wildvanwild uitgelicht

Wild van Wild

Vorige maand ontving ik een proefpakket van Wild van Wild, met daarin allerlei wild producten voor op de BBQ en bij de borrel. Aan mij de vraag of ik de producten uit dit pakket eens wilde proberen en wat over Wild van Wild wilde schrijven op mijn blog. Geen probleem! Ik houd zelf wel van wild op de BBQ, dus die producten waren zeer welkomen. Inmiddels heb ik de meeste producten uit het pakket ook gebruikt, dus hierbij het blog.

Wild van Wild Proefpakket

Wat is Wild van Wild?

Wild van Wild is een bedrijf, opgericht door twee jagende broers: Klaas en Sjoerd. Het is hun missie om vleesconsumptie te verduurzamen, door het eten van vlees direct afkomstig uit de natuur. Wild dus. Klaas en Sjoerd zijn gaan jagen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun voedsel en daarmee te oogsten wat in overvloed beschikbaar is en te beschermen wat bedreigd wordt (flora én fauna).

Wild is volgens Klaas en Sjoerd een belangrijke factor in het verduurzamen van vleesconsumptie, want het gebruik van wild verbetert de voedselketen en helpt de natuur in balans te blijven. Daar bovenop komt nog dat het met het dierenwelzijn van écht wild een stuk beter gesteld is.

Wild van Wild
Wild van Wild
Wild van Wild

Bij Wild van Wild wordt dan ook alleen met écht wild gewerkt, afkomstig uit Nederland en Duitsland. Een deel van het vlees waar mee wordt gewerkt wordt door Klaas en Sjoerd zelf geschoten. In sommige huisgemaakte producten van Wild van Wild wordt nog wel varkensvet gebruikt, maar het streven is om alle producten volledig van wild te bereiden.

Onderdeel van Wild van Wild is een webwinkel, waar je zowel terecht kunt voor huisgemaakte producten, als vers wild. Waar Wild van Wild in eerste instantie vooral gericht was op de horeca (waar wild al wat vaker op het menu staat dan bij de mensen thuis), hebben ze zich in de Corona periode ook op de consumentenmarkt gericht. Dit doen ze dus met huisgemaakte producten als worsten, pastrami en paté, maar ook met vers wild, waar je zelf mee aan de slag kunt.

Wild van Wild Proefpakket

Verpakking

Het pakket dat ik ontving kwam in een stevige kartonnen doos. Alle producten zijn daarbij ook goed verpakt. Veel producten worden in vacuüm geleverd en alles is voorzien van een kartonnen label met productinformatie.

Op dit label vind je de houdbaarheidsdatum, de lijst met ingrediënten en een overzicht van de voedingswaarden, maar ook tips voor de bereiding van het product en informatie over de herkomst en het jachtseizoen. Tot slot vind je op veel verpakkingen ook de waarschuwing dat het product een kogeltje kan bevatten.

Wild van Wild Verpakking Label

Wildseizoen

Als ik de laatste tijd een recept met wild deel hoor ik regelmatig ‘het wildseizoen is weer gestart’. Iets dat eigenlijk niet klopt, want er wordt in Nederland (en andere landen) het hele jaar door wild geschoten en er is dus gedurende het hele jaar wild verkrijgbaar. Toch associëren veel mensen wild een beetje met het najaar.

Wild is dus gedurende het hele jaar verkrijgbaar, alleen is niet alle wild gedurende het hele jaar door te verkrijgen. Zo worden fazant en haas laat in het jaar geschoten, terwijl ree dan juist beperkt verkrijgbaar is.

De producten

Zoals gezegd ontving ik een proefpakket, met daarin diverse producten uit het assortiment van Wild van Wild, voor op de BBQ en voor bij de borrel. Al deze producten (en meer) zijn ook los verkrijgbaar in de webshop en liggen ook al bij diverse poeliers in de winkel. Zo kwam ik de BBQ worsten uit dit pakket laatst ook tegen bij de poelier hier in het dorp.

Wild van Wild BBQ Worsten

BBQ worsten

In het proefpakket zitten 3 pakjes met verschillende worsten voor op de BBQ. Echte braadworsten van wild zwijn met IJ-bier, de in Oostenrijk populaire Käsekrainers, maar dan van wild zwijn, en heerlijke Merguez worsten van Ree. Stuk voor stuk heerlijke worsten, waarvan de Käsekrainer mijn favoriet is. Door deze worsten zit emmentaler kaas verwerkt en laten we eerlijk zijn: alles wordt beter van kaas!

Wild van Wild BBQ Worsten
Wild van Wild Ree biefstuk

Reebiefstukjes

Als het over wild gaat zijn zaken als hertenbiefstuk en reebiefstuk altijd populair. Dat snap ik wel, want dit is gewoon een erg lekker stukje vlees. Of je het nou bereidt met enkel peper en zout of serveert met een smaakvolle saus, veel mensen kunnen een biefstukje van de ree wel waarderen denk ik. Ik in ieder geval wel! De 2 ree biefstukjes uit dit pakket smaakte mij meer dan prima! Wellicht schrijf ik later mijn recept nog wel uit.

Wild van Wild Grillworsten

Grillworsten

In het proefpakket zitten twee wild zwijn grillworsten en die zijn allebei top! Eén van de grillworsten heeft als toevoeging jalapeño en cheddar en die is echt waanzinnig lekker! De grillworsten zijn al gegaard en hoeven alleen nog maar van kruiden te worden voorzien en te worden gegrild op de BBQ. Die kruiden worden trouwens meegeleverd.

Wild van Wild Grillworsten
Wild van Wild Rookworst Wild Zwijn

Rookworst van Wild Zwijn

Het is weer stamppot tijd, dus waarom niet een rookworst van wild zwijn bij de boerenkool? De rookworst is dus al gerookt, maar het is natuurlijk het lekkerst om hem nog wel even op de BBQ te gooien.

Wild van Wild Wilde Gans Pastrami

Pastrami van Wilde Gans

Pastrami kende ik wel en vind ik erg lekker, maar gans had ik nog nooit gegeten. Deze pastrami van wilde gans is echter erg lekker. Dun gesneden op een broodje of door een salade. Of op een toastje tijdens de borrel. Voor mij een verrassend lekker wildproduct.

Wild van Wild Droge Worsten

Droge worsten

In het pakket zitten maar liefst 4 droge worsten (wild zwijn met venkel, wild zwijn met groene peper, wilde gans met koriander en venkel, edelhert met chili) en die zijn stuk voor stuk lekker. Nu ben ik sowieso wel fan van droge worst op een borrelplank, dus ik ben een beetje bevooroordeeld. Maar al deze worsten deden het prima met een lekker biertje er bij.

Wild van Wild Droge Worsten
Wild van Wild Wild Zwijn Paté

Wild Zwijn Paté met Cognac

Dit product viel bij mij tot nu toe het minst in de smaak. Allereerst ben ik niet de grootste fan van paté, maar ik denk dat de smaak van met name de cognac er voor zorgden dat dit niet mijn ding is.

Wild van Wild Rillettes Gans

Rillettes van Wilde Gans

Ik was niet bekend met rillettes, maar begreep dat het iets weg heeft van paté. Ik heb dit product nog niet geprobeerd en kan er dus nog weinig over zeggen verder.

Tot slot

Zoals je wellicht al hebt geconcludeerd ben ik erg blij met de inhoud van het proefpakket dat ik ontving, al zitten er naast de ree biefstukken voornamelijk huisgemaakte producten in. Die zijn overigens heerlijk, maar je hebt misschien een beetje het beeld gekregen dat je bij Wild van Wild vooral ‘kant-en-klare’ producten bestelt. Dat is zeker niet het geval, want in de webshop kun je ook terecht voor vers wild van edelhert, haas, wilde eend, wild zwijn, houtduif, fazant en ree. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk biefstukje van edelhert of een mooie reerugfilet?

Dus ben je fan van wild? Bekijk dan zeker de webwinkel van Wild van Wild eens en help Klaas en Sjoerd in hun missie voor een om de vleesconsumptie iets duurzamer te maken!

Deze review is mede mogelijk gemaakt, maar niet geschreven door Wild van Wild. Alles wat je leest in deze review is mijn persoonlijke mening. Ik wil Wild van Wild bedanken voor het toesturen van het proefpakket, om hun producten te proeven en er een blog over te kunnen schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.