Peren galette van de BBQ

Peren Galette

Deelde ik pas nog het recept voor een heerlijke appel galette, maakte ik ook een variant met peer in plaats van appel. Ziet er minstens zo mooi uit en smaakt ook erg lekker! De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van peer, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Deze peren galette wordt gebakken op de pizzasteen en is lekker als dessert, maar hij smaakt ook erg lekker bij […]

BBQ recept voor appel galette

Appel Galette

Tijd om weer eens voor een toetje van de BBQ te gaan! Al kan deze appel galette ook prima voor bij de koffie. De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van appel, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Maar in dit geval gaan we voor een galette als dessert of voor bij de koffie, dus we gaan voor appel. Beetje slagroom en/of een bolletje ijs er bij en […]

De beste apfelstrudl van de BBQ

Apfelstrudel

Er is waarschijnlijk geen dessert dat meer aan de winter doet denken dan een apfelstrudel. Tijdens de wintersport kom je het vaak tegen en ook op kerstmarkten is de apfelstrudel vaak van de partij. Hij ziet er altijd schitterend uit en hem eten als ie nog warm is, is het lekkerst! Laat ik daar nog een extra dimensie aan toevoegen door de apfelstrudel op de BBQ te bakken en je wilt dit toch eten? Met dit recept bak je de perfecte apfelstrudel gewoon zelf!

Gegrilde Perzik

Ook een nagerechtje bereid ik graag op de BBQ, maar na een hele avond eten van de BBQ wil ik niet altijd ook nog een heftig toetje van de BBQ. Fruit grillen is dan de oplossing! Dat is allereerst erg lekker en kan daarnaast ook nog eens gezond zijn. Deze gegrilde perziken met Griekse yoghurt en pistachenoten zijn toch best een verantwoord dessert van de BBQ. Zeker in vergelijking met al het vlees en de bijgerechten die je al bereid hebt!

Gegrilde Watermeloen met Feta

Sommige ingrediënten zullen niet snel bij je op komen om op de BBQ te bereiden. Grote kans ook dat watermeloen er daar één van is. Fruit zou je misschien nog wel bedenken voor een dessert, maar gegrilde watermeloen.. Die zag je waarschijnlijk niet aankomen. En toch is het een enorme aanrader als bijgerecht. Watermeloen is warm namelijk erg lekker en al helemaal als je het combineert met feta en verse munt. Proberen dus!

Gegrilde Ananas met Kokos

Een tijdje terug ontving ik Simple Smart BBQ van Julius Jaspers en daar schreef ik deze review over. Een lekker recept uit het boek mag echter ook niet ontbreken en ik wist al gauw welk recept het moest worden. Julius heeft vaak de leukste recepten voor desserts en fruit op de BBQ en deze gegrilde ananas met kokos stond al snel op mijn to-do lijst! Het recept is niet helemaal volgens het boek, omdat ik niet de grootste fan ben van Malibu. Mijn variant is echter ook het proberen meer […]

Ananas in Bacon

Hoewel ik vaak een hele maaltijd bereid op de BBQ, vind ik het ook leuk om allerlei kleine hapjes te serveren. Een soort BBQ tapas eigenlijk. Denk aan MOINK Balls, Atomic Buffalo Turds, gehaktballetjes en allerlei andere kleine gerechtjes. Deze stukjes ananas in bacon kun je toevoegen aan dat lijstje, want ze zijn heerlijk om te snacken! Ideaal voor een avondje BBQ tapas of wat hapjes bij de borrel.

Gevulde Appels in Bladerdeeg

Het is weer eens tijd voor een toetje van de BBQ! Een lekkere avond BBQ moet je ten slotte afsluiten met een dessert. Vandaag een toetje voor de liefhebbers van appeltaart: gevulde appels in bladerdeeg. Gebakken op de pizzasteen, dus je kunt er wel een aantal tegelijk kwijt op de BBQ. Heerlijk met wat ijs en een lekkere dot slagroom!

Barbecue Recept: Appel Rozen van de BBQ

Appel Rozen

Als ik de BBQ aan steek en we hebben gasten te eten, dan is de avond niet compleet zonder toetje. En dat toetje moet logischerwijs van de BBQ komen. Of in ieder geval een onderdeel ervan. Een tijd terug maakte ik deze appel rozen, gebakken in een muffin vorm op de BBQ. Het is een makkelijk recept dat zo klaar is, maar de rozen zien er uit alsof het een hoop werk kost ze te maken. Je moet dus niet vertellen dat dat helemaal niet het geval is!

Apple Crumble van de BBQ

Het werd weer tijd voor een toetje van de BBQ, want daar heb ik de laatste tijd weinig recepten van toegevoegd. Deze keer een recept met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, want we gaan voor de Apple Crumble. Gebakken in de skillet en heerlijk om warm te serveren, samen met een bolletje vanille ijs en slagroom. Klinkt dat niet goed?  

Bananen met Chocolade & Marshmallows

Ben jij een echte zoetekauw? Dan mag een toetje van de BBQ natuurlijk niet ontbreken! Ik heb al vele desserts van de BBQ getoverd, maar af en toe kun je gewoon terugvallen op een klassiek toetje van de BBQ: Bananen met chocolade. Dit keer heb ik echter nog een extraatje toegevoegd in de vorm van marshmallows. Goed je tanden poetsen na het eten hiervan dus!

Bananen met Chocolade

Ik ben er zelf geen liefhebber van, maar bij veel mensen, waaronder hier in huis, vallen ze erg in de smaak: Bananen met chocolade van de BBQ. Klaarblijkelijk heel lekker als nagerecht, als je nog niet genoeg hebt gegeten. Ik ben niet zo van de bananen, dus ik maakte ze voor mijn gasten. Zij waren enthousiast. Kies je hun kant? Of de mijne?