Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]
Archieven
Côte a l’Os met Cowboy Boter
Hoewel een steak soms niet meer nodig heeft dan alleen wat peper en grof zout nodig heeft kan een saus het vlees naar een hoger niveau tillen. De picanha geserveerd met chimichurri is immens populair en ook hier wordt chimichurri regelmatig gegeten bij een mooie steak. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet, die waarschijnlijk vaker op tafel zal gaan komen; Cowboy Boter. Een eenvoudig saus op basis van gesmolten roomboter, die op smaak is gebracht met een aantal kruiden en specerijen. Echt een aanrader om te proberen!
Cordon Bleu Rollade
Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!
Teriyaki Honing Spareribs
Van spareribs recepten kun je er nooit genoeg hebben toch? Je kunt er ook alle kanten mee op, van de klassieke Amerikaanse BBQ keuken tot een wat meer Aziatische twist. Ik ging dit keer voor een recept waarbij Teriyakisaus, gember en honing de hoofdrol spelen en de rub wat meer kruidig is. Blokje sinaasappelhout er bij voor een paar uurtjes rook en je hebt heerlijke Teriyaki Honing Spareribs van de BBQ. Geslaagd Spareribs recept kan ik wel stellen!
Côte de Boeuf met Blauwe Kaas Boter
Je hebt zo van die gelegenheden waarbij je echt wil uitpakken met een pronkstuk, dat je vervolgens ook tot in perfectie wil bereiden en serveren. Kerst is misschien wel het ultieme voorbeeld waarvoor dat geldt. En als je dan wil uitpakken is een Côte de Boeuf natuurlijk altijd een goed idee. Combineer je zo’n prachtig stuk vlees dan ook nog eens met een verrassende boter met blauwe kaas? Dan weet ik zeker dat ze het een jaar later nog steeds over dit prachtige stuk vlees zullen hebben. Ik bereidde deze […]
T-bone Steak met Board Sauce
Weer een mooi steak recept voor je en wel voor de T-bone steak. Qua looks is de T-bone steak (eigenlijk gebruikte ik een Porterhouse Steak. Het verschil kun je in dit Porterhouse Steak recept teruglezen) in mijn ogen één van de mooiste steaks om te serveren. Alleen zout en peper kan voor de T-bone al genoeg zijn, maar als je iets meer wil uitpakken is dit T-bone recept met een zogeheten board sauce een aanrader. Board sauce is een beetje een hippe naam trouwens voor het feit dat je de […]
Gerookt Varkensrack
Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]
Low & Slow Procureur Steak
Bij de combinatie van procureur en BBQ denk je al snel aan het bereiden van pulled pork. Niet gek, want het is één van de bekendste en populairste BBQ gerechten om te bereiden. Toch kun je veel meer met dit mooie stuk vlees. Zo bereidde ik eerder al eens een procureur rollade en ging ik dit keer voor een langzaam gerookte procureur steak. Heerlijk rokerig van smaak, herkenbare smaken van de pulled pork ook, zacht vlees ook wel, maar wel met iets van een bite. En de bereiding is een […]
Sweet & Sour Spareribs
Jawel, ik heb weer een mooi spareribs recept voor je voor op de BBQ! Dit keer een variant met een eenvoudige rub en een heerlijke zoetzure saus, die je trouwens ook heel eenvoudig zelf maakt. De spareribs krijgen dankzij de zoutzure saus een heerlijke smaak en een mooie glans! In dit recept werk ik met een zogeheten SPG (Salt Pepper Garlic) Rub; Een basismengsel van zout, zwarte peper en knoflook. Dit mengsel kun je natuurlijk ook zelf maken, maar omdat deze combinatie in vrij veel rubs en bereidingen voor komt […]
Chimichurri Stuffed Picanha
De Picanha, ook wel bekend als staartstuk, is één van de populairdere stukken vlees voor op de BBQ in Nederland. Menig BBQ liefhebber heeft zich er al aan gewaagd en bij velen staat dit mooie stuk vlees geregeld op het menu. Nu is het tijd om er iets anders mee te doen, al houden we de klassieke combinatie met Chimichurri in dit recept wel in stand. In dit recept gebruik je de Chimichurri echter niet pas bij het serveren, maar om de Picanha mee te vullen. Een leuke combinatie, die […]
Broodje Buikspek
Alweer een jaar of 8 geleden maakten we een reis door Vietnam en de Bánh Mi was daar toch wel één van mijn favoriete gerechten. Met dit broodje buikspek haalde ik die Vietnamreis even een beetje terug, want de smaken in dit broodje hadden wel wat weg van de Bánh Mi die ik in Vietnam at. Dit recept is trouwens perfect om aan een grote groep te serveren, want met een kilo buikspek maak je zo 8 tot 10 broodjes. Wat mij betreft dé aanrader om deze zomer eens te […]