Mediterraans Dutch Oven Brood

Laats maakte ik al een brood in een Dutch Oven en dat was echt top! Dat wilde ik dus nog een keer doen, maar dan een variatie. Ik ging voor een brood met een mediterraans tintje, door zongedroogde tomaatjes en olijven toe te voegen. En dat beviel wel! Dit brood is zo lekker. Het heeft een heerlijk krokante korst, is luchtig en is te maken vrijwel zonder te kneden! Heb je tips voor variaties? Laat het onder dit recept weten in een reactie!

Dutch Oven Brood

Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood! En dan bedoel ik natuurlijk niet het afbakken van een stokbrood uit de supermarkt. Ik bedoel het zelf maken van een brood. Onlangs kwam ik een filmpje tegen, waarbij een brood werd gebakken in een Dutch Oven. Een gietijzeren pan met deksel, die op de BBQ kan. Dat moest ik natuurlijk ook eens proberen. En ik kan je zeggen: Dit wil jij ook proberen! Dit is namelijk echt te gek! Het kost redelijk wat tijd, door het rijzen, maar de smaak en […]

Knoflook Koriander Naan

De laatste tijd zijn we thuis aan het experimenteren met het bakken van brood. En dat zorgde er weer voor dat ik besloot ook weer eens brood op de BBQ te bakken. Met een pizzasteen maak je namelijk niet alleen de lekkerste pizza’s, je kunt er ook allerlei broden op maken. Ik ging voor Indiase naan en dat was een geslaagde poging. Binnenkort waarschijnlijk dan ook meer broden van de BBQ.

Mozzarella Skillet Brood

Een tijdje terug kocht ik een gietijzeren skillet bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je!

Guacamole Braaibroodjes

Guacamole Braaibroodjies

Een tijd geleden maakte ik al eens deze Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies. De Zuid-Afrikaanse tosti, die wordt gegrild boven de braai, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de BBQ. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze heerlijke braaibroodjies in 2012, toen we een reis maakten door Afrika. Sindsdien maken we ze regelmatig. En het leuke is dat je, net als bij tosti’s, eindeloos kunt variëren! Je kunt dus nog wel meer braaibroodjies recepten verwachten dit jaar.

Pesto Parmezaanse Kaas Breekbrood

Een goede BBQ draait niet enkel om vlees op het rooster en saté eten. Ook de bijgerechten zijn belangrijk. En lekkere bijgerechten kun je makkelijk zelf maken. Soms snel, zoals een heerlijke salade. Soms moet je iets meer geduld hebben en kost een heerlijk bijgerecht iets meer tijd. Dit breekbrood is zo’n bijgerecht wat iets meer tijd kost. Maar als je gasten dit brood eten en daarna horen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt kunnen ze niet wachten tot ze nog een keer worden uitgenodigd voor een BBQ!

Makkelijke Flatbreads

Ooit zag ik op tv een recept van Jamie Oliver langskomen voor super makkelijke flatbreads, of platte broden. Het exacte recept wist ik niet meer, maar het was iets met yoghurt en gelijke delen. Een mooie toevoeging waren ook de jalapeño ringen in de broden, die het er mooi uit laten zien en er ook een heerlijk pittige smaak aan geven. Met dit flatbread recept maak je supersnel heerlijke platte broden van de BBQ of uit de koekenpan en ze zijn heerlijk met een frisse dip, zoals Tzatziki!

Hamburger Broodjes

Volgens mij heb ik al wel eens verteld dat ik een enorm fan ben van burgers. Ik probeer graag nieuwe combinaties en je zult dan ook regelmatig nieuwe hamburger recepten langs zien komen op mijn website. Vaak gebruik ik afbakbroodjes, zoals Italiaanse bollen, of zachte bolletjes om mijn burgers te bouwen. Nu leek het me echter ook wel eens leuk om zelf hamburger broodjes te maken. Het was even testen en uitproberen, maar met dit hamburger broodjes recept maak je lekker stevige burger broodjes die je ook nog eens in […]