Olijvenbrood met Kaas

Ben je wel uitgekeken op dat stokbroodje kruidenboter vooraf, maar vind je zelf brood bakken toch een stap te ver? Dan is dit olijvenbrood met kaas het ideale voorgerecht voor jou! De bereiding is simpel, het is zo klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. En toch ziet het er gelijk een stuk mooier en lekkerder uit dan dat afbak stokbrood met een bakje kruidenboter er naast! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 3-6; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 1 Afbak Ciabatta Brood – 10 Groene Knoflook Olijven zonder Pit – […]

Roosterkoekies

Toen ik laatst Smokey Goodness 3 ontving ging ik gelijk op zoek of het recept voor roosterkoekies er in stond. Roosterkoek is een Zuid-Afrikaanse klassieker, die ik leerde kennen toen ik een reis door Afrika maakte en onze begeleiding uit 2 Zuid-Afrikanen bestond. Roosterkoekies zijn kleine broodjes die op de BBQ (of Braai) worden gegrild, direct boven de kolen. Ze worden daardoor lekker krokant aan de buitenkant, maar zijn nog wel zacht van binnen. Het recept dat ik van mijn Zuid-Afrikaanse gidsen had mee gekregen was voor een zoetere variant […]

Jalapeño Cheddar Cornbread

Kom je in Amerika in een BBQ restaurant, dan kun je er bijna wel van uit gaan dat er cornbread op het menu staat! Het is een maïsbrood, dat een beetje de structuur van cake heeft. Het is heerlijk om te serveren bij vlees en is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Met alleen een jalapeño en cheddar is het brood al heerlijk, maar je kunt eventueel ook wat spekjes uitbakken en dit door het beslag roeren. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4-6; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – […]

Turks Brood

Er is niets lekkerder dan een lekker vers, zelfgebakken brood. En al helemaal niet wanneer het brood ook nog eens op de BBQ wordt gebakken! Ik heb inmiddels al diverse broden van de BBQ getoverd, en dit Turkse brood is de laatste tijd favoriet. Het is een brood waarvan je het deeg niet hoeft te kneden, maar wat toch erg luchtig wordt. De buitenkant bakt lekker krokant en de binnenkant is heerlijk zacht. Een perfect brood dus om te serveren met verschillende smeersels en dips! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4-6; […]

Pita Broodjes

De laatste tijd probeer ik weer wat vaker brood te bakken. Zowel in de oven als op de BBQ. Bakte ik op de BBQ eerder al diverse broden in de Dutch Oven, wilde ik nu gebruik maken van de pizzasteen om pita broodjes te bakken op de BBQ. Die kun je tenslotte op allerlei manieren gebruiken. Het bakken van pita broodjes op de BBQ is helemaal niet moeilijk. Het deeg is eenvoudig, de BBQ moet je flink opstoken en je hebt een pizzasteen nodig. Komt goed toch? Soort gerecht: Bij; […]

Kerstboom Breekbrood

Het is ieder jaar weer een vraagstuk voor velen: Wat gaan we met Kerst doen dit jaar? De laatste jaren zie je al veel vaker de Kerst BBQ voorbij komen en wat mij betreft gaat de BBQ bij iedereen aan met Kerst. Een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, wat mooie bijgerechten. En natuurlijk een leuk voorgerechtje. Wil je je gasten alvast iets voorschotelen? Dan is dit Kerstboom Breekbrood een goed idee! Wat tapenades en kruidenboter er bij en iedereen kan alvast iets eten! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 6-8; […]

Focaccia met Gekarameliseerde Uien

Ik bak wel vaker brood op de BBQ en dat is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens erg lekker. Je kunt brood bakken in combinatie met bijvoorbeeld een Dutch Oven, maar ook op een pizzasteen kun je lekker brood bakken. Maakte ik eerder al een basic versie van de focaccia, heb ik nu een focaccia recept met gekarameliseerde uien. Helemaal niet moeilijk en super lekker! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 6; Tijd: 2 uur Ingrediënten – 500 gram Bloem – 300 ml Lauwwarm […]