meater review uitgelicht

Review: MEATER+ & MEATER Block

Een tijdje terug werd ik gevraagd om met de MEATER+ en MEATER Block aan de slag te gaan, om er vervolgens een uitgebreide review over te schrijven. Ik had de MEATER producten al wat keren voorbij zien komen in combinatie met gerechten die op de rotisserie worden bereid en ik was dus wel benieuwd naar deze écht draadloze kernthermometers. En met echt bedoel ik dat de probes van de thermometer draadloos zijn. Een draadloze verbinding met je telefoon is weinig bijzonder meer en eerder de standaard voor huidige kernthermometers, maar draadloze probes was ik nog niet eerder tegengekomen.

Ik heb de afgelopen tijd dus met regelmaat met zowel de MEATER+ als de MEATER Block gewerkt en in deze review neem ik je mee in mijn ervaringen met beide thermometers. In deze review behandel ik beide thermometers apart, heb ik een stuk geschreven over de MEATER app en eindig ik met een algemene conclusie over beide thermometers.

Review MEATER+ kernthermometer en MEATER Block kernthermometer
Review MEATER+ kernthermometer en MEATER Block kernthermometer

Over MEATER

MEATER is een onderdeel van in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Apption Labs, dat zich richt op het ontwikkelen van slimmere consumentenproducten. Met MEATER doen ze dat op het vlak van kernthermometers, die zowel op koken in de keuken, als op de BBQ gericht zijn.

MEATER heeft 3 kernthermometers in het assortiment, de MEATER, de MEATER+ en de MEATER Block. De MEATER is in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik in de keuken, terwijl de MEATER+ en MEATER Block veel meer gericht zijn op de BBQ’ers. Dit uit zich met name in het bereik van de MEATER, dat slechts een paar meter is bij gebruik in een BBQ.

De MEATER+ is een kenthermometer die gebruik maakt van Bluetooth, terwijl de MEATER Block gebruik maakt van WiFi om contact te maken met je smartphone of tablet. De draadloze probes van MEATER meten zowel de kerntemperatuur van je gerecht als de omgevingstemperatuur en beide kun je dus tegelijk monitoren.

Review MEATER+ kernthermometer

MEATER+ Kernthermometer

De MEATER+ is een kernthermometer met één enkele probe, die zowel de kerntemperatuur van je gerecht als de omgevingstemperatuur meet. De MEATER+ werkt op 1 AAA batterij, die in het basisstation zit en de probe oplaadt wanneer deze is opgeborgen. Volledig opgeladen gaat de probe zo’n 20 uur mee.

De enkele probe van de MEATER+ meet dus zowel de kerntemperatuur, als de omgevingstemperatuur. Kerntemperaturen kunnen tot 100 graden Celsius worden gemeten, terwijl de sensor voor de omgevingstemperatuur tot 275 graden gaat. Daarboven kan schade aan de probe veroorzaken, dus dat moet je zien te voorkomen.

Zoals gezegd is de MEATER+ een bluetooth kernthermometer, die dus via bluetooth verbinding maakt met je smartphone of tablet. Die verbinding loopt van de draadloze probe, via het basisstation waar de probe in komt, naar je telefoon of tablet, waarna je in de MEATER app de temperatuur kunt monitoren en een kooksessie kunt starten. Op deze manier zou een bereik tot 50 meter tot de mogelijkheden behoren. In de praktijk red je dat meestal niet, want ramen en muren werken niet bevorderlijk voor het bereik. Het bereik bij mij thuis was echter meer dan prima, want ik kon op zolder bezig zijn en de verbinding niet verliezen.

Wil je toch nog meer bereik? Dan is MEATER Link een uitkomst. Doormiddel van MEATER Link is het namelijk mogelijk om je MEATER met meerdere apparaten te verbinden. Bij de MEATER+ is deze functie handig, omdat je zo één device dicht bij de BBQ houdt en deze via Bluetooth met de MEATER+ verbindt. Andere apparaten in hetzelfde Wi-Fi netwerk kunnen vervolgens gebruikt worden om een sessie te starten, te monitoren en te wijzigen. Het instellen van MEATER Link gaat gemakkelijk, maar je hebt er wel een extra smartphone of tablet voor nodig die gedurende de sessie bij je BBQ kan liggen.

