Griekse Lamszadelkoteletten

Lamskoteletten van de BBQ is voor mij echt zo’n voorjaarsgerecht. Ik bereid ze niet vaak, maar als ik ze dan eet neem ik mezelf voor om ze vaker op de BBQ te leggen. Wat er dan vervolgens weer niet van komt door alle andere BBQ plannen. Maar nu had ik eindelijk weer eens lamskoteletten van de zadel had liggen, dus maakte ik een lekkere Griekse marinade waarin de koteletten een uurtje mochten zwemmen. Daarna kort en heet grillen en je hebt heerlijke Griekse lamszadelkoteletten.  

Marokkaanse Rub voor Lam

Toen ik onlangs een mooi stuk lam wilde bereiden en ik er bij de kruidenmixen van Van Beekum er niet helemaal uit kwam, eindigde ik bij de Marokkaanse keuken. Dat vroeg op zijn beurt weer om een mooie dry rub met een Marokkaans tintje en zo is dit rub recept geboren. Dit recept doet het dus sowieso goed om lamsvlees dat je langzaam gaart, zoals een lamsbout of lamsschenkels, maar omdat de rub geen suiker bevat kun je deze rub ook prima gebruiken op vlees dat je kort en heet […]

Gerookte Lamsbout

Ik kan enorm genieten van de smaak van lamsvlees, maar om mij heen is dat wat minder het geval. Dat betekent dat we hier niet met grote regelmaat lamsvlees op de BBQ hebben liggen, maar een mooie lamsbout stond nog wel op het lijstje om sowieso eens te proberen. Onlangs kon ik hem afstrepen, want ik rookte een mooi stuk Nieuw-Zeelands Lamsbout. En ik kan je direct vertellen dat zelfs de mensen die niet van lamsvlees houden dit stuk toch wel lekker vonden. De smaak van lam was subtieler dan […]

Lamsspiesjes met Tomatensalsa

Ik ben hier in huis de enige die van lamsvlees houdt, dus het gaat iets minder vaak op de BBQ helaas. Toch pak ik zo nu en dan mijn kans om een mooi gerecht met lamsvlees te maken. Dit keer ging ik voor lekkere spiesjes met lamsgehakt, die ik serveerde met een lekker frisse tomatensalsa. Heerlijk op een zonnige avond in de tuin, maar ook als lunch tussen het thuiswerken door. Dat laatste kan ik uit ervaring vertellen. Zet de ingrediënten dus maar op je boodschappenlijstje!

Lamsköfte van de BBQ

Lamsköfte met Yoghurt Harissa Dip

Waar we in Nederland veel met rundergehakt werken wordt in bijvoorbeeld Turkije veel meer met lamsgehakt gedaan. En met dat lamsgehakt maken ze de lekkerste gerechten op de grill. Ik houd zelf enorm van de smaak van lamsvlees en ook tegen lamsgehakt eg ik geen nee. Zeker niet als het gehakt wordt omgetoverd in deze lekker lamsköfte met yoghurt harissa dip! Het vlees is heerlijk kruidig en de dip is fris en pittig tegelijk. Heerlijk!

Griekse Pulled Lam Flatbreads

Pulled pork, pulled chicken en pulled beef heb je misschien allemaal al eens geprobeerd. Allemaal erg lekker, maar het is tijd voor iets anders. Pulled Lam. Griekse Pulled Lam wel te verstaan, want we gaan voor heerlijke flatbreads met pulled lam en diverse Griekse toppings. We beginnen met het zelf samenstellen van een Griekse rub voor het vlees en tzatziki is één van die toppings, want een flatbread met pulled lam kan niet zonder, toch?

Lams Tournedos

Lams Tournedos

Een tijdje terug ontving ik een prachtig pakket met vlees van The Butchery. In dat pakket zaten ook 2 lams tournedos. Iets dat ik nog niet eerder bereid en gegeten had, dus ik was erg benieuwd. Ik besloot niets geks met het vlees te doen en ze enkel met wat peper en grof zeezout te bereiden middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je het vlees eerst middels indirecte warmte, waarna je het kort af grilt. Voor mij de beste methode om een mooie steak te bereiden en heerlijk om […]

Op zoek naar een bijzonder hamburger recept? Ga voor deze Griekse schapenburgers.

Griekse L’amburgers

Een tijdje terug ontving ik een pakket met vlees van Spiedini. In dat pakket zaten hamburgers van schapenvlees. Ze noemden de burger ‘L’amburgers’. Omdat ik niet echt wist wat ik van deze hamburgers moest verwachten heb ik ze de eerste keer gewoon gegrild om de smaak te ervaren. Daarna ben ik er voor gaan zitten en tot deze Griekse L’amburgers gekomen. Heerlijke schapenburgers, met feta, rucola, rode ui en een heerlijk sausje op basis van yoghurt. Een heerlijk frisse burger, die je zeker eens moet proberen!

BBQ Recept voor Lamsrack

Lamsrack van de BBQ

Lamsrack is niet alleen maar een schitterend stuk vlees om te zien, als je een lamsrack goed bereidt is het ook nog eens een heerlijk stuk vlees. Je eet een lamsrack als hij nog mooi rosé van binnen is. Alles dat verder is gegaard is eigenlijk al niet lekker meer en dat betekent dat het bereiden van een lamsrack op de BBQ iets is wat veel mensen niet aandurven. Maar dat is nergens voor nodig, want met een beetje oefenen op je temperatuurbeheersing gaat het jou ook lukken om een […]

Lamsburgers met Haloumi

Jawel, weer een burger recept, want het is Burger Friday! Vandaag een mooie burger van lamsgehakt, want ook daarmee kun je heerlijke hamburgers bouwen. En, op zich wel leuk, deze keer een kaas op de burger die niet smelt! Haloumi is een stevige kaas, gemaakt van schapen- en geitenmelk, die je kunt grillen. Heerlijk op deze lamsburgers!