Pigs in a Blanket

Dit recept kennen we allemaal. Want wie heeft er nou nog nooit knakworstjes in bladerdeeg gemaakt? Ja, waarschijnlijk in de oven. Maar kan dus ook gewoon op de BBQ! Ideaal als gerechtje voor kinderen, want dit lusten ze gegarandeerd. Maar laten we eerlijk zijn, dit willen we allemaal wel eten! Ik wel in ieder geval..

Varkenshaas in Bacon

Als ik gasten heb en de BBQ gaat aan, dan vind ik het altijd het leukst om een groot stuk vlees te bereiden, dat ik dan aan tafel aansnijd. Soms heb je alleen niet zoveel tijd om low and slow te gaan of wil je redelijk snel iets op tafel zetten. Met dit recept voor varkenshaas in bacon zit je dan goed. Weinig voorbereidingen en tussendoor de tijd om wat bijgerechten klaar te maken. En die Bacon Weave is ook een aanrader!

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken. Het proberen waard dus, maar dat bewijst de foto hieronder ook wel!

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn allen te smullen. Een tijdje terug ontving ik een pakketje met rubs en sauzen van The Dutch BBQ Crew en deze keer ging ik voor spareribs met een pittige twist. Ook een keer spareribs maken […]

Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs rubs en sauzen van The Dutch BBQ crew, die ik van De Vleesboerderij kreeg een tijdje terug. Hoewel ik voorheen mijn rubs vrijwel altijd zelf samenstelde, moet ik zeggen dat het toch best handig is […]

Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, om ze vervolgens indirect te garen en te roken op de BBQ. Het resultaat was heerlijk mals, dus dit kun je zeker eens proberen!

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]

Deze Italiaanse Hotdogs zijn een echte aanrader voor een heerlijke BBQ Lunch!

BBQ Lunch: Hotdogs

Een BBQ hoeft niet altijd gebruikt te worden voor het avondeten. Een lunch kan ook prima op de BBQ worden bereid. Enkele weken geleden maakte ik voor de lunch op zondag deze lekkere variatie op de klassieke hotdog. Een goed gevuld broodje met een lekkere topping! Gegarandeerd een succes!

De ultieme klassieker: Broodje Pulled Pork

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het is één van die BBQ klassiekers die iedere BBQ liefhebber op zijn to-do lijstje heeft staan, of misschien zelfs al een aantal keren heeft bereid. Pulled Pork doet het de laatste jaren ook erg goed op alle food festivals en dat is ook wel begrijpelijk. Want wordt het beter dan prachtige stukken vlees langzaam tot een perfect BBQ gerecht bereid en geserveerd op een lekker broodje met BBQ saus en coleslaw? Nee natuurlijk niet! En als je een beetje fan van de BBQ bent, wil je dit […]

Low&Slow: Overheerlijke spareribs

Spareribs. Wie houdt er eigenlijk niet van? Ik wel in ieder geval! En ik vind het heerlijk om een vrije zondag te besteden aan het bereiden er van! De BBQ aansteken en de spareribs op lage temperatuur langzaam laten garen. Mooier wordt het niet! En zeg nou zelf, als je iets zelf maakt is het toch alleen nog maar lekkerder?