En is dat nog niet genoeg? Dan kun je in combinatie met MEATER Link ook gebruik maken van MEATER Cloud. Met deze functie kun je de thermometer zelfs blijven monitoren als je niet thuis bent. Bij een lange sessie kun je dus eenvoudig nog even wat boodschappen gaan doen of de hond uit laten. Je hebt hiervoor dus ook een extra device nodig die je dicht bij de BBQ hebt, o eerst MEATER Link op te zetten. Daarna kun je gebruik maken van MEATER Cloud.

Review MEATER+ kernthermometer

Verbinding bij verschillende BBQ’s

Ik heb de MEATER+ op verschillende BBQ’s geprobeerd, omdat er ervaringen zijn waarbij de verbinding in een ketel BBQ (Weber Master-Touch bijvoorbeeld) wegvalt als de deksel gelsloten is. Ik heb de MEATER+ daarom getest op een Large en Compact formaat van The Bastard, op een buitenkeuken model gas BBQ van Burnhard, op een Weber Master-Touch Premium en op de Weber Go Anywhere. De conclusie? Op de Weber’s viel de verbinding met de MEATER+ weg zodra ik de deksel op de BBQ deed. Deksel weer open? Dan is binnen no-time de verbinding weer terug. Dat dit gebeurt schijnt te maken te hebben met het principe dat de ‘Kooi van Faraday’ heet, waarbij een gesloten constructie van metaal het signaal tegenhoudt. Hierdoor valt dus de verbinding met de probe weg.

Wat ik wel een aantal keren heb gehad is dat ik geen verbinding kreeg met de MEATER+. Na het opnieuw opstarten van mijn telefoon en de app ging het vervolgens wel goed, dus ik kan niet zeggen of dat aan de MEATER+ of aan mijn smartphone heeft gelegen. Tijdens BBQ sessies heb ik geen enkele keer gehad dat de verbinding weg viel, zelfs niet bij enkel een verbinding via bluetooth.

Positief

Het bereik van de MEATER+ is goed. 25 meter met een aantal muren en ramen er tussen ging prima. In de praktijk kan ik boven werken zonder de verbinding te verliezen. Met daarbij de MEATER Link en MEATER Cloud functies die je kunt gebruiken heb je genoeg mogelijkheden om goed te kunnen werken met de MEATER+.

Met de probe meet je de temperatuur van je gerecht én de omgevingstemperatuur. Daardoor heb je in de meeste gevallen genoeg aan slechts 1 probe nodig om uit de voeten te kunnen.

Looks. De MEATER+ heeft in mijn ogen een mooi design, dat goed past bij het BBQ’en. Daarbij is het handig dat de probe na gebruik kan worden opgeborgen in het basisstation en zo direct wordt opgeladen.

De MEATER+ is écht draadloos en daarmee zeer geschikt voor gebruik in combinatie met een rotisserie. Met een kernthermometer met draad wordt dat toch wat lastig. Dat maakt de MEATER+ een thermometer die geschikt is voor alles dat je wilt doen op de BBQ.

Negatief

De MEATER+ is niet geschikt voor gebruik in combinatie met een kogel BBQ of bijvoorbeeld een Weber Go Anywhere. Bij de door mij geteste BBQ’s viel het bereik bij mij weg zodra de deksel op de BBQ gaat.

De probe van de MEATER+ is vrij dik en daarmee misschien minder geschikt voor stukken vlees die niet zo groot/dik zijn of stukken vlees die je mooi wilt serveren als geheel en waarbij een gat van de probe dus niet zo mooi staat.

De thermometer is niet enorm snel en enkel op hele graden. Daarmee is de thermometer meer geschikt voor de grotere stukken vlees en roasts dan voor het meten van de kerntemperatuur van een steak of kipfilet.

De MEATER+ is een thermometer die altijd in combinatie met de app gebruikt dient te worden. Er is nergens een display waar je de temperaturen kunt aflezen.

Review MEATER+ kernthermometer

Conclusie

De MEATER+ is een kernthermometer die geschikt is voor alle bereidingen op je BBQ, waaronder dus ook gerechten aan het spit, al is het niet de snelste thermometer. Een mooie steak tot perfectie grillen zou ik dan ook niet doen met de MEATER+, maar voor een mooie ribeye roast, pulled pork of een kip aan het spit is de MEATER+ zeker geschikt.

Dat er slechts 1 probe is maakt voor mij meestal niet uit, omdat de MEATER+ met die probe zowel de kerntemperatuur als de omgevingstemperatuur meet.

De bluetooth verbinding van de thermometer is prima en middels MEATER Link en MEATER Cloud kun je het bereik vergroten en zelfs de deur uit gaan.

De combinatie met stalen BBQ’s kan een probleem in de verbinding opleveren, maar voor andere typen BBQ’s werkt deze thermometer erg goed. Wel dien je de thermometer altijd te gebruiken in combinatie met de app, want er is geen display waar je de temperaturen op af kunt lezen.

Review MEATER Block kernthermometer

MEATER Block

De MEATER Bock is een kernthermometer met 4 probes en is er dus echt voor de BBQ’er die meerdere gerechten tegelijk bereidt of met meerdere BBQ’s tegelijkertijd werkt. De MEATER Block bestaat uit een basisstation met 4 probes, die stuk voor stuk de kerntemperatuur en de omgevingstemperatuur meten. Het basisstation zet je naast je BBQ neer en zet je aan, waarna je de keuze hebt om standalone of middels een Wi-Fi verbinding te werken. Je kunt de MEATER Block dus ook gebruiken zonder de MEATER app.

Gebruik je de MEATER Block als standalone, dan kun je per probe de kerntemperatuur waar je naar toe wilt instellen, maar verder geen extra waarschuwingen of meldingen. Op het display kun je de kerntemperatuur, de omgevingstemperatuur en de ingestelde gewenste temperatuur terugzien.

Ook bij de MEATER Block meten de probes zowel de kerntemperatuur, als de omgevingstemperatuur en ook hier kan de kerntemperatuur tot 100 graden Celsius worden gemeten, terwijl de sensor voor de omgevingstemperatuur tot 275 graden gaat.

Wil je de MEATER Block volledig benutten? Dan maak je gebruik van de Wi-Fi verbinding, waarbij je via je netwerk verbinding maakt met je smartphone of tablet en in de app de boel instelt en monitort.

Het instellen van de Wi-Fi verbinding gaat eenvoudig en de thermometer heeft maar een klein beetje bereik nodig om goed te werken. Ik zit achter in de tuin op het randje van mijn Wi-Fi netwerk, maar de verbinding is zo gemaakt en zeer stabiel. Dat betekent dus dat je overal binnen je Wi-Fi netwerk een perfecte verbinding hebt met de thermometer.

Voor nog meer bereik werk je ook bij de MEATER Block ook weer met MEATER Cloud. Om hiervan gebruik te maken hoef je echter niet, zoals bij de MEAER+ het geval is, met een extra apparaat een MEATER Link verbinding op te zetten. Je zit met de MEATER Block namelijk al op je Wi-Fi netwerk en via MEATER Cloud kun je dus ook buiten je netwerk de thermometers in de gaten houden terwijl je even de deur uit bent.

Verbinding bij verschillende BBQ’s

Ook de MEATER Block heb ik op verschillende BBQ’s geprobeerd. Wederom de Large en Compact van The Bastard, de buitenkeuken gas BBQ van Burnhard, een Weber Master-Touch Premium en de Weber Go Anywhere. De MEATER Block bleef prima werken bij al deze BBQ’s en het probleem dat de MEATER+ heeft bij de kogel BBQ en de Weber Go Anywhere speelt hier dus niet op. De verbinding viel geen moment weg.

Review MEATER Block kernthermometer

Positief

Deze thermometer werkt via een Wi-Fi verbinding en dat maakt de verbinding goed en stabiel. Verbinden is eenvoudig en het basisstation heeft maar een miniem beetje Wi-Fi bereik te hebben om goed te functioneren. Met de MEATER Cloud functie is het daarnaast mogelijk om je thermometer ook buiten je Wi-Fi netwerk te monitoren, waardoor je eenvoudig een boodschap kunt gaan doen.

De MEATER Block kan ook stand alone worden gebruikt. Je hebt dan niet enorm uitgebreide instelmogelijkheden, maar het is fijn om je telefoon en tablet ook eens een middagje weg te kunnen leggen.

De MEATER Block lijkt geen last te hebben van de Kooi van Faraday en is dus geschikt om te gebruiken met stalen (kogel) BBQ’s.

De MEATER Block komt met 4 oplaadbare batterijen die je kunt opladen terwijl ze gewoon in de thermometer zitten. Dit gaat middels een micro-USB aansluiting.

De MEATER Block komt met 4 probes en dat is meer dan genoeg. Met één probe meet je namelijk de temperatuur van je gerecht én de omgevingstemperatuur, dus met 4 probes kun je eenvoudig op verschillende BBQ’s werken én verschillende gerechten bereiden. De probes zijn daarnaast genummerd en komen ook met een probe clip, waar het nummer nog groter op staat.

Looks. Ook de MEATER Block heeft in mijn ogen een mooi design, dat goed past bij het BBQ’en. Het basisstation misstaat niet in de buitenkeuken en mag gezien worden. Daarbij is het handig dat de probes na gebruik kunnen worden opgeborgen in het basisstation en zo direct worden opgeladen.

De MEATER Block is écht draadloos en daarmee zeer geschikt voor gebruik in combinatie met een rotisserie. Dat maakt de MEATER Block een thermometer die geschikt is voor alles dat je wilt doen op de BBQ.

Negatief

De probes van de MEATER Block zijn vrij dik en daarmee minder geschikt voor stukken vlees die niet zo groot/dik zijn of stukken vlees die je mooi wilt serveren als geheel en waarbij een gat van de probe dus niet zo mooi staat. Maar goed, een dergelijke thermometer zal je ook niet zo snel gebruiken om een dun lapje biefstuk te bereiden.

De thermometer is niet enorm snel en enkel op hele graden. Daarmee is de thermometer meer geschikt voor de grotere stukken vlees en roasts en voor lange sessies dan voor het meten van de kerntemperatuur van een steak die je enkel een paar minuten per kant grilt.

De prijs van de MEATER Block is vrij hoog. Op het moment van schrijven is dat €299,-. Een forse investering dus, zeker vergeleken met veel andere kernthermometers die er momenteel verkrijgbaar zijn. Echter wordt er ook regelmatig tot wel €2000,- voor een BBQ neergeteld, dus dan mag een goede kernthermometer ook wat kosten.

Review MEATER Block kernthermometer

Conclusie

De MEATER Block is een kernthermometer waar ik enkel positief over kan zijn. De negatieve punten wegen voor mij niet erg zwaar en nu ik hem zo uitgebreid heb getest vind ik de MEATER Block zijn geld zeker waard.

De MEATER Block is op moment van schrijven de thermometer waar ik het meest tevreden over ben. Het bereik en de stabiliteit in de verbinding zijn hierin de grootste factor, want daar heb ik letterlijk nooit problemen mee gehad. Tel daarbij op dat de draadloze probe het gebruik in combinatie met een rotisserie mogelijk maakt en het feit dat je de MEATER Block ook standalone kunt gebruiken en je kunt maar één ding concluderen: deze thermometer is top!

Review MEATER kernthermometer
Review MEATER kernthermometer

De MEATER App

Dan rest nog wat meer informatie ver de MEATER app, die je nodig hebt voor de MEATER+ en ook voor de MEATER Block als je alle functionaliteiten wilt gebruiken.

Deze app is er voor zowel Android als IOS en is gratis te downloaden. Na het installeren moet je je wel aanmelden met een e-mailadres, maar zo maak je ook gelijk een account voor MEATER Cloud.

De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Je moet je apparaat de eerste keer toevoegen en daarna zal de verbinding automatisch tot stand komen als de MEATER+ of MEATER Block is ingeschakeld en je de app hebt geopend. Leuk is daarbij dat je ook de MEATER+ en MEATER Block tegelijk kan gebruiken. Of dat ook met 2 keer een MEATER+ gaat betwijfel ik.

Zodra je MEATER is ingeschakeld en de app is geopend zie je of je probes verbinding hebben. Is die verbinding er niet of valt de verbinding weg? Dan wordt de desbetreffende probe een beetje uitgevaagd.

Voor de verbonden probes kun je vervolgens een kooksessie starten. Hierbij kun je de instellingen volledig zelf bepalen of via een keuzemenu je bereiding kiezen. Daarnaast kun je kiezer uit eerdere sessie. Een zogeheten ‘Custom Cook’, waarbij je alle instellingen zelf kiest, kun je dus een naam geven en later opnieuw gebruiken.

Bij het starten van een sessie kies je enkel een kerntemperatuur waar je naar toe werkt. De app bemoeit zich verder niet met de bereidingstemperatuur. Dat vind ik wel fijn.

