bbq blogger of the year uitgelicht

BBQ Blogger of the Year 2018

Op 13 april was BBQ Day bij Harlem BBQ: de kick-off van de Nationale BBQ Weken. Een gezellige dag waar veel BBQ liefhebbers op af komen en waar inmiddels traditiegetrouw ook een aantal BBQ awards worden uitgereikt voor BBQ Blogger, BBQ’er en BBQ Book of the Year. Een paar weken eerder kreeg ik ineens bericht dat ik genomineerd was voor de award van BBQ Blogger, dus naast een gezellige dag werd het ook een spannende! 

BBQ Blogger of The Year: BBQ Junkie
BBQ Blogger of The Year: BBQ Junkie

Voor de award van BBQ Blogger of the Year, de prijs die vorig jaar nog door Dennis van BBQ-NL werd gewonnen, was ik genomineerd samen met BBQ Helden, BBQ Proof, Pitmaster X en Betty's Kitchen. Een groepje mensen met allemaal een mooi blog, waarbij de één al wat langer bezig is dan de ander en iedereen net even een andere insteek heeft. Bij elkaar in ieder geval een hoop BBQ inspiratie voor je volgende BBQ!

And the winner is...

En toen werd ik ineens naar voren geroepen! Die had ik niet zien aankomen en ik stond dan ook enigszins verbaasd op het podium om mijn award in ontvangst te nemen. Natuurlijk weet ik dat veel mensen mijn website weten te vinden en ik krijg met regelmaat leuke berichtjes, maar dat ik deze prijs zou winnen had ik even niet verwacht! Eenmaal weer van het podium af, met een biertje in de hand kwam al snel de blijdschap en werd het nog een hele gezellige avond!

BBQ Day: BBQ Helden, BBQ Proof & BBQ Junkie
BBQ Book of the Year & BBQ Blogger of the Year!

BBQ Book & BBQ'ers of the Year

Naast de prijs voor Blogger of the Year werden er ook nog een aantal andere awards uitgereikt. Allereerst die voor het beste BBQ boek, waar Dennis van BBQ-NL mee aan de haal ging. De prijs voor beste BBQ'er was opgesplitst in een prijs voor vrouwen en voor mannen. Vrouwelijke BBQ'er werd MissBBQ, mannelijke BBQ'er of the Year werd niemand minder dan Ralph de Kok.

Meer dan awards

Hoewel het voor mij natuurlijk al een hele mooie middag en avond was, bestond BBQ Day uit meer dan alleen het uitreiken van awards. Zo vertelde Jord Althuizen meer over zijn nieuwe boek Smokey Goodness 3, waarin hij het Zuid-Afrikaanse BBQ'en, ook wel braaien, onder de aandacht brengt.

Daarnaast vertelde Madame Charlotte meer over de BBQ trends voor 2018: Duurzaamheid, groenten op de BBQ en de Aziatische keuken waren daarbij de hoofdlijnen en daar kan ik me wel in vinden. Duurzaamheid in brandstoffen en producten vind ik zelf al een tijdje belangrijk en ik denk dat het alleen maar goed is dat dat besef meer en meer komt. Groenten op de BBQ horen er wat mij betref altijd bij. Je ziet ze in mijn recepten dan ook met regelmaat terugkomen! En de Aziatische BBQ, met al zijn spannende ingrediënten en vaak juist eenvoudige bereidingen, daar wil ik zeker meer van zien!

Een heerlijke dag

Alles bij elkaar was BBQ Day voor mij een hele mooie dag. Allereerst natuurlijk omdat ik met een mooie prijs naar huis keerde, maar bovenal omdat ik, onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes, heb kunnen bijpraten met heel wat BBQ liefhebbers.

Een geslaagde middag en avond dus! En nu volgend jaar maar zien of ik weer word genomineerd voor een award. Wellicht wil iemand wel een boek van me kopen of kan ik volgend jaar concurreren met de grote BBQ'ers om de prijs van BBQ'er of the Year 😉

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *