Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen?

Mexicaanse Hot Dogs

Normaal op vrijdag een hamburger, maar dit keer iets anders. Officieel dus geen Burger Friday, maar deze Mexicaanse Hot Dogs zijn een waardige vervanger om het weekend in te luiden dacht ik zo! Ga samen met onderstaande ingrediënten dus maar een paar flesjes corona halen en ga voor deze hot dogs, gevuld met cheddar en ingepakt in bacon. Uiteraard met guacamole, tortilla chips en jalapeños. Dit wil je!

Iberico Burgers met Camembert

Uiteraard doen we ook deze vrijdag weer aan Burger Friday! Deze keer een speciale. Want waar ik over het algemeen rundvlees of kip gebruik voor mijn burgers ga ik vandaag voor een hamburger van het Iberico varken. En om het nog specialer te maken, maken we deze burger af met camembert en gegrilde appel. Klinkt dat goed of klinkt dat goed?

Oosterse Beenham

De beenham. Een mooi BBQ recept om het Low & Slow BBQ’en te oefenen. De temperatuur hoeft nog niet heel laag en het bereiden van een beenham duurt ook niet de hele dag, maar het is een mooie oefening om later op de Pulled Pork, Pulled Beef of Spareribs over te stappen. Dit beenham recept voor op de BBQ is er één met een Oosters tintje. De honing mosterd variant is ook erg lekker, maar ik ging een keer voor een andere insteek. Die is erg goed bevallen trouwens, dus […]

Classic Bacon & Cheese Burgers

Het is weer tijd voor Burger Friday! Heerlijk het weekend inluiden met een heerlijke burger en een biertje. Deze burger maakte ik als voorbereiding op mijn vakantie naar Amerika, waar ik inmiddels alweer van terug ben. Een classic burger, beetje Amerikaanse stijl. Met lekker veel kaas, uien en bacon. Heerlijk! Scroll dus snel door naar de lijst met ingrediënten, haal alles in huis en steek vanavond de BBQ nog aan!

Beenham Honing Mosterd

Eén van mijn favorieten van de laatste tijd is de beenham! Relatief korte bereidingstijd, wel roken en een heerlijk resultaat. Vandaag een recept voor de beenham zoals deze bij de meesten waarschijnlijk bekend is: met honing-mosterd saus. Heerlijk op een broodje, maar ook los erg lekker! Hier komt ie in ieder geval vaker op tafel. Ga jij hem ook proberen? Recept Video Beenham Honing Mosterd De bereiding van deze beenham honing mosterd op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd, zodat je snel een idee krijgt […]

Pigs in a Blanket

Dit recept kennen we allemaal. Want wie heeft er nou nog nooit knakworstjes in bladerdeeg gemaakt? Ja, waarschijnlijk in de oven. Maar kan dus ook gewoon op de BBQ! Ideaal als gerechtje voor kinderen, want dit lusten ze gegarandeerd. Maar laten we eerlijk zijn, dit willen we allemaal wel eten! Ik wel in ieder geval..

Varkenshaas in Bacon

Als ik gasten heb en de BBQ gaat aan, dan vind ik het altijd het leukst om een groot stuk vlees te bereiden, dat ik dan aan tafel aansnijd. Soms heb je alleen niet zoveel tijd om low and slow te gaan of wil je redelijk snel iets op tafel zetten. Met dit recept voor varkenshaas in bacon zit je dan goed. Weinig voorbereidingen en tussendoor de tijd om wat bijgerechten klaar te maken. En die Bacon Weave is ook een aanrader!

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken. Het proberen waard dus, maar dat bewijst de foto hieronder ook wel!  

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn allen te smullen. Een tijdje terug ontving ik een pakketje met rubs en sauzen van The Dutch BBQ Crew en deze keer ging ik voor spareribs met een pittige twist. Ook een keer spareribs maken […]

Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs rubs en sauzen van The Dutch BBQ crew, die ik van De Vleesboerderij kreeg een tijdje terug. Hoewel ik voorheen mijn rubs vrijwel altijd zelf samenstelde, moet ik zeggen dat het toch best handig is […]

Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, om ze vervolgens indirect te garen en te roken op de BBQ. Het resultaat was heerlijk mals, dus dit kun je zeker eens proberen!