Naast de gewenste kerntemperatuur kun je verschillende meldingen instellen. Standaard krijg je 5 minuten voordat de beoogde kerntemperatuur is bereikt een waarschuwing, maar daarnaast kun je zelf nog meldingen aanmaken op basis van kerntemperatuur, bereidingstemperatuur en tijd. Zo kun je een melding krijgen als een bepaalde kerntemperatuur is bereikt (denk aan pulled pork die je wil inpakken bij 70 graden kern), na een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 5 uur na de start van de kooksessie, of 30 minuten voor de beoogde kerntemperatuur is bereikt) en op basis van de omgevingstemperatuur (geef een melding als de omgevingstemperatuur onder de 100 graden of boven de 130 graden komt bijvoorbeeld).

Zoals gezegd krijg je dus standaard een melding 5 minuten voor het einde van de bereiding. Dat betekent dus dat de app berekent hoe lang de bereiding nog gaat duren. Dit komt na verloop van tijd in beeld te staan en wordt berekend aan de hand van de omgevingstemperatuur en de stijging van de kerntemperatuur. Die berekening is bij korte sessies niet heel relevant, maar bij langere sessies blijkt de berekening redelijk accuraat te zijn.

Als je kooksessie is gestart kun je op je scherm de kerntemperatuur en omgevingstemperatuur monitoren. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om alles in grafiekvorm te zien, zodat je het verloop kunt bekijken. Je kunt daarbij over het scherm vegen om per tijd de exacte temperaturen te zien.

Als je bereiding is voltooid en je gerecht dus niet langer op de BBQ ligt heb je de mogelijkheid om je sessie te delen. Daarnaast wordt de sessie opgeslagen, waarna je hem kan terugvinden. Geef je je sessies duidelijke namen? Dan kun je dus goed terugzien hoe de bereiding is verlopen.

Via de instellingen in de app kun je diverse zaken instellen. Zo kun je onder andere switchen tussen graden Celsius en Fahrenheit, stel je de geluiden voor verschillende meldingen in en kun je MEATER Link en MEATER Cloud in- en uitschakelen (voor het vergroten van het bereik).

Review MEATER kernthermometer

Algehele Conclusie

Over zowel de MEATER+ als de MEATER Block ben ik erg tevreden, waarbij mijn voorkeur uit gaat naar de MEATER Block. Dit met name omdat de verbinding daar nog net iets beter voor elkaar is en de probes het ook doen in mijn Weber Master-Touch Premium.

De MEATER+ is echter ook een erg goede thermometer, die in combinatie met MEATER Link en MEATER Cloud een erg stabiele verbinding heeft. Alleen voor gebruikers van stalen BBQ’s is het dus de vraag of de MEATER+ zijn werk doet.

Dat de thermometers van MEATER draadloos zijn is echt wel een pluspunt. Je bent niet meer in de weer met de draden en zeker in combinatie met een rotisserie werkt het perfect.

De MEATER app werkt daarnaast naar behoren en bevat alles dat ik nodig heb, maar bemoeit zich ook niet met de zaken die ik zelf wel bepaal (er zijn thermometers met apps die de bereidingstemperatuur voor je bepalen..).

Wat betreft het aantal probes is het ineens wel een sprong van ‘slechts’ 1 probe bij de MEATER+, naar 4 probes bij de MEATER Block. Voor veel BBQ sessies heb ik genoeg aan 1 probe, maar soms zou het handig zijn er meer te hebben. 4 tegelijk gebruik ik echter zelden. Ik denk dan ook dat een MEATER Block met 2 probes een mooie toevoeging aan het MEATER assortiment zou kunnen zijn. Als deze qua prijs dan ook tussen de MEATER+ en huidige MEATER Block in komt te zitten, denk ik dat dat best een succes zou kunnen zijn.

Als je kijkt naar de prijs van de MEATER+ (€109,-) en de MEATER Block (€299,-) vind ik beide thermometers hun geld waard, al kan ik me voorstellen dat je met name de MEATER Block te duur zal vinden. Maar dan zie jij ongetwijfeld ook wel iets in een variant met 2 probes tegen een iets zachter prijsje!

Review MEATER kernthermometer

p.s.: Deze review is gesponsord, maar niet geschreven door MEATER. Alles dat je leest in deze review is mijn persoonlijke mening. Ik wil MEATER bedanken voor het leveren van zowel de MEATER+ en MEATER Block, waardoor ik deze uitgebreid heb kunnen testen.

34 reacties

  1. Hi dank voor de review. Ik heb zelf al een tijd de meater+ in gebruik en deze bevalt erg goed. Van het langzame meten heb ik nog niets gemerkt en lees ik voor het eerst.
    Ik ben een tevreden gebruiker maar heb mog wel een ander nadeel gemerkt, namelijk dat je niet in de app de status van de batterij kan zien. Daarbij kan het dus voorkomen dat je halverwege je sessie plotseling geen verbinding meer hebt. Dat is best omdat het op dat moment nogal wat zoeken vergde om de oorzaak te achterhalen. Hartelijke groet Huub

    • Hi Huub,

      Langzaam meten is vooral relevant bij het grillen van steaks, daar wil je een snelle thermometer die het liefst ook achter de komma werkt. Daar is de MEATER niet erg voor geschikt.

      Wat betreft de batterij. Ik weet niet of ik je helemaal begrijp. Als je de MEATER+ of MEATER Block met de app verbindt en je gaat met 1 van de probes aan de slag, dan krijg je een melding als de batterij in de probe bijna leeg is op dat moment. Je hebt dan de keuze om hem toch te gebruiken (een sessie van een uur ging bij mij toen nog prima).

      Als je die melding krijgt, terwijl de probe daarvoor keurig in zijn unit zat en de batterij dus opgeladen zou moeten zijn, dan kun je de conclusie trekken dat je de batterij(en) moet vervangen.

  2. Als ik het goed begrijp kun je met Meater+ dus wel de gegevens uitlezen ook als je niet thuis bent? (via een 2de device)
    Hiervoor moet je verder niets aanschaffen dan?

    • Je hebt geen extra MEATER product nodig om dit te bewerkstellingen, maar wel een smartphone of tablet die verbinding maakt met het internet. Die device houd je dan in de buurt van de MEATER+, middels MEATER Cloud kun je dan op je eigen smartphone de thermometer in de gaten houden.

  3. Ik heb een Meater+ die NOOIT goed functioneert!! Ik heb een scala aan Kamado (Joe) accessoires, maar geen enkel product is zo slecht als dit apparaat. ik heb er 115 euro voor betaald, maar heb spijt van elke eurocent. Zelfs mijn bij Action gekochte thermometers zijn betrouwbaarder en werken wel.

  4. De Meater+ is by far het slechtste door mij aangeschafte accessoire voor mijn Kamado Joe Classic 3. Ik koop zeer regelmatig “egg devices” (2 x KJ Big Joe, 1 x Classic 2 en 1 x Classic 3 en “tons of” accessoires. Niks is bij benadering zo slecht als de Meater!! Het apparaat is gewoon waardeloos.

  5. Kun je bij de meaterblock ook de temperatuur aflezen op het schermpje, terwijl deze met wifi verbonden is? Ik wil gebruik maken van de app, maar niet steeds mijn telefoon erbij pakken om te kijken wat de actuele temperatuur is. Wanneer je je product even omdraait en toch naast de bbq staat, zou dat eigenlijk wel een must zijn voor mij.
    Ik kan nergens vinden of het zo werkt met wifi, alleen stand-alone wordt vermeld.
    Wie helpt mij uit de brand??

    • Goede vraag! Ik wist het niet zeker, dus heb hem er net even bijgepakt. Alleen bij standalone gebruik is het mogelijk om de temperatuur op het scherm van de block af te lezen. Bij gebruik via wifi heb je dus echt een divce nodig om alles af te lezen.

  6. Hele mooie review! Ik ben het inderdaad met je eens dat het een handige kernthermometer is voor grotere stukken vlees. Je kunt altijd nog voor twee tientjes een goedkopere bluetooth thermometer kopen voor de wat dunnere stukken vlees.

    • Ik zou voor dunnere stukken vlees niet eens voor een Bluetooth exemplaar gaan, maar gewoon een thermometer pakken die je af en toe in het vlees steekt. Van afstand aflezen is voor mij het belangrijkst bij Low & Slow werk en de grotere stukken vlees.

  7. Ik heb de meater al een jaar of 2-3 en ben zeeeeer tevreden. Gebruik de meater vaak voor pulled pork. Maar ook alle andere low-en-slow bereidingen zijn top. Een groente schotel? Meater erin! Zie ik gelijk of de BBQ niet te heet wordt of dat er weer een kooltje op moet (ambient temperatuur stijgt/daalt). Dat een meater niet lekker werkt met metalen BBQ komt eigenlijk doordat het signaal niet makkelijk uit de BBQ komt. Een erg doeltreffende en simpele oplossing is een oude smartphone uitrusten met de meater app, een powerbank eraan en een simpele smartphone steun. Deze plaats je dan zo dicht mogelijk bij de BBQ (ik zet hem meestal onder de BBQ op de grond of tafeltje) en de meater app zorgt ervoor dat alles via de cloud gaat. Ook als ik dus gewoon in huis ben. Bijkomend voordeel is dat je nu gelijk een goed display hebt van de actuele temperatuur. (op de extra telefoon).

  8. Ik heb altijd wat moeite met devices die volledig afhankelijk zijn van apps. Stel dat een telefoon update er voor zorgt dat de app niet meer ondersteund wordt en de fabrikant niet meer met het product bezig is. Wat mij ook zorgen baart is het verplicht aanmaken van de account, stel dat de servers offline gaan (na bv. een overname gebeurt dit wel eens) dan kan de klant de app en het apparaat vervolgens niet meer gebruiken. Zijn hier dan nog oplossingen voor?

    • Ik heb inmiddels een aantal thermometers die met een app verbinden (sommigen hebben ook een eigen display, zoals de MEATER Block), waarvan eentje al een jaar of 6. Van al die thermometers werken de apps nog prima en heb ik dus geen problemen. Natuurlijk is dat risico er altijd, maar naar mijn mening is het wel een klein risico. Wat betreft de MEATER en het account en de servers die offline zouden gaan kan ik ook zeggen dat dit me nog nooit is overkomen. Daarnaast is het account voornamelijk voor de cloud dienst, waarbij je de deur uit kan gaan en je thermometer kan blijven monitoren. Of de app ook niet werkt als je gewoon thuis bent weet ik niet. De oplossing is om een thermometer te kiezen die ook zelf een display heeft, waarbij je de temperaturen kan zien en eventueel iets in kan stellen. Denk dan aan de MEATER Block, of een Inkbird (daar heb ik ook een review over staan op mijn blog).

  9. Ontzettend goed en tof review, waarvoor dank. Ik ben me aan het oriënteren en neig erg naar de meater block(met 2 probes)
    Hoe erg is het nu eigenlijk dat het een wat dikke probe (6mm) is? Bv vandaag een beercan chicken gemaakt en daar 2 probes (weber iGrill) in geplaatst. Dat moet met de meater toch ook prima kunnen?
    Dank alvast voor je antwoord/mening

    • Naar mijn weten is er nog geen versie met 2 probes (alleen de MEATER+ met 1 probe of de Block met 4 probes). Het is geen ramp, maar als je bijvoorbeeld een ribeye bereidt en veel waarde hecht aan hoe het vlees er na het snijden op het bord uit ziet, dan is het gat vrij groot.

      • Uitgebreide review en veel wordt duidelijk, al heb ik zelf wel moeite dat een meater plus niet werkt met de deksel dicht. Ik bbq het hele jaar door weten jullie hoe de block zich houdt in regen en onder 0?

        • De MEATER+ werkte bij mij ook niet in combinatie met een Weber Kogel BBQ. In een kamado ging het prima. Qua regen moet je de ontvangers natuurlijk niet in de regen laten staan, maar qua bereik geen klachten. Met de Block ook geen klachten bij temperaturen onder 0. Met de MEATER+ en vriezen geen ervaring.

  10. Als ik een varkenshaas gril en de Meater in de dikke kopse kant van het vlees steek, is de meater dan bestand tegen de gloeiend hete briketten?

    • Ik ken de exacte temperaturen zo even niet uit mijn hoofd, maar de kop van de MEATER is maar tot een bepaalde temperatuur bestendig. Temperaturen staan in het boekje. Ik gebruik hem zelf nooit tijdens het afgrillen van vlees boven directe hitte.

    • When I received the MEATER products for this review USB-C was still far from the standard, so I can understand they chose for miscro-USB. I’m not an expert on how easy it is to start using USB-C in newer models or what their reason is to keep using micro-USB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *