broodje rib fingers

Broodje Ribfingers

Iberico Ribfingers ken je wellicht wel. Ze zijn inmiddels erg bekend onder BBQ liefhebbers en ik durf wel te stellen dat ze een BBQ klassieker in wording zijn. Een ribfinger is eigenlijk het vlees van de sparerib, maar dan zonder de botjes. De Iberico Ribfingers worden gesneden van het buikspek en zijn in feite een overblijfsel, omdat ze bij Iberico buikspek het vlees dat tussen de ribben vandaan komt niet aan het buikspek laten zitten. Ze willen daar een plat stuk vlees en dus snijden ze het vlees dat uiteindelijk […]

Caribische Ribfingers van de BBQ

Caribische Ribfingers

Als er Iberico ribfingers op de BBQ gaan scoor ik hier thuis punten. En dat snap ik wel, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Op de site staan dan ook al een aantal recepten voor ribfingers online en daar komt er nu weer eentje bij. Dit keer ging ik voor een Caribisch tintje, door de ribfingers eerst in een jerk achtige rub te zetten, om ze vervolgens af te maken met een zelfgemaakte BBQ saus met rum en ananas. En dat beviel erg goed! BBQ Junkie raadt dit recept […]

Gerookte Beef Hammer van de BBQ

Beef Hammer met Koffie Rub

Alweer een hele tijd terug ging ik hier met een paar vrienden aan de slag met een beef hammer op de BBQ. Alleen omdat het die middag vooral heel gezellig was en we iets minder bezig waren met die beef hammer op de BBQ was het resultaat niet helemaal zoals gewenst. Dat moest dus een keer over. En dit keer met succes! In 5 uur rookte en gaarde ik een mooie beefhammer van het Rubia Galega rund tot een heerlijk eindresultaat. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, al […]

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

In dit recept gaan we aan de slag met een stuk vlees dat wel wat weg heeft van de ribeye. De chuck eye steak komt uit de hals en de onderrib van het rund en wordt gesneden uit de vijfde rib. De Ribeye steak wordt gesneden uit de zesde tot en met de twaalfde rib, dus dat de chuck eye en de ribeye wat van elkaar weg hebben is niet zo gek. Wat het verschil dan is? De chuck eye is net iets minder mals dan de ribeye. En daarbij […]

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Al eerder ging ik eens aan de slag met de tri-tip om er lekkere recepten mee te bereiden. Zo bereidde ik eens een tri-tip in een mojo marinade, maar bereidde ik ook eens een tri-tip als brisket. Allebei erg lekker, maar dit keer ging ik voor een variant met de welbekende chimichurri. Die gebruikte ik namelijk om het vlees in te marineren en dat was erg lekker! Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland trouwens als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden […]

Koreaanse Spareribs van de BBQ

Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!  

Gerookte Kalfswangen van de BBQ

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

oosterse ribfingers uitgelicht2

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]

beenham burnt ends uitgelicht

Beenham Burnt Ends

Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]

cote a los cowboy boter uitgelicht

Côte a l’Os met Cowboy Boter

Hoewel een steak soms niet meer nodig heeft dan alleen wat peper en grof zout nodig heeft kan een saus het vlees naar een hoger niveau tillen. De picanha geserveerd met chimichurri is immens populair en ook hier wordt chimichurri regelmatig gegeten bij een mooie steak. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet, die waarschijnlijk vaker op tafel zal gaan komen; Cowboy Boter. Een eenvoudig saus op basis van gesmolten roomboter, die op smaak is gebracht met een aantal kruiden en specerijen. Echt een aanrader om te proberen!

cordon bleu rollade uitgelicht

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!