Blauwe Bessen Blondie

Deelde ik een tijdje terug het recept voor de skillet blondie met stroopwafel (aanrader!), kom ik nu met een iets frissere variant van de blondie. Deze blondie met blauwe bessen wordt ook gebakken in de skillet en is heerlijk om in de zomer als nagerecht te serveren. Eventueel met een bolletje ijs en wat slagroom, maar ook zonder is deze blondie van de BBQ al heel erg lekker!  

Blauwe Bessen Crumble

Een toetje van de BBQ maakt voor mij de avond wel compleet. En zo’n toetje hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem deze crumble met blauwe bessen bijvoorbeeld. Bevroren fruit, wat suiker en een eetlepel maïzena mengen in een skillet. In 5 minuten een kruimeldeeg maken en je bent al klaar om te bakken. En houd je niet van blauwe bessen, dan kun je ook nog voor een apple crumble gaan. Of neem het fruit dat jij lekker vindt. Makkelijk én lekker!

Appel Cake van de BBQ

Als je mijn blog regelmatig bezoekt voor BBQ inspiratie, dan hoef ik je allang niet meer te vertellen dat een BBQ voor veel meer geschikt is dan alleen het bereiden van vlees en vis. Mocht je dat toch even gemist hebben, dan bewijst deze appel cake van de BBQ mijn punt. Deze heerlijke appel cake, die zowel appel in het beslag als bovenop de cake heeft is een aanrader om te bakken op je BBQ. Time het wel zo dat de cake van de BBQ komt als de visite er […]

Franse Appeltaart

Hoewel de BBQ hier vaker aan gaat voor gerechten met vlees kun je jouw BBQ ook gebruiken om bijvoorbeeld taarten te bakken. Ik deelde al eens recepten van diverse skillet brownies (de Oreo Brownie is enorm populair) en crumbles en dit keer ging ik voor een appeltaart van de BBQ! Ik koos daarbij voor een Franse appeltaart, waarvan ik een recept tegenkwam op de website van Rutger Bakt. Weer eens wat anders dan de doorsnee appeltaart en het ziet er naar mijn mening een stuk mooier uit (of ligt dat […]

Bananen met Rolo’s

Hoewel ik zelf totaal niet van bananen houdt stond dit dessert al een hele tijd op de wishlist van een aantal van mijn regelmatig terugkerende BBQ gasten. Banaan, gevuld met Rolo’s dus. Eerder bereidde ik ze al een met gewone chocolade, maar de karamel van de Rolo’s geeft dit gerecht nog net dat beetje extra (heb ik van horen zeggen, want ik heb dit toetje van de BBQ zelf dus niet geproefd). De bereiding is doodeenvoudig en dat maakt deze bananen met Rolo’s dan ook ideaal als afsluiter van een […]

Aardbeienspiesen

Een lekker etentje sluit je traditioneel gezien natuurlijk af met een dessert. Waarom zouden we dat bij een lekker avondje BBQ’en dan niet doen? En als die BBQ dan toch aan staat, dan kunnen we hem net zo goed gebruiken ook! Dit recept voor gegrilde aardbeienspiesen is heel simpel, maar zal bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Het grillen van de aardbeien zorgt er voor dat de smaak nog wat intenser wordt en door de spiesen te serveren met slagroom en gesmolten chocolade maak je je dessert compleet!

Fruit Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.

Appeltaart Rolletjes

Eén van de populairste recepten op mijn blog is dat van Tosti Rolletjes. Een voorgerecht of snack die heerlijk smaakt en vaak gemaakt wordt. Dit keer gaan we op dezelfde toer, maar maken we wel een dessert. We gaan namelijk voor appeltaart rolletjes, die je op de BBQ bakt tot de appel lekker zacht is geworden en de gesuikerde buitenkant een beetje is gaan karamelliseren. Bolletje ijs er bij, flinke dot slagroom en je hebt een heerlijk dessert van de BBQ!  

Appelflappen van de BBQ

Appelflappen

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat je op de BBQ veel meer kunt bereiden dan alleen een stukje vlees. Hele maaltijden behoren tot de mogelijkheden, maar ook een heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee is een optie. Soms krijg ik dan wel de vraag of je gerecht dan niet naar rook smaakt, maar dat hoeft helemaal niet. Gebruik je een goede houtskoolsoort, dan brandt deze neutraal. Dat betekent dat je houtskool geen rook en daarmee geur en smaak afgeeft. De appelflappen uit dit […]

Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!

Speculaas Crumble van de BBQ

Speculaas Crumble

Maakte ik eerder al een apple crumble op de BBQ én een versie met gezouten karamel, is het nu tijd voor een speculaas variant met appel en peer. Door de crumble te verrijken met speculaaskruiden en de helft van de appels te vervangen door peren krijg je een heerlijk BBQ dessert voor het najaar. Deze speculaas crumble met appel en peer is dan ook een toetje dat je zeker eens moet proberen op de BBQ!  

Apple Crumble met Gezouten Karamel

Apple Crumble met Gezouten Karamel

Een dessert van de BBQ maakt een avondje BBQ’en natuurlijk helemaal af. Zeker als je gasten hebt is het leuk om alles op de BBQ te bereiden. Van een voorgerecht, naar een hoofdgerecht en bijgerechten, tot een toetje van de BBQ. Eerder maakte ik al eens een apple crumble op de BBQ. Nu ging ik een stap verder en breidde die heerlijke apple crumble uit tot een apple crumble met salted caramel van de BBQ. Een heerlijk dessert, dat je zeker eens moet proberen!