cow under uitgelicht

(H)eerlijk vlees van Cow Under

Vorige week kreeg ik bericht van Cow Under. Een bedrijfje dat ik al volgde op hun social media. Cow Under is een Nederlands bedrijf dat rundvlees inkoopt bij de Australische familie Angus. In het bericht dat ik kreeg van Cow Under werd ik uitgenodigd om één van hun stukken vlees uit te proberen en er een mooi recept mee te maken. Natuurlijk zei ik ja, want een mooi stuk rundvlees is altijd welkom!
Prachtig vlees van Cow Under!

Wat doet Cow Under?

Zoals gezegd is Cow Under een Nederlands bedrijf dat rundvlees inkoop bij de Australische familie Angus. Deze veehouders familie heeft een prachtige boerderij in North Queensland ter grootte van de provincie Utrecht. Op deze boerderij leven ongeveer 40.000 runderen, die elk ruim 6 voetbalvelden aan vrije ruimte hebben om te grazen. De eerste buurman van de familie Angus woont 36 km verderop en de dichtstbijzijnde stad is 300 km rijden. Een schonere omgeving kun je je haast niet voorstellen en dat betaalt zich natuurlijk uit in de kwaliteit van het vlees.

Het Cow Under vlees

Zoals gezegd koopt Cow Under haar vlees van de familie Angus. Dit gebeurt rechtstreeks bij de boerderij en ook het traject van vacuüm verpakken, transporteren naar Nederland en bezorgen aan je deur doet Cow Under zelf. Daar komt bij dat het vlees gekoeld, maar niet ingevroren wordt getransporteerd. Dit betekent dat je het thuis in porties kunt verdelen en vervolgens kunt invriezen.

Wat betreft de kwaliteit van het vlees zit het zeker goed bij Cow Under. Niet alleen leven de Agnus ossen in de schoonste omgeving die je kunt bedenken, ook zijn de runderen gegarandeerd vrij van antibiotica. Iets dat in de Europese vleesindustrie vaak wel anders is. Het vlees krijgt daarbij een kwaliteitslabel van de Australische MLA ook wordt de CO2 productie van de runderen en het transport gecompenseerd via de MSA.

Soorten vlees

Cow Under biedt je de keuze uit Picanha, Entrecôte, Ribeye, Ossenhaas en Flapmeat, ook wel bekend als Bavette. Al het vlees wordt aan een stuk geleverd en je moet dus zelf nog de porties snijden. Zo kun je echter wel zelf de mooiste steaks snijden en begint het genieten van dit prachtige vlees al bij ontvangst.

De prijs

Vaak wordt er gedacht dat je voor een stuk kwaliteitsvlees diep in de buidel moet tasten, maar Cow Under bewijst dat het tegendeel waar is. De entrecôte die ik ontving bijvoorbeeld kost per kilo €27,50. Als je de prijs van entrecôte bij de Albert Heijn doorrekent kom je echter ook al gauw aan €27,- voor een kilo. En dan verkies ik toch echt dit mooie vlees!

Wil jij ook een keer genieten van een prachtig stuk Australisch rundvlees? Ga dan naar www.cowunder.nl en probeer mijn recept voor Gerookte Entrecôte met Pittige Paprikasaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *