speklab uitgelicht

SPEKLAB: Leren BBQ Schorten

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker. In restaurants, op foodfestivals, in bars en zelfs op televisie. Stoere leren schorten. En aangezien ik tijdens het koken of BBQ’en altijd mijn kleren vies weet te maken, was ik superblij met de post die ik kreeg van SPEKLAB. Zij stuurde mij namelijk één van hun schorten op, waardoor ik nu niet alleen mijn kleding schoon houd, maar er ook nog eens bijzonder stoer uit zie achter de BBQ!
speklab schort bericht

Wat is SPEKLAB?

SPEKLAB is een Nederlands merk, gevestigd in Woerden, midden in het Groene Hart. SPEKLAB is opgericht door kleding/schoenen ontwerpster en barista Marieka Ratsma & marketeer en bartender Erwin Giezen. Twee echte “boer”gondische ambachtslieden uit het “Groene Hart” van Nederland.

Marieka en Erwin hebben een voorkeur voor mooie designs, gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. In SPEKLAB hebben ze hun liefde voor ambacht, design, koffie, cocktails, bier en lekker eten gecombineerd tot een prachtig product: Hoogwaardige leren schorten.

SPEKLAB staat voor “boer”gondisch plezier, echte ambacht, kwaliteit en duurzaamheid recht uit het “Groene Hart”. Dat betekent dat ze kleine partijen leer inkopen en de schorten per bestelling met de hand maken in hun eigen werkplaats.

De SPEKLAB Schorten

De leren schorten van Speklab worden dus per bestelling handgemaakt. De schorten worden gemaakt van enkel plantaardig gelooid Nubuck en tuigleder uit Nederland en Spanje. Looien is het conserveren van de huid. Bij SPEKLAB is deze behandeling van het leer 100% organisch en zonder chemische toevoegingen. Hierdoor is het leer duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Het Nubuck leder dat wordt gebruikt bij SPEKLAB is de eerlijkste, duurzaamste, hoogste kwaliteit en meest natuurlijke vorm van leder. In de schorten van SPEKLAB kan het zijn dat het leven van het dier nog in de huid is terug te vinden in, bijvoorbeeld in de vorm van littekens van onder andere insectenbeten en hoornstoten, maar ook de nekrimpels, grove poriën- en pigment zijn soms goed zichtbaar in de schorten. Dit maakt elk schort uniek en brengt het product dicht bij de natuur.

Het tuigleer is het sterkste leer dat er te vinden is. Dat is dan ook de reden dat dit leer wordt gebruikt voor de banden van het schort, die wel tegen een stootje moeten kunnen.

speklab leren schort e1473960136382

Wil jij ook zo’n mooi leren schort?

Wil jij, net als ik, ook zo’n mooie leren schort van SPEKLAB voor achter de BBQ? Dat kan! De schorten van SPEKLAB zijn te bestellen via hun eigen webshop. Er zijn modellen met en zonder zak en je kunt een schort bestellen in diverse kleuren, waaronder cognac, coal, forest, navy en de nieuwe kleur caramel.

Ikzelf heb het schort in de kleur Caramel. Een prachtige kleur! Ik ben dan ook superblij met dit schort en ga er nog jarenlang plezier van hebben!

speklab banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *