inkbird isc 007bw uitgelicht3

Review: Inkbird ISC-007BW

Een tijdje terug schreef ik al eens een review over een Inkbird kernthermometer, de IBBQ-4BW. Kort daarna kreeg ik de vraag of ik niet met meer producten van Inkbird aan de slag wilde gaan, om ze aan een test te onderwerpen en er een review over te schrijven. Te beginnen met de ISC-007BW BBQ Controller. Omdat ik best enthousiast was over de IBBQ-4BW kernthermometer was ik ook wel benieuwd naar deze controller, dus kwam er een deze kant op en ging ik aan de slag om deze controller tijdens een aantal BBQ sessies goed uit te proberen. In deze review lees je meer over deze Inkbird controller en mijn ervaringen met dit apparaat in combinatie met The Bastard Large.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Wat is een BBQ Controller?

Laten we beginnen bij het begin, want ik kan me best voorstellen dat je nog geen beeld hebt bij wat een BBQ controller is en voor je doet.

Een BBQ controller is in feite een hulpmiddel om de temperatuur in de BBQ langere tijd stabiel te houden en is daarom met name interessant bij low & slow sessies. Een controller meet de temperatuur van de BBQ en houdt deze constant. In het geval van de Inkbird door een ventilator in te schakelen wanneer de temperatuur van de BBQ terug loopt en weer uit te schakelen wanneer de BBQ op temperatuur is.

Het stukje spelen met de luchtschuiven om de temperatuur stabiel te houden geef je met een controller uit handen aan het apparaat, waardoor jij je op het BBQ’en zelf kunt richten.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Is BBQ’en met een controller nog wel echt BBQ’en?

Dat is een vraag die ik al een paar keer heb ontvangen. Ik snap ook wel waar ie vandaan komt, maar ik ben van mening dat je ook met gebruik van een controller echt wel aan het BBQ’en bent. Voor mij gaat het meer om het koken op de BBQ en het gebruiken van je BBQ om smaak te creëren. Het op temperatuur houden van je BBQ is daar onderdeel van, maar wat mij betreft niet de ultieme factor om van wel of niet BBQ’en te spreken wanneer je daar een controller voor gebruikt.

Het stabiel houden van de temperatuur is volgens mij namelijk geen uitdaging als je jouw BBQ een beetje kent en is enkel een handeling die je af en toe moet doen. Schuifjes een beetje verder open of dicht en je bent weer klaar. Dat neemt een controller voor je uit handen en dat is wat mij betreft alleen maar handig. Zeker tijdens de langere low en slow sessies.

Daarbij geeft een controller mij de mogelijkheid om ook nachtelijke BBQ sessies te doen, waarbij ik rustig naar bed kan gaan terwijl de controller de BBQ stabiel houdt.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

De Inkbird ISC-007BW Controller

Mooie naam en ziet er leuk uit, maar waar kijk ik naar? De ISC-007BW van Inkbird is een BBQ controller én kernthermometer in één. Deze controller is aan te sluiten op verschillende type BBQ’s, zoals kamado’s, ketel BBQ’s en smokers zoals de Weber Smokey Mountain. Waarbij ik wil vermelden dat als je de controller wil gebruiken in combinatie met een ketel BBQ, de Weber Master-Touch bijvoorbeeld, je een gat in je ketel moet boren.

De controller van Inkbird werkt met een slang met ventilator, gecombineerd met probe die de temperatuur van de BBQ meet. De slang sluit je aan op de luchttoevoer van je BBQ en op de controller kun je de gewenste BBQ temperatuur instellen. Daarna doet de controller het werk voor je.

Bij deze Inkbird Controller zijn ook twee probes (worden meegeleverd) aan te sluiten voor het meten van de kerntemperatuur, zodat je ook je vlees in de gaten kan houden.

De Inkbird ISC-007BW is te verbinden met wifi en de bijbehorende app, waarmee je op afstand alles in de gaten kunt houden én alarmen en timers kunt instellen.

In het menu van de controller, of in de app, kun je instellen met welk type en formaat BBQ je werkt, waardoor de controller goed kan inspelen op het reguleren van de temperatuur.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Over Inkbird

Inkbird is een Chinees bedrijf dat is gestart in 2010 en zich richt op slimme domotica producten. Denk hierbij aan slimme controllers en sensoren voor in huis, maar ook keuken en BBQ gerelateerde producten, zoals (BBQ) thermometers, sous vide sticks en vacuüm sealers. Hierbij is het voor ieder product dat Inkbird op de markt brengt belangrijk dat het de levens van de gebruikers makkelijker maakt.

Hoewel Inbird dus als sinds 2010 bezig is, is het nog niet zo lang een bekende naam in de BBQ wereld. Ik kwam de naam in 2019 denk pas voor het eerst tegen. Maar ondanks het feit dat dit nog relatief kort geleden is, zijn ze bij Inkbird in hoog tempo bezig om een plekje te veroveren in het Nederlandse BBQ landschap. Dit doen ze door hun producten geregeld door te ontwikkelen, goed te luisteren naar de wensen van hun gebruikers en door hun producten via diverse kanalen in de markt te zetten. Grote kans dat je de thermometers en sous vide producten en bijbehorende (kortings)acties regelmatig op social media voorbij ziet komen.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Ervaringen met de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller

Voor de eerste sessie met de controller van Inkbird heb ik ruim de tijd genomen en dat was ook wel even nodig, want het was even zoeken. En dan met name op het vlak van het aansteken van de BBQ en de positie van de topvent (bovenste luchtschuif) van de BBQ.

Mijn eerste sessie had ik een beoogde BBQ temperatuur van 110 graden op het oog, maar het duurde met de controller een eeuwigheid om die temperatuur in eerste instantie te behalen. Met de schuif boven een stuk dicht en de controller ingesteld moest de ventilator flink aan de bak en duurde het vrij lang voor het vlees op de BBQ kon. De eerste les was dus om de BBQ eerst aan te steken zoals je normaal doet en de temperatuur alvast een beetje op te laten lopen, voor je de controller aan het werk zet.

Een andere les die ik leerde was dat de schuif boven niet te ver open moet staan. Want ondanks dat de ventilator op een gegeven moment niet meer aan het werk was, liep de temperatuur toch verder op. Dit kwam omdat de combinatie van het gat onder (waar de slang op aangesloten zit) en de opening boven voor een te grote luchtstroom zorgde.

De conclusie die ik trok was daarom dat de schuif boven, in dit geval de topvent van The Bastard, een flink stuk verder dicht moet staan dan je normaal zou doen, wanneer je zonder controller werkt. Je moet eigenlijk een situatie creëren, waarbij de luchtstroom net niet genoeg is om de BBQ op temperatuur te houden, waardoor de ventilator af en toe aan het werk moet om de temperatuur stabiel te houden. Voor een temperatuur tussen de 100 en 110 graden betekende dat in mijn geval dat de schuif boven nagenoeg dicht zit.

In het kort mijn werkwijze als ik The Bastard gebruik in combinatie met de Inkbird Controller:
- Ik steek de BBQ op 1 plek aan en laat deze met alle schuiven én de deksel open 15 minuten staan.
- Ik plaats de platesetters en het rooster in de BBQ en sluit de BBQ met de deksel, waarna ik de BBQ met alle schuiven open nog eens 15 minuten laat staan.
- Nu plaats ik de probe van de controller op het rooster en sluit ik de slang onderop aan. De onderste schuif druk ik dicht tot aan de connector en de bovenste schuif zet ik op een minimaal kiertje open.
- Ik stel de controller in op de gewenste temperatuur (bijvoorbeeld 110 graden) en geef de BBQ ongeveer 30 minuten om deze te bereiken.
- Daarna ga ik aan de slag met het bereiden van een mooi stuk vlees.

Zoals je leest ben ik dus wel even op zoek geweest naar de beste werkwijze, maar na 2 sessies ging dat eigenlijk vrij goed. Al moet je wel een paar sessies achter de rug hebben om goed door te hebben hoe je de luchtschuif boven in moet stellen bij verschillende temperaturen.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Voordelen:

De controller houdt de temperatuur goed stabiel. Uiteraard zit er wat schommeling in, maar naar mijn mening zijn die acceptabel. Dit zowel op lagere temperaturen (100-130 graden) als temperaturen die wat hoger liggen (160-180 graden). Dit maakt het mogelijk lange BBQ sessies te doen, zonder dat je continu in de buurt moet blijven en steeds moet bijsturen.

De Inkbird ISC-007BW wordt compleet geleverd in een luxe opbergtas. Alles is aanwezig om de controller aan te sluiten op verschillende BBQ’s en de (kern)temperaturen te monitoren en dankzij de tas is alles ook goed op te bergen.

De app is eenvoudig in gebruik. Zowel de gewenste temperatuur, alarmen als timers zijn gemakkelijk in te stellen en ook het pauzeren en weer herstarten van de controller kan in de app.

Door een account aan te maken in de app kun je de controller in de cloud in de gaten houden en dus de deur uit gaan en toch zien hoe het gaat. Zo kun je eventueel bijsturen indien nodig.

De Inkbird Controller is gunstig geprijsd. Daarmee wil ik niet zeggen dat ie goedkoop is, maar vergeleken met andere controllers is de Inkbird ISC-007BW een betaalbare oplossing. Daarnaast zijn er geregeld promoties, waarbij je de controller met een mooie korting kunt bestellen.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Nadelen:

Als je tijdens je BBQ sessie de deksel moet openen is het belangrijk de controller te pauzeren. De BBQ temperatuur loopt namelijk ver terug en de controller zet dan de ventilator aan het werk, terwijl dit niet nodig is. Hierbij moet je ook na het sluiten van de BBQ even wachten (5 tot 10 minuten) met het herstarten van de controller tot de temperatuur in de app weer terug op niveau is, want anders gaat de ventilator vol gas om de temperatuur omhoog te krijgen en schiet deze vervolgens door. Het zou mooi zijn als de controller een snelle temperatuurdaling zou herkennen als ‘BBQ geopend’ en zelf in een pauzestand gaat.

Bij lage temperaturen gecombineerd met zachte houtskool van wat mindere kwaliteit wil de temperatuur wel eens doorschieten terwijl de ventilator niet eens in werking is. Het is dus wel belangrijk om de controller te combineren met een goede houtskool.

De controller zelf is vrij licht van gewicht, terwijl de slang die van de controller naar de BBQ loopt wat zwaarder is. Het is daarom even zoeken hoe je de controller zo stabiel mogelijk neerlegt, zonder dat deze valt.

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

Conclusie:

Als je mijn verhaal hierboven leest denk ik niet dat het je verbaast als ik concludeer dat de Inkbird ISC-007BW een heel degelijke BBQ controller is waar ik een hoop plezier van beleef. De controller is eenvoudig in gebruik en als je hem een beetje hebt leren kennen wordt het stabiel houden van de BBQ temperatuur een eitje. Tel daarbij op dat de Inkbird controller compleet geleverd wordt en voor een controller zeer gunstig is geprijsd en je koopt hiermee gewoon een heel mooie BBQ controller waar je geen spijt van gaat krijgen.

Het zou daarbij mooi zijn als ze nog een automatische ‘BBQ geopend’ herkenning in de controller software inbouwen zodat je niet meer zelf handmatig hoeft te pauzeren en herstarten, maar als dat alles is kun je denk ik enkel positief zijn. En dat ben ik dus ook! Ik ga deze controller zeker nog vaker gebruiken en de BBQ zal nog wel wat nachtelijke uurtjes gaan maken in combinatie met de ISC-007BW!

Review Inkbird ISC-007 BW BBQ Controller

p.s.: Deze review is gesponsord door Inkbird. Deze review is echter niet geschreven door Inkbird. Alles wat je leest in deze review is mijn persoonlijke mening. Ik wil Inkbird bedanken voor het leveren van de ISC-007BW BBQ Controller, waardoor ik deze uitgebreid heb kunnen testen voor deze review.

21 reacties

 1. Nadeel vindt ik ook wel het ontbreken van een magneet aan de onderkant om hem ergens te kunnen plaatsen en het feit die niet spatwaterdicht is

 2. Top toestel!
  Vandaag een eerste maal gebruikt op mijn uds en ik heb werkelijk geen werk gehad om de temperatuur gelijk te houden. Behalve wanneer ik het deksel omhoog hief schommelde de temperatuur slechts 2 a 3 graden.

  Dank voor je adviezen en tips!

 3. Ik heb hem ook, maar na een paar succesvolle cooks, krijg ik hem nu niet meer in de wifi pairing modus. Of ik nu 5 seconden of een minuut de knop in druk, Geen snel knipperend lampje, geen langzaam knipperend lampje, niets. En daarmee is een hoop nut ineens verdwenen, omdat ik nu alleen nog maar met bluetooth de cook op afstand kan volgen. Als iemand de Gouden tip heeft?

  • Wat vervelend dat het koppelen niet meer lukt. Ik heb hier helaas (of eigenlijk gelukkig) geen ervaring mee, dus daar kan ik niet bij helpen. Wellicht kun je in de handleiding terugvinden hoe het apparaat volledig te resetten?

 4. Ook ik heb deze inkbird aangeschaft, het apparaat heeft 12 uur lang perfect gewerkt maar helaas de (wifi) verbinding viel ineens weg en is niet terug gekomen, van alles geprobeerd de app opnieuw geïnstalleerd de wifi op alleen 2,4 ghz gezet alle combinaties die in de gebruiksaanwijzing staan geprobeerd maar het lijkt erop dat ik het voortaan met alleen Bluetooth zal moeten doen, deze werkt gelukkig nog wel.

 5. Hier vandaag voor het eerst even mee gespeeld :D. (isc-027bw)
  Het werkt goed, al blijft de fan iets te langdraaien als de tempratuur bereikt is.
  Had hem op 107gr staan en loopt dan bv door tot 110/115gr
  Acceptabel voor mij, al zou stabieler nog beter zijn.
  Ik heb zowel onder als boven compleet dicht van mijn Primo XL.

  • Eigenlijk moet je de schuiven nooit volledig dicht doen, want je hebt wel een flow nodig in je BBQ en een uitlaat (aangezien je met een verbranding bezig bent). Boven een klein beetje open dus. En onder tegen de aansluiting van de Inkbird dicht zetten.

 6. Hello,

  Ik heb deze al een tijdje in gebruik en deze werkt uitstekend.
  Voorlopig gebruik ik deze op mijn UDS.
  Echter ben ik aan het denken om een “The Bastard VX large” aan te schaffen maar ik vroeg mij af of ik de inkbird hier ook makkelijk op kan aansluiten?

  Met vriendelijke groeten,
  Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *