Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!  

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]

Beenham Burnt Ends

Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]

Côte a l’Os met Cowboy Boter

Hoewel een steak soms niet meer nodig heeft dan alleen wat peper en grof zout nodig heeft kan een saus het vlees naar een hoger niveau tillen. De picanha geserveerd met chimichurri is immens populair en ook hier wordt chimichurri regelmatig gegeten bij een mooie steak. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet, die waarschijnlijk vaker op tafel zal gaan komen; Cowboy Boter. Een eenvoudig saus op basis van gesmolten roomboter, die op smaak is gebracht met een aantal kruiden en specerijen. Echt een aanrader om te proberen!

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!

Teriyaki Honing Spareribs

Van spareribs recepten kun je er nooit genoeg hebben toch? Je kunt er ook alle kanten mee op, van de klassieke Amerikaanse BBQ keuken tot een wat meer Aziatische twist. Ik ging dit keer voor een recept waarbij Teriyakisaus, gember en honing de hoofdrol spelen en de rub wat meer kruidig is. Blokje sinaasappelhout er bij voor een paar uurtjes rook en je hebt heerlijke Teriyaki Honing Spareribs van de BBQ. Geslaagd Spareribs recept kan ik wel stellen!

Côte de Boeuf met Blauwe Kaas Boter

Je hebt zo van die gelegenheden waarbij je echt wil uitpakken met een pronkstuk, dat je vervolgens ook tot in perfectie wil bereiden en serveren. Kerst is misschien wel het ultieme voorbeeld waarvoor dat geldt. En als je dan wil uitpakken is een Côte de Boeuf natuurlijk altijd een goed idee. Combineer je zo’n prachtig stuk vlees dan ook nog eens met een verrassende boter met blauwe kaas? Dan weet ik zeker dat ze het een jaar later nog steeds over dit prachtige stuk vlees zullen hebben. Ik bereidde deze […]

T-bone Steak met Board Sauce

Weer een mooi steak recept voor je en wel voor de T-bone steak. Qua looks is de T-bone steak (eigenlijk gebruikte ik een Porterhouse Steak. Het verschil kun je in dit Porterhouse Steak recept teruglezen) in mijn ogen één van de mooiste steaks om te serveren. Alleen zout en peper kan voor de T-bone al genoeg zijn, maar als je iets meer wil uitpakken is dit T-bone recept met een zogeheten board sauce een aanrader. Board sauce is een beetje een hippe naam trouwens voor het feit dat je de […]

Gerookt Varkensrack

Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]