dan een broodje ribeye, met truffelmayonaise, rucola, cheddar en gekaramelliseerde rode uien wordt het niet toch? De ribeye bereiden we middels de reverse sear methode en garen we minder ver dan je normaal zou doen. Dit is omdat de steak na het snijden nog even terug op de BBQ gaat. Het resultaat? Simpelweg de perfecte lunch van de BBQ! Snel de boodschappen in huis halen […]

Tri-tip in Mojo Marinade

Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden uit de lies. Dit stuk vlees is gemakkelijk te bereiden en om die reden heet het ook wel ezel, want zelfs een ezel kan dit stuk vlees niet verpesten. Dat komt omdat dit vlees zowel gebakken als biefstuk als doorbakken goed te eten is. Ik maakte er overigens als eens stoofvlees mee in de dutch oven, maar dit keer gaan we dit stuk vlees in zijn geheel bereiden […]

Porchetta Pinwheels

Je hebt misschien wel eens gehoord van porchetta. Het is een klassieke Italiaanse rollade van buikspek met zwoerd, die op de BBQ vaak aan het spit wordt bereid. De rollade is gevuld met veel groene kruiden en op de BBQ wordt het zwoerd lekker krokant gegrild. Heerlijk! Maar een hele porchetta is meer een gerecht om met een groep te eten. Dus bedacht ik de porchetta pinwheels. Een mini rollade van speklap met zwoerd, uiteraard gevuld met lekkere kruiden. Maar dan ook geschikt om met zijn tweeën van te eten. […]

Pulled Turkey Sandwich

Pulled Pork, Pulled Beef, Pulled Lam, Pulled Chicken. Ik had al heel wat soorten vlees tot een pulled variant omgetoverd, maar kalkoen was er nog niet van gekomen. Tot nu, want ik maakte van een kalkoendij een heerlijk broodje pulled turkey. Uiteraard met coleslaw en BBQ saus. En ik zeg broodje, maar ik bedoel broodjes. Want een kalkoendij weegt al snel een kilo en is dus in niets te vergelijken met de kippendij!