eendenbrost dropsaus uitgelicht

Eendenborst met Dropsaus

Zo nu en dan ontvang ik, samen met een hele groep andere foodbloggers, een pakket met de meest uiteenlopende producten. Om kennis te maken met het merk, de producten te leren kennen én om er mee aan de slag te gaan. De producten naar een BBQ recept vertalen is vaak een flinke breinbreker, maar zo nu en dan levert het wel leuke dingen op! Zo ook dit recept. In het laatste pakket dat ik ontving zaten namelijk een aantal zakjes drop van Klepper & Klepper. Nadat we hier thuis 2 […]

wild zwijn rollade uitgelicht

Wild Zwijn Rollade

Kerst en rollades gaan hand in hand. Als je met de plannen voor het kerstdiner mee bezig bent komt de rollade dan ook altijd als optie voorbij. Helemaal niet gek, want een rollade bereiden en aan tafel trancheren past natuurlijk erg goed bij een kerstdiner met familie of vrienden. Maar alleen met de keuze voor een rollade ben je er nog niet, want wat voor rollade gaat het worden? Ik maakte al diverse rollades op de BBQ, waaronder een procureur rollade en een bavette rollade. Dit keer ging ik voor […]

spaanse ree dogs uitgelicht

Spaanse Ree Hotdogs

Onlangs ontving ik een mooi pakket van Wild van Wild, met daarin onder andere Merguez van Ree. En met al dat thuiswerken de laatste tijd vond ik het wel een goed idee om met hotdogs te lunchen. Het werden Spaanse hotdogs met dus de merguez van ree. Maar ook met aioli, geroosterde puntpaprika en manchego. En dat dus als lunch. Niks mis mee!

hazenpeper dutch oven uitgelicht

Hazenpeper uit de Dutch Oven

Ik gebruik de BBQ geregeld in combinatie met de Dutch Oven om een heerlijke stoof te bereiden. Dat doe ik eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de herfst en winter toch net iets vaker. Hachee en Rendang zijn hier favoriet uit de Dutch Oven, maar dit keer ging ik aan de slag met hazenboutvlees. Ik maakte er mijn versie van de hazenpeper van en gebruikte daar onder andere een mooi donker bier voor. Het resultaat was een pan vol heerlijk stoofvlees en ik kan het je dan ook […]

wild zwijn rack uitgelicht

Gerookt Wild Zwijn Rack

Een varkensrack en lamsrack heb je wellicht al eens bereid op de BBQ, maar heb je al eens een wild zwijn rack geprobeerd? Nee? Ik kan het je aanraden! Het rack van een wild zwijn is enigszins vergelijkbaar met een varkensrack, maar is iets kleiner en minder vet. Daarbij heeft het vlees van een wild zwijn een veel rijkere smaak, omdat wilde zwijnen veel gevarieerder eten. Je eet een wild zwijn rack nog een beetje rosé en in dit recept voorzien we het rack van wildzwijn van een mooie rub […]

wild zwijn rugfilet rodewijnsaus uitgelicht

Wild Zwijn Rugfilet

Sinds ik samenwerk met The Butchery word ik regelmatig uitgedaagd om met stukken vlees aan de slag te gaan die je in de winkel wellicht niet zo snel zal kiezen. Persoonlijk vind ik dat erg leuk, want het houdt het BBQ’en lekker divers en het is steeds weer een uitdaging om een leuk gerecht te bedenken. Dit keer ging ik aan de slag met een mooie Wild Zwijn Rugfilet, waarvoor ik wel even op onderzoek moest voor ik aan de bereiding begon. Uiteindelijk ging ik voor een relatief eenvoudig recept, […]

Goulash van Wild Zwijn

Wild Zwijn Goulash

In de herfst en winter periode gaat de BBQ bij mij zeker niet terug de schuur in. Er komen echter wel heel andere gerechten van de BBQ dan in de zomer. In de herfst en winter ga ik namelijk graag voor stoofpotjes van de BBQ. Zo maakte ik al eens lekker stoofvlees van rund en een heerlijke herfst stoof. Dit keer weer een lekker stoofgerecht, maar dan met vlees van wild zwijn. Deze wild zwijn goulash is heerlijk in de koudere maanden en is dan ook zeker een aanrader om […]

gegrilde eendenborst uitgelicht

Gegrilde Eendenborst

Gegrilde eendenborst is een stukje wild waar veel mensen van houden, maar waar ze op de één of andere manier thuis niet zo snel aan durven te beginnen. Onterecht, want eendenborstfilet is erg makkelijk te bereiden. Het belangrijkste is dat je de kerntemperatuur goed in de gaten houdt. Verder kan een kind de was doen! Hier onder vind je mijn recept voor eendenborst van de BBQ.

pita aziatische eend uitgelicht

Pita Aziatische Eendenborst

Eendenborst van de BBQ. Ik houd er wel van! Lekker gegrild met wat peper en zout. Mij hoor je niet klagen. En als je de filets met de vetkant naar beneden nog even boven de hete kolen grilt, ziet het er nog spectaculair uit ook! In dit recept maakte ik van de eendenborst echter een mooi gerecht met een Aziatisch tintje, dat je als lunch of avondeten kunt serveren. Deze pita’s, met gegrilde eendenborst, ingelegde groenten en sriracha mayonaise zijn zeker het proberen waard!

hertenbiefstuk rode uien marmelade uitgelicht

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst?