Brisket Style Tri-Tip

Een tijdje geleden bereidde ik de point van een brisket en dat was erg leuk om te doen. Het resultaat was nog niet helemaal bevredigend, dus die gaat zeker nog eens opnieuw op de BBQ. In de tussentijd zag ik op verschillende plekken bereidingen voorbij komen waarbij een tri-tip, ook wel bekend als het liesstuk, wordt bereid als een brisket. Ik heb wel eerder met tri-tip gewerkt, maar deze bereiding stond direct hoog op mijn lijstje. Bij eerdere bereidingen heb ik het vlees namelijk verwerkt in stoofvlees en juist rosé […]

Gyros van het Spit

De Griekse keuken is er een die zich uitstekend leent voor de BBQ en gyros van het spit is mijn favoriet. Eerder deelde ik al eens een recept voor kipgyros van de BBQ, die je zonder rotisserie bereidt, maar deze gyros van procureur die je op het spit bereidt is wel het echte werk wat mij betreft. Heerlijk in een flinke pita, met zelfgemaakte tzatziki en wat rode ui. Nu ik dit schrijf zet ik het gerecht zelf ook weer op de to-do lijst om binnenkort weer te bereiden!

Gerookte Lamsbout

Ik kan enorm genieten van de smaak van lamsvlees, maar om mij heen is dat wat minder het geval. Dat betekent dat we hier niet met grote regelmaat lamsvlees op de BBQ hebben liggen, maar een mooie lamsbout stond nog wel op het lijstje om sowieso eens te proberen. Onlangs kon ik hem afstrepen, want ik rookte een mooi stuk Nieuw-Zeelands Lamsbout. En ik kan je direct vertellen dat zelfs de mensen die niet van lamsvlees houden dit stuk toch wel lekker vonden. De smaak van lam was subtieler dan […]

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]

Indische Spareribs

Het was alweer even geleden dat ik spareribs bereidde op de BBQ, dus het werd wel weer eens tijd. En dan kun je net zo goed gelijk voor een nieuw recept gaan, toch? Het werden deze Indische spareribs en ik verwacht dat deze hier nog wel eens op het menu gaan komen! Waar ik bij spareribs meestal gebruik maak van zogenoemde dry rubs, ging ik dit keer voor een natte marinade. Het resulteerde in heerlijke malse ribs, die je zeker eens moet proberen!

Sausage Burnt Ends

Het principe van Burnt Ends is een ding in de BBQ wereld. Het begon denk ik met brisket burnt ends, waar vervolgens de Pork Belly Burnt Ends een afgeleide van waren. Later kwam ik de hotdog burnt ends nog tegen en nog niet heel lang terug bracht Noskos met het recept voor Frikandel Burnt Ends ook een versie online. En toen dacht ik, dan moet ik mijn burnt ends creatie ook maar eens delen: Sausage Burnt Ends. Geen ingewikkeld recept of 1000 ingrediënten. Wel een hele lekkere BBQ snack voor […]

Varkenswangen

Spareribs, Pulled Pork en buikspek zijn denk de bekendste BBQ gerechten met varkensvlees. Er is echter nog een hoop meer lekkerst met varkensvlees te bereiden op de BBQ. Mijn tip om op je to-do lijstje te zetten? Varkenswangen! Wellicht niet het eerste stukje vlees waar je aan denkt en het klinkt misschien iets minder uitnodigend. Maar door ze een bereiding mee te geven die ergens tussen die van spareribs en stoofvlees in zit krijg je heerlijk mals vlees! Zet die varkenswangen van de BBQ dus maar op het lijstje voor […]

Gerookte Halfom Rollade

Bij een rollade denk je al snel aan een stuk vlees dat gevlinderd wordt en vervolgens een vulling krijgt. Dat die vulling ook een ander stuk vlees kan zijn, daar denk je wellicht minder snel. Maar dat is dus wel precies wat een halfom rollade is. Overigens zijn er verschillende vormen van de halfomrollade, waarbij de combinatie van vlees verschilt. In dit geval gaat het om een rollade van runderlende, gevuld met een varkenshaas. In dit recept voorzien we de halfomrollade van een mooie rub en roken we hem rustig […]

Carnitas van de BBQ

Carnitas

Pulled Pork kennen we allemaal als een BBQ Klassieker en wellicht bereid je die al regelmatig. Carnitas is een Mexicaanse variant van de pulled pork. De bereiding is alleen iets eenvoudiger en er komt een Dutch Oven aan te pas. Daarnaast serveer je Carnitas niet op een broodjes met wat coleslaw en BBQ saus, tenminste dat zou ik niet doen. Nee, je maakt er street style taco’s van, met Pico de Gallo, avocado, feta en koriander. Heerlijk! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een […]

Porchetta

De Porchetta is zo’n BBQ klassieker die al een tijdje op de to-do lijst stond om een recept voor te schrijven. Deze Italiaanse rollade wordt gemaakt van buikspek met zwoerd en gevuld met verschillende kruiden en specerijen. Het is de truc om het zwoerd van de Porchetta mooi krokant te krijgen en bij een eerdere poging een paar jaar terug was ik daar nog niet erg tevreden over. Dit keer ging het een stuk beter, met een heerlijke rollade als eindresultaat. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

Wild Zwijn Rollade

Kerst en rollades gaan hand in hand. Als je met de plannen voor het kerstdiner mee bezig bent komt de rollade dan ook altijd als optie voorbij. Helemaal niet gek, want een rollade bereiden en aan tafel trancheren past natuurlijk erg goed bij een kerstdiner met familie of vrienden. Maar alleen met de keuze voor een rollade ben je er nog niet, want wat voor rollade gaat het worden? Ik maakte al diverse rollades op de BBQ, waaronder een procureur rollade en een bavette rollade. Dit keer ging ik voor […]

Iberico Rib Fingers

Wellicht heb je de Iberico Rib Fingers onlangs al eens voorbij zien komen en dacht je net als ik: ‘wat zijn rib fingers?’. Laat ik dan beginnen door te zeggen dat rib fingers eigenlijk het vlees is dat normaal tussen de botjes van een sparerib zit. Sparerib vlees dus, dat is alvast een goed begin. Maar waarom zie je die rib fingers voornamelijk van Iberico vlees voorbij komen? Dat heeft te maken met de wijze waarop Iberico varkens verdeeld worden en dan met name de wijze waarop het buikspek wordt